Речен риболов на фийдър

Модератор: Paublo_Eskobar

angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Речен риболов на фийдър

Мнение от angel.tr »

Аз рядко ловя на фидер на Марица, но когато го правя, ползвам асиметричен монтаж от монофил 0.35, повод 0.14 и не ми се оплита. Да не би да греша някъде?... :wink:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Да ви го покажа и нагледно :wink:

Изображение

на снимката е показан полета на хранилката при абсолютно всички монтажи ,в момента когато линията се изпъне от действието на клипса,повода изпреварва хранилката както е отбелязано на фигурата със зелена стрелка и тогава няма как да стане оплитане ,същата техника е задължителна и при риболова с мач ,но там е по лесно да спреш полета на ваглер 10-15-20 гр в последната фаза на полета с пръста,докато при фидера е опасно защото говорим за тежести от порядъка над 50-60 гр .Айде кой разбрал разбрал :wink:
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

angel.tr написа:Аз рядко ловя на фидер на Марица, но когато го правя, ползвам асиметричен монтаж от монофил 0.35, повод 0.14 и не ми се оплита. Да не би да греша някъде?... :wink:
Не грешиш - така пише по дебелите книги. :wink: Въпреки, че 0,35 е малко прекалено, ако основното ти е над 0,20...

Другия начин, когато използваш само основното влакно е да усучеш клупа за повода (не да го превързваш на две или три места). Усуквашш добре двете влакна и няма да имаш проблем. 8)
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

Dass написа:
fisher38 написа: За дъбочината- скоро лових на тунджа на 3-4метра дълбочина с 40гр.кошница без захранката...
E защо ти е хранилката тогава? :wink:
Ами да ходя до магазина да тегля колко тежи захранката в кошницата ли :lol: ,и мисля че е по коректно да уточня теглото и без захранката,защото с нея не знам,а и зависи колко е овлажнена захранката.
vadimski
фен клуб-скобар

Мнение от vadimski »

[quote="angel.tr"]Аз рядко ловя на фидер на Марица, но когато го правя, ползвам асиметричен монтаж от монофил 0.35, повод 0.14 и не ми се оплита. Да не би да греша някъде?... :wink:[/quo

И аз като колегата ползвам асиметричния монтаж от няколко години.Правя го от монофил 0.35 като го усуквам много добре.Правя извод за повода най-малко 12-15 см.Ползвам го навсякъде,на реки и на язовири.Хранилките според място,дълбочина,течение и т.н.Та исках да кажа,че откакто ползвам този монтаж нямам нито едно оплитане на повода,може би съм късметлия? :)
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

Ами със сигорност не си късметлия,все пак този монтаж е измислен точно за река.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

При 0.35 влакно за какво оплитане говорим. То дали ша ползваш арматурна тел или 0.35 си е все едно и също !!!!
При сечение на влакното 0.20 ако искаш да си правиш монтаж с друго влакно го прави с влакно една идея по дебело или по скоро да е по твърдо.
Хранилката за река според мен също така трябва да е модел който е по затворен и определено да не е кръгъл. Има такива хранилки , мисля, че на Дренан от някакъв вид пластмаса. Те напрактика не са като металните , мрежести а имат гърло и отворено дъно :)
Този тип хранилки не позволяват бързото размиване на храната, която впрочем за река трябва да е и по тежка и по лепкава. Там имаш течение.
Качамак в хранилка забрави !!!!
Тоя дето лови с качамак в хранилка лови щурци и пеперуди по брега ма не и риба !!!!
метод хранилките са измислени за рехави храни, такива дето се търси моменталното им заработване !!
метода в реката само как си докоснал повърхността и си стигнал почти до дъното и по добре вади да презамяташ !!!

С подходящите хранилки може да ловиш на по голяма дълбочина, но не те са определящ фактор за успешният риболов. Има напълно затворени хранилки за червеи с които според мен може спокойно да се лови и на 3 метра с лек ъпдейт на хранилката .
Едно знам със сигурност, ако искаш да ловиш риба с Фидер на Марица, ша търсиш Има едно момче един пиШ Христо Бутников , потърси го той ще ти обясни на драго сърце !!! Ма трябва да имаш подход
Да зададеш правилните въпроси за да получиш правилните отговори !!!!
Изображение
sando89
новобранец
новобранец

Мнение от sando89 »

Здравейте драги риболовци!!!

Вчера за първи път излязох за риба с фидер
Бях се надъхал много защото бях прочел много във форумите
Но когато пристигнах на реката мястото което знаех от миналата година реката го беше помела и хубавия гьол го нямаше.
Намерих си друго местенце там пък течението ми носеше хранилката и пак не стана
след това застанах на не много подходящо място но пък хванах 4-5 рибета ама много малки

Може ли някой да ми обясни как точно се захранва и според терена каква трябва да е захранката ,как се лови при по силно течение и как в някой гьол дълбок между 1.5-2.5 метра
Или да ми кажете някое добро филмче да изгледам
Много ще съм ви благодарен
Нека да говорят зад гърбът ми....Това означава че все още съм пред тях
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

Виж филма на Калоян Белополски ,в Р2Рbg.com го има,пишеш риби и тъкъми ,филма е номер 45,доста е полезен за начинаещ,поне на мен ми се изясниха някой работи,за да не я носи течението трябва да сложиш достатъчно голяма хранилка-пробваш с грамажа ,като гледаш да не си претовариш фидера и не мятай мног на вътре примерно до 4-5м.,риба навсякаде има,захранването е така-при всяко замятане хранилката се пълни,като в началото по често се презамята през 7-8мин.,дори да няма кълване за да се привлече и така се оставя диря от захранка която се носи от течението и примлича рибата,за река задължително квадратна,плоска хранилка,за силно течение захронката трябва да е по лепкава-по овлажнена,колкото по-силно течението-толкова по-лепкава за да не се отмива веднага.За гъол кръгла хранилка с по рехава захранка,като в началото за първоначално захранване след като метнеш пълната хранилка чакаш 1 минута и правеш засичане за да падне захранката от хранилката и това го правиш да речем 5-6 пъти за да се получи петно от захранка,после вече я пълниш по рядко само като вадиш риба,стига да не е една за 1-2часа.Виж и филма и ако нещо не ти е ясно питай.
sando89
новобранец
новобранец

Мнение от sando89 »

Благодарности !!!!!

Вие тук сте супер бе момчета
Обяснявате както трябва
ЕВАЛА :wink:
Усещам че с вас ще стана един добър риболовец на фидер
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Според течението такава и хранилката !!!
Силно течение тежка хранилка, слабо течение по лека хранилка !!!
Ако ги объркаш , особено да сложиш лека хранилка на силно течение, нема напраиш нищо !!!
В слабо течение и да сложиш тежка хранилка нема нищо даже е добре !!!
Още нещо , определно недей да замяташ в срещоположно на течението . Или право пред теб или по течението !!
при една плоска и тежка хранилка бъди сигурен че няма ти я изкара на брега !!!!
Изображение
sando89
новобранец
новобранец

Мнение от sando89 »

А как мога да елиминирам дребните риби
Защото като бях на реката ми кълвяха само дребни рибета
Ако сложа царевица в захранката трябва ли да сменя и стръвта на царевица

А и ако може да ми кажете колко е препоръчително да ми е основното влакно колко трябва да ми е монтажа (асиметричен) и колко да ми е повода

Благодаря ви предварително
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Пробвай с по - голяма стръв! Аз на реката ловя с 0.235, защото понякога има и изненади, за монтажа както си прецениш :roll: Колкото по - силно е течението, толкова по - дълъг повод, и обратното! Като дебелина на повода, според зависи какви риби ще ловиш... :)
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”