Откриване на свинския лов !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ситуацията бе следната:
Разстановка,изчакване 30-40 минути да се заемат пусиите и със слизането от джипа едно от кучетата вече бе на гърба на прасето.Бе легнало на 10-15 метра от горския път в едни подрасти.Невъзможност да се гръмне,но Господ си знае работата и го насочва през дерето на първата пушка.Изстрел,и блокирана задница.С цел настървяване на кучетата/което аз лично не уважавам/ го вързахме за задния крак към един габър и айде по баира.Оставихме един от възрастните да го пази.След около час на животното му идва сила и тръгва.Нашият му пуска един патрон и ... о ужас.Чак тогава забелязва,че няма патрондаш и остава само с един фишек в цевта.Как го е гърмял и от какво разстояние не знам,но на клипа се вижда,че накрая брат ми го и кла.
По обяд разбутахме още на два пъти единични или малки сурии.Около 14.30 часа от същата позиция се чува изстрел.Един мъник тръгнал да търси татко си и спира до него.С последния си патрон обаче старата пушка го гъта на място.През това време аз слизам от баира,теглейки още една бройка.В крайна сметка открихме сезона,че той май свърши вече. :wink:
За разстоянието-убивал съм нерез от 3-4м и то седнал.Повечето от прасетата си съм ги съборил на не повече от 20м.Тогава е сигурно.Гонено ли е животното,то не се спира от нищо пред себе си.Така че,неподвижност и абсолютно спокойствие в такъв случай са гаранция за слука.На пусия ли си,това е правило номер едно.На където му е обърната главата-на там му е и пътя. :wink: Лошо е обаче,ако си му фронтално.А каква е само сладостта от цигарата след подобен изстрел,може да го знае само човек изправял се с/у диво прасе. :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

sapuna1971 написа:Ситуацията бе следната:
Разстановка,изчакване 30-40 минути да се заемат пусиите и със слизането от джипа едно от кучетата вече бе на гърба на прасето.Бе легнало на 10-15 метра от горския път в едни подрасти.Невъзможност да се гръмне,но Господ си знае работата и го насочва през дерето на първата пушка.Изстрел,и блокирана задница.С цел настървяване на кучетата/което аз лично не уважавам/ го вързахме за задния крак към един габър и айде по баира.Оставихме един от възрастните да го пази.След около час на животното му идва сила и тръгва.Нашият му пуска един патрон и ... о ужас.Чак тогава забелязва,че няма патрондаш и остава само с един фишек в цевта.Как го е гърмял и от какво разстояние не знам,но на клипа се вижда,че накрая брат ми го и кла.
По обяд разбутахме още на два пъти единични или малки сурии.Около 14.30 часа от същата позиция се чува изстрел.Един мъник тръгнал да търси татко си и спира до него.С последния си патрон обаче старата пушка го гъта на място.През това време аз слизам от баира,теглейки още една бройка.В крайна сметка открихме сезона,че той май свърши вече. :wink:
За разстоянието-убивал съм нерез от 3-4м и то седнал.Повечето от прасетата си съм ги съборил на не повече от 20м.Тогава е сигурно.Гонено ли е животното,то не се спира от нищо пред себе си.Така че,неподвижност и абсолютно спокойствие в такъв случай са гаранция за слука.На пусия ли си,това е правило номер едно.На където му е обърната главата-на там му е и пътя. :wink: Лошо е обаче,ако си му фронтално.А каква е само сладостта от цигарата след подобен изстрел,може да го знае само човек изправял се с/у диво прасе. :wink:
Напълно си прав,че тръпката е стахотна :!: От двадесет години съм ловджия и още не мога да спя преди лов от вълненение :) Както и преди риболов,впрочем :D .Гледам,че сме от един регион.Къде ловуваш :?:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В Сливовица от 1992-ра! :wink:
Не ми се пускаха снимки /знаеш защо/,но след такова нямане тази година това си е голям успех!Нямаме дивеч и това си е!Само ще си спомням за сезони с по 11-12 мои бройки.Добри години бяха,до преди да се разрастне бизнесът с износ на дива свиня!
Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

sapuna1971 написа:В Сливовица от 1992-ра! :wink:
Не ми се пускаха снимки /знаеш защо/,но след такова нямане тази година това си е голям успех!Нямаме дивеч и това си е!Само ще си спомням за сезони с по 11-12 мои бройки.Добри години бяха,до преди да се разрастне бизнесът с износ на дива свиня!
Ето тове е разликата от лова и риболова,ако хванеш риба може и да си е пуснеш но един път вдигнеш ли мерника на каквото и да е в гората-край.Връщане назад няма. :( :( :(
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Nedeltcho Delev написа:
Ето тове е разликата от лова и риболова,ако хванеш риба може и да си е пуснеш но един път вдигнеш ли мерника на каквото и да е в гората-край.Връщане назад няма. :( :( :(

Има . повеждаш го гърмиш на ум и смъкваш пушката :D
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Допреди 3 седмици прасетата бяха в полето при храната,но сега вече явно се качват по-нависоко :) Напълно си прав,че вече го няма дивеча от преди години :evil: Дано тази седмица да е по успешна :D
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Мааани, миналата събота цял ден търсихме прасетата, обърнахме балкана наобратно и дори куче не лавна. Пустиня.
В неделята бяхме за заек в полето в едни храсти. и като взеха да търчат наоколо едни прасета.... голяма сюрия, над 20 бройки, като се пръсна из цялото поле... а оттам се нахендриха и на съседната дружинка... и те за зайци... голям смях падна. и голяма пукотевица...
Изгърмя се джепане за две сватби. ама с 0 и 2/0.... :lol:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За жалост така ще стане и по водоемите,няма да има.Аз познавам хора които трпеха по 2 прасета на седмица,как да има :?:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тези ли? :)

Изображение
Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Поздравления за голямата слука даи боже всекимо такава :wink: Утре 5 пъти по толко да гътнете :wink:
Изображение
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Пак нищо и тая седмица и то в резерват :evil: Не знам вече къде да ги търся тия прасеа :cry:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Пак нищо и тая седмица и то в резерват Evil or Very Mad Не знам вече къде да ги търся тия прасеа Crying or Very sad
Що не пробваш в Парламента? :roll: :roll: :wink: :wink:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
snegk

Мнение от snegk »

Мите от лявото прасе ядох бут,пък ти не си такъв бракониер какъвто се исказваш.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не е от това прасе братле! :wink: Както и да е.Пак ще ядем!
Аз съм за спорта,а не за фризера.Ама какво да направя,като с пушка в ръка не мога да снимам! :lol:
Тази снимка/от неделя/ мислех да не я показвам,но ... я да си дам малко спортна злоба за следващата събота и неделя! :lol:

Изображение

Един бракониер не отдава такова внимание на пушката си!Като нямам какво да правя и си човъркам с ножката!

Изображение
Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

утре ще изнамеря снимка в другия ми комп явно са останали ... преди около месец приятел прасна един 290 кг НЕР ! казаха го по ТВ и го има във весник 24ч мисля ,че беше .Прасето е ударено между селата Конуш и Въгларово ! аз също съм член на 71 ловна дружинка с.Въгларово от 2001г :D :D :D а със дружинката ходя от как се помня ! едно от хобитата ми са ловните оръжия,и обучение на ловни кучета (някой ако иска може да пита нещо ,само кадето по малко време имам сега за разни хобита :wink: ) преди ходех повече по пилешкич лов,после по свинския ! а сега много рядко излизам с дружинката зимата и то като викач :D
Някой ако му трябват патрони за флоберка да свирка ,щото имам към 1000 патрона и скоро трябва да им намеря място .....
май май малко се поолях :oops: :oops: :oops: :oops:
за което ще ме извините :oops: :oops: :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”