Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Относно макарата PENN
Модератор: sapuna
Относно макарата PENN
Казвам здравейте на всички Вас рибарите. Имам едно въпросче относно макарата Penn дали става за риболов от брега или е предназначена, за риболов от лодка. Забелязвам, че когато хвърлям от брега на вътре с тежко олово се получава ефект на оплитане.
Ето за този модел става дума. http://img223.imageshack.us/my.php?imag ... yagpx5.jpg
Благодаря.
Ето за този модел става дума. http://img223.imageshack.us/my.php?imag ... yagpx5.jpg
Благодаря.
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Fishing_Fan е прав.Тежък морски мултипликатор.Не че не може де..ама си е грубичък и тежичък за реки и язовири от брега.Моят дето е на автара ми обаче става - специално съм го избирал за Дунав -Shimano.
Оборудван е и с въдица (пръчка) за мултипликатор, но не съм го ползвал още.Догодина ще влезе в действие.
Оборудван е и с въдица (пръчка) за мултипликатор, но не съм го ползвал още.Догодина ще влезе в действие.
Може разбира се.И то се замята доста надалече.
Обаче се иска техника и доста тренировки...да се спре въртенето на барабана в момента на приземяване на тежестта във водата, иначе стават ужасни заплитания поради това че барабана се върти,а кордата не се изтегля.
Затова много хора се въздържат и са настроени негативно , но това си е техен проблем.
Аз отложих тренировките за догодина.Ще има много пъти мамата, но после е бижу.Мислех да я продавам, но твърдо се отказах.
Обаче се иска техника и доста тренировки...да се спре въртенето на барабана в момента на приземяване на тежестта във водата, иначе стават ужасни заплитания поради това че барабана се върти,а кордата не се изтегля.
Затова много хора се въздържат и са настроени негативно , но това си е техен проблем.
Аз отложих тренировките за догодина.Ще има много пъти мамата, но после е бижу.Мислех да я продавам, но твърдо се отказах.
с тая лебедка требва да сложиш към 60гр олово че да заметнеш... и то труднооо... без да оплетеш кордата мин. дузина пъти няма да се научиш, но не се предавай лесно! сложи влакно до ръба.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Smokey,
Недей така категорично.Не е лебедка - само 400грама е.Титан.Много спинингови макари са по 300-350 грама.Не е и голяма на размери.Не гледай какво е навито на нея - пълна е догоре..
Става даже и за спининг/джигинг..седиш си на брега и прочесваш пред тебе..пускаш я ..палиш цигарка и после пак.Закъде да бързаме ?? Ама не - Ганю той все най-най. Дай му супер коли,супер макари,супер пръти и всякакви супер тути куанти..на гол тумбак - чифте пищови.Аз не съм от тях.Аз отивам на реката да се утрепя от бачкане,ходене, гладуване, а не да дуя и там тумбак.И като се прибера кяфнал - най ми е кеф.Това е ползата от файдата дето се казва.
А за Дунав 60 грама си е ташак - виж 100-160 по бива !!
Дунав не ти е холанско/германските локви и каналчета дето ловиш ти.
Като падне водата много, което често се случва, рибата е навътре и се иска бая далечина на замятане - вече съм го изпитал на гърба си.
Аз даже ще я модернизирам да спира въртенето щом падне скоростта на издърпване на кордата.Руснаците са го правили и има чертежи за техните катушки..които са си почти мултита (имам 2 ).Доста е просто.
Иначе ще има тренировки на сухо.Имай в предвид че някои колеги на Дунав имат по 2 броя и си ловят с такива подобни и се кефят.
Недей така категорично.Не е лебедка - само 400грама е.Титан.Много спинингови макари са по 300-350 грама.Не е и голяма на размери.Не гледай какво е навито на нея - пълна е догоре..
Става даже и за спининг/джигинг..седиш си на брега и прочесваш пред тебе..пускаш я ..палиш цигарка и после пак.Закъде да бързаме ?? Ама не - Ганю той все най-най. Дай му супер коли,супер макари,супер пръти и всякакви супер тути куанти..на гол тумбак - чифте пищови.Аз не съм от тях.Аз отивам на реката да се утрепя от бачкане,ходене, гладуване, а не да дуя и там тумбак.И като се прибера кяфнал - най ми е кеф.Това е ползата от файдата дето се казва.
А за Дунав 60 грама си е ташак - виж 100-160 по бива !!
Дунав не ти е холанско/германските локви и каналчета дето ловиш ти.
Като падне водата много, което често се случва, рибата е навътре и се иска бая далечина на замятане - вече съм го изпитал на гърба си.
Аз даже ще я модернизирам да спира въртенето щом падне скоростта на издърпване на кордата.Руснаците са го правили и има чертежи за техните катушки..които са си почти мултита (имам 2 ).Доста е просто.
Иначе ще има тренировки на сухо.Имай в предвид че някои колеги на Дунав имат по 2 броя и си ловят с такива подобни и се кефят.
Pedro, първо, не отправям съветите си към тебе а към момчето което е пуснало темата/ защо всеки си мисли аз аз аз аз/ второ не ми харесва тонът ти затова се съобразявай. и трето - работил съм мноого различни мултипликатори и не ми харесват - ненужно усложнени са и то с никаква цел. не ги препоръчвам на никой.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI