Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Откриване на свинския лов !!!
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ситуацията бе следната:
Разстановка,изчакване 30-40 минути да се заемат пусиите и със слизането от джипа едно от кучетата вече бе на гърба на прасето.Бе легнало на 10-15 метра от горския път в едни подрасти.Невъзможност да се гръмне,но Господ си знае работата и го насочва през дерето на първата пушка.Изстрел,и блокирана задница.С цел настървяване на кучетата/което аз лично не уважавам/ го вързахме за задния крак към един габър и айде по баира.Оставихме един от възрастните да го пази.След около час на животното му идва сила и тръгва.Нашият му пуска един патрон и ... о ужас.Чак тогава забелязва,че няма патрондаш и остава само с един фишек в цевта.Как го е гърмял и от какво разстояние не знам,но на клипа се вижда,че накрая брат ми го и кла.
По обяд разбутахме още на два пъти единични или малки сурии.Около 14.30 часа от същата позиция се чува изстрел.Един мъник тръгнал да търси татко си и спира до него.С последния си патрон обаче старата пушка го гъта на място.През това време аз слизам от баира,теглейки още една бройка.В крайна сметка открихме сезона,че той май свърши вече.
За разстоянието-убивал съм нерез от 3-4м и то седнал.Повечето от прасетата си съм ги съборил на не повече от 20м.Тогава е сигурно.Гонено ли е животното,то не се спира от нищо пред себе си.Така че,неподвижност и абсолютно спокойствие в такъв случай са гаранция за слука.На пусия ли си,това е правило номер едно.На където му е обърната главата-на там му е и пътя.
Лошо е обаче,ако си му фронтално.А каква е само сладостта от цигарата след подобен изстрел,може да го знае само човек изправял се с/у диво прасе. 
Разстановка,изчакване 30-40 минути да се заемат пусиите и със слизането от джипа едно от кучетата вече бе на гърба на прасето.Бе легнало на 10-15 метра от горския път в едни подрасти.Невъзможност да се гръмне,но Господ си знае работата и го насочва през дерето на първата пушка.Изстрел,и блокирана задница.С цел настървяване на кучетата/което аз лично не уважавам/ го вързахме за задния крак към един габър и айде по баира.Оставихме един от възрастните да го пази.След около час на животното му идва сила и тръгва.Нашият му пуска един патрон и ... о ужас.Чак тогава забелязва,че няма патрондаш и остава само с един фишек в цевта.Как го е гърмял и от какво разстояние не знам,но на клипа се вижда,че накрая брат ми го и кла.
По обяд разбутахме още на два пъти единични или малки сурии.Около 14.30 часа от същата позиция се чува изстрел.Един мъник тръгнал да търси татко си и спира до него.С последния си патрон обаче старата пушка го гъта на място.През това време аз слизам от баира,теглейки още една бройка.В крайна сметка открихме сезона,че той май свърши вече.

За разстоянието-убивал съм нерез от 3-4м и то седнал.Повечето от прасетата си съм ги съборил на не повече от 20м.Тогава е сигурно.Гонено ли е животното,то не се спира от нищо пред себе си.Така че,неподвижност и абсолютно спокойствие в такъв случай са гаранция за слука.На пусия ли си,това е правило номер едно.На където му е обърната главата-на там му е и пътя.

-
- вече хвърля и на тежко
Напълно си прав,че тръпката е стахотнаsapuna1971 написа:Ситуацията бе следната:
По обяд разбутахме още на два пъти единични или малки сурии.Около 14.30 часа от същата позиция се чува изстрел.Един мъник тръгнал да търси татко си и спира до него.С последния си патрон обаче старата пушка го гъта на място.През това време аз слизам от баира,теглейки още една бройка.В крайна сметка открихме сезона,че той май свърши вече.![]()
За разстоянието-убивал съм нерез от 3-4м и то седнал.Повечето от прасетата си съм ги съборил на не повече от 20м.Тогава е сигурно.Гонено ли е животното,то не се спира от нищо пред себе си.Така че,неподвижност и абсолютно спокойствие в такъв случай са гаранция за слука.На пусия ли си,това е правило номер едно.На където му е обърната главата-на там му е и пътя.Лошо е обаче,ако си му фронтално.А каква е само сладостта от цигарата след подобен изстрел,може да го знае само човек изправял се с/у диво прасе.

Ето тове е разликата от лова и риболова,ако хванеш риба може и да си е пуснеш но един път вдигнеш ли мерника на каквото и да е в гората-край.Връщане назад няма.sapuna1971 написа:В Сливовица от 1992-ра!![]()
Не ми се пускаха снимки /знаеш защо/,но след такова нямане тази година това си е голям успех!Нямаме дивеч и това си е!Само ще си спомням за сезони с по 11-12 мои бройки.Добри години бяха,до преди да се разрастне бизнесът с износ на дива свиня!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Nedeltcho Delev написа:Ето тове е разликата от лова и риболова,ако хванеш риба може и да си е пуснеш но един път вдигнеш ли мерника на каквото и да е в гората-край.Връщане назад няма.sapuna1971 написа:В Сливовица от 1992-ра!![]()
Не ми се пускаха снимки /знаеш защо/,но след такова нямане тази година това си е голям успех!Нямаме дивеч и това си е!Само ще си спомням за сезони с по 11-12 мои бройки.Добри години бяха,до преди да се разрастне бизнесът с износ на дива свиня!![]()
![]()
Има . повеждаш го гърмиш на ум и смъкваш пушката

-
- вече хвърля и на тежко
Допреди 3 седмици прасетата бяха в полето при храната,но сега вече явно се качват по-нависокоsapuna1971 написа:В Сливовица от 1992-ра!![]()
Не ми се пускаха снимки /знаеш защо/,но след такова нямане тази година това си е голям успех!Нямаме дивеч и това си е!Само ще си спомням за сезони с по 11-12 мои бройки.Добри години бяха,до преди да се разрастне бизнесът с износ на дива свиня!

Мааани, миналата събота цял ден търсихме прасетата, обърнахме балкана наобратно и дори куче не лавна. Пустиня.
В неделята бяхме за заек в полето в едни храсти. и като взеха да търчат наоколо едни прасета.... голяма сюрия, над 20 бройки, като се пръсна из цялото поле... а оттам се нахендриха и на съседната дружинка... и те за зайци... голям смях падна. и голяма пукотевица...
Изгърмя се джепане за две сватби. ама с 0 и 2/0....
В неделята бяхме за заек в полето в едни храсти. и като взеха да търчат наоколо едни прасета.... голяма сюрия, над 20 бройки, като се пръсна из цялото поле... а оттам се нахендриха и на съседната дружинка... и те за зайци... голям смях падна. и голяма пукотевица...
Изгърмя се джепане за две сватби. ама с 0 и 2/0....

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не е от това прасе братле!
Както и да е.Пак ще ядем!
Аз съм за спорта,а не за фризера.Ама какво да направя,като с пушка в ръка не мога да снимам!
Тази снимка/от неделя/ мислех да не я показвам,но ... я да си дам малко спортна злоба за следващата събота и неделя!

Един бракониер не отдава такова внимание на пушката си!Като нямам какво да правя и си човъркам с ножката!

Аз съм за спорта,а не за фризера.Ама какво да направя,като с пушка в ръка не мога да снимам!

Тази снимка/от неделя/ мислех да не я показвам,но ... я да си дам малко спортна злоба за следващата събота и неделя!

Един бракониер не отдава такова внимание на пушката си!Като нямам какво да правя и си човъркам с ножката!
- ribarq
- сериозен играч
утре ще изнамеря снимка в другия ми комп явно са останали ... преди около месец приятел прасна един 290 кг НЕР ! казаха го по ТВ и го има във весник 24ч мисля ,че беше .Прасето е ударено между селата Конуш и Въгларово ! аз също съм член на 71 ловна дружинка с.Въгларово от 2001г
а със дружинката ходя от как се помня ! едно от хобитата ми са ловните оръжия,и обучение на ловни кучета (някой ако иска може да пита нещо ,само кадето по малко време имам сега за разни хобита
) преди ходех повече по пилешкич лов,после по свинския ! а сега много рядко излизам с дружинката зимата и то като викач
Някой ако му трябват патрони за флоберка да свирка ,щото имам към 1000 патрона и скоро трябва да им намеря място .....
май май малко се поолях
за което ще ме извините

Някой ако му трябват патрони за флоберка да свирка ,щото имам към 1000 патрона и скоро трябва да им намеря място .....
май май малко се поолях

за което ще ме извините