Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от bokser »

humfy написа:Видех те у кануто на Бистрака,нищо не ловеше :lol: :smt006 :yawinkle:

При мен от към риби много зле,малко още трябва да падне нивото :wink:
Объркал си лодките... с нещо подобно на кану едни пичове разпъваха през целия гьол за сом явно. Иначе верно нищо - само позволените от закона 3 кила. :wink:
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

В събота цял ден въртях на блесни воблери и там си на какви ли още не, ама риба намях нито един удар.После почнах да ловя мряна на возене едва 15 риби за четири часа, а бе много зле.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

bokser написа:
humfy написа:Видех те у кануто на Бистрака,нищо не ловеше :lol: :smt006 :yawinkle:

Объркал си лодките... с нещо подобно на кану едни пичове разпъваха през целия гьол за сом явно. Иначе верно нищо - само позволените от закона 3 кила. :wink:
На муха ли ?
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

bokser написа:

не съм,ти си бил,джиткаше с мухарката :wink:
а лодката неква триъгълна ,и така ми дойде :lol:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Значи аз съм бил... обърка ме с това кану... Днеска само дребосъка гони мухите, затова си бих шута. Сега един час почивка и драскам обратно по реката с ботушите, да видим какво ще даде?! :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

bokser Ако обичаш не ме зарибявай и по мухите. :D
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Ако става въпрос за риболов на кефал , спининга неможе да стъпне на тапата на мухарката - кефа е много по голям, удара на рибата се разиграва точно пред очите ти и се ловят много повече кефали.Също така хвърлянето не е толкова трудно, както повечето хора си мислят, че е.Затова ако някой се чуди дали да хваща мухарката да не се бави ами да го прави.
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

Пепи това са 2 коренно различни метода на ловене и не трябва да се съпоставят . Не те виждам преди в студените месеци с мухарката , докато на спининг може да си въртиш целогодишно , както и редица други фактори , като активност на рибата и т.н. Просто се изказваш леко неподготвен .... :)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

За студените месеци си прав. Ама според мен кефа е много по голям на мухата отколкото на спининга(лично мнение).
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

pepisharana97 написа:За студените месеци си прав. Ама според мен кефа е много по голям на мухата отколкото на спининга(лично мнение).
Не съм пипал мухарка,но съм сигурен че е по-яко от спининга,въпреки че с едно УЛ-че и микро-попер постигаш същия ефект.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

Днес на 2ри бараж риболов на плувка нищо особено от 6:45 до към 12:00 10 мрени 5 6 морунажчета няколко кефала малки и уклей. Такъм директен 7мица основно влакно о.14 на colmic на 0.10 colmic кука 16 номер стреляне на бял червей и подаване на подхранка 1 пакет MVDE river ice с 1 пакет Unika река. Риболов труден , но се получи интересен риболов. Имаше хора които ловиха на тежко при тях кълвяха основно мряна по - често и по -едри. Това е от мен дано съм бил полезен :)
Поздрави.
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Не мога да си представя лично моя риболов без да си извадя кофите, без да си разбъркам манджите с финес и лични тайни..... Да знам че аз прикарвам рибите при мен,а не отивам аз при тях..... И всичко това с тънки линии и риболов на плувка.... Дано не обидя колегите мухари и спинингисти,но говоря лично за мен си.... Магическо
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

pepisharana97 Лошото е на мухарката че си има един определен сезон, докато при спининга си е вечно няма есен няма зима. За по големия кеф на мога да определя къде е, но и в двата риболова има голяма тръпка според мене, но и много зависи каква риба ще търсиш, малко е трудно лятото с мухарката да хванеш сом, или щука докато на спининга шансовете се увеличават многократно. Но всеки да лови как му е кеф на душата. А и давам едно + на спининга поне аз. :drinkers:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ааа за щуката не съм съгласен,ама хич.Понякога с мухарката можеш да направиш в пъти по-добър риболов от спининга за щука,още повече че лятото в тревясалите гьолове е по-добре.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Да не се сърдят колегите, но последните няколко страници са си откровен спам.. Колко много ловили, ама никой една снимка не пусна доказателство. Ето от мен достоверно инфо, гарнирано с една снимка:

Изображение

Вчера много труден риболов, но само на дребосъци, най-голямата риба беше тази на горната снимка. Имах десетина подобни мрени, над 40-50 скобарчета и кефалчета, с тегло не по-голямо от 100 гр., няколко уклея и пръскачи.
Смених няколко места, в диаметър 50 км., еднакво навсякъде.

Пробвах на троха, бял, царевица, с еднакъв успех и при трите стърви. Общо взето ми прави впечатление, че има голям прираст на малки риби, дано да съм прав. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”