Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Мнение от сирака »

Не знам защо,но сонарите показаха,че рибата е около кулата най-вече. Може би е наплашена от мрежите които са пускани през забраната. :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Това е доста добро обяснение наистина, не бях се замислял затова ... През цялата забрана като е гонена като за последно, как няма да се набие у дълбокото ... баси!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

А иара-та,когато и да им звънна все викат: "на шарково сме,не можем сега да дойдем"... И от там идва големият въпрос: КАКВО ПРАВЯТ ТАМ СЛЕД КАТО НЕ ПАЗЯТ...пускат мрежи ли??? :axe:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

сирака написа:А иара-та,когато и да им звънна все викат: "на шарково сме,не можем сега да дойдем"... И от там идва големият въпрос: КАКВО ПРАВЯТ ТАМ СЛЕД КАТО НЕ ПАЗЯТ...пускат мрежи ли??? :axe:
От нашата (Ямболската) ИАРА смея да твърдя съвсем отговорно, досега НЕ СЪМ ВИДЯЛ никаква полза. Обикалял съм язовири и паланки, но все още съм девствен откъм проверки за над 15 години. Звънял съм многократно - ядец. Затова вече звъня на 112, оттам си се координират. За пример миналата година на Огняново дадох сигнал до 112, след 20 мин ми се обадиха от полицията да разясня къде да пратят патрул ... не че свършиха нещо, но поне има НЯКАКВА реакция ...

Кво да кажа повече ... :(
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

За 7 години ,посещения 2-3 пъти в годината 3 пъти съм проверяван.Миналата година останах доста очарован от пополацията на рибата.Всмисъл доста риба имаше за разлика от предходините години ,когато се връщах капо.Сега като чета коментари здраво явно опоскват язовира ,ако даже вече не е към самия край.Преди време четох в сайта на ИАРА ,че били извадени при нощна проверка 2 км мрежи :shock: .Мисля да направя излет скоро време.Ще бия 400 км ,но наистина ми е болно това което се случва там.Слушах ,че хората които ремонтират стената залагат всяка божа вечер мрежи по стената :(
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Смятам след обяд да отида към Воденския ръкав с нощувка , да търся каракуди,перки ...
С мач и фидер, та някой ако е ходил скоро там нека ме насочи къде е най-удачно.
Ribarche
doktor d
новобранец
новобранец

Мнение от doktor d »

.Слушах ,че хората които ремонтират стената залагат всяка божа вечер мрежи по стената :
За това не вярвам рибата да е около кулата.Последната година всяка вечер там имаше мрежи с любезното съдействие на органите на реда. Язовира не е бил толкова пълен от години, всички условия са променени. Поляните са заляти, рибата има много храна, трудно е за риболов.
Колега неси струва да биеш 400км. за нищо.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

doktor d написа: Колега неси струва да биеш 400км. за нищо.
Благодаря ти колега!Но все пак мисля да си направя годишния излет там,като не хвана поне ще си почина на това райско място :wink: .В нашия край прекалено много се пренасели с курортити и няма къде и палатка да сложиш.Викане крякане ,докато на Шарково си остава и до сега все така диво :) .И благодаря отново за информацията колега. :drinkers:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Както Менката казва, точно това и на мен ми е основният мотив за непресъхващия ми мерак към този водоем - верно и сантимент, но красотата и спокойствието там са несравними! Откъм риба - все нещо ще се завърти ако си там в продължение на 3-4 дни поне.
Инак, за статистиката, познати са били по ръкавите (май на Поляна, но със сигурност не на Воден, понеже там не го тачат) и се хвалиха с прилично количество бабушкери и каракуда. Та явно рибката все пак си дава (говоря за масовата риба, не за шаран ...)
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

сирака написа:Не знам защо,но сонарите показаха,че рибата е около кулата най-вече.
Около кулата има нещо, което смущава сонара и показва, че е бъкано с риба, но не е така!!! рибата е пръсната в целия язовир, но основно се държи до към 7м. дълбочина.
п.п. Светльо, какво направи бе тигре?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Има ли някакво инфо за язовира.На откриването много слабо е било.Колеги ходиха тогава и спасили капо-то с по 2-3 дребни риби.Днес състезание е имало.Поразмърдала ли се е рибата.Мислех да отскоча до Воден,ама при такова нямане направо незнам :( 100% е било пълно с хора,кажете какво става там
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Състезанието е другата седмица.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Вчера(събота),колега е ходил на Шарково и е хванал 2 шарана по кило-кило и половина.Каза че е изтървал още 2.Може ли да е истина това,понеже видях рибата,но от както ходя на този водоем изкаран или изтърван шаран не съм видял.Възможно ли е да ме е метнал на върбата :oops: .
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
jivko69_1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko69_1 »

в момента се ловят епизодични шаранета от този радмер,даже на състезанието в събота има няколко извадени.
всеки ден за риба,не е загубен
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Да,с шаранчета спечели първото място. https://www.facebook.com/photo.php?v=598673996832455" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”