Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Някой ползвал ли е такова влакно...
Модератор: sapuna
Някой ползвал ли е такова влакно...
Колеги купих си влакно DAMYL-SLEEPOWER x-treme,на пръв поглед изглежда много добро ,меко ,не се усуква, еластично ,здраво 0,35 издържа 10.8кг.Купих си няколко размера,навих на една макара 0.50 и после го сравних с 0.50 на Трабуко и още някаква петдесетка всичките нови,Дамила е определено по тънък на пипане от другите две макар че му дават по голяма тежест да издържа.Сравних 0.35 с друг Дамил пак се чувства по тънко.
Питането ми е някой ползвал ли е такова влакно и ако да какви са му наблюденията?Мислите ли че може все пак известна марка да лъжат в милиметрите?Ако някой е ползвал моля да сподели че се чудя дали да навивам още 5 макари.
Благодаря предварително.
Питането ми е някой ползвал ли е такова влакно и ако да какви са му наблюденията?Мислите ли че може все пак известна марка да лъжат в милиметрите?Ако някой е ползвал моля да сподели че се чудя дали да навивам още 5 макари.
Благодаря предварително.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
Re: Някой ползвал ли е такова влакно...
По принцип ако е както казваш 0.35 и да издържа 10.8кг това е малко.Аз примерно ползвам едно Dual-Banded 0.25 и издържа 8.60кг.Това е лично мое мнение но за мен това влакно издържа малко.повтарям това е лична преценка
Как така близо 11кг да е малкоsed96 написа:По принцип ако е както казваш 0.35 и да издържа 10.8кг това е малко.Аз примерно ползвам едно Dual-Banded 0.25 и издържа 8.60кг.Това е лично мое мнение но за мен това влакно издържа малко.повтарям това е лична преценка

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Издържа грънци . Не вярвай какво пише на опаковки разни . Най-качествените монофили в света при реален размер 0.26мм имат издръжливост около пет килограма и половина на мъртва тежест , та бих те посъветвал другият път като споменаваш дадено нещо да се увериш дали верно е тъй . Вземи премери колко е реалният диаметър , и колко наистина държи на мъртва тежест туй Dual-Banded и пак се включиsed96 написа:...Аз примерно ползвам едно Dual-Banded 0.25 и издържа 8.60кг...

Вальо , предполагам че показателите на упоменатият DAMYL-SLEEPOWER също са позавишени . Ако размера му е реален 0.35мм то не вярвам да държи повече от 9кг. реални

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Когато си купувам корда си ходя с микрометъра и кантарче,преди години в един магазин продавача се хвана за главата когато му доказах че влакната които продава са със завишени диаметри и характеристики съответно,много лъжат тия бе(производителите)!!!Сега си купувам само от едно място -марка,(не искам да е реклама),ама пак съм си с микрометъра.
- М. Сталев
- разбира нещата
Кажи де колега ,да видим и ние за кое влакно става дума,или за магазин говориш?breaker написа:Когато си купувам корда си ходя с микрометъра и кантарче,преди години в един магазин продавача се хвана за главата когато му доказах че влакната които продава са със завишени диаметри и характеристики съответно,много лъжат тия бе(производителите)!!!Сега си купувам само от едно място -марка,(не искам да е реклама),ама пак съм си с микрометъра.
-
- разбира нещата
Павел Иванов написа:Издържа грънци . Не вярвай какво пише на опаковки разни . Най-качествените монофили в света при реален размер 0.26мм имат издръжливост около пет килограма и половина на мъртва тежест , та бих те посъветвал другият път като споменаваш дадено нещо да се увериш дали верно е тъй . Вземи премери колко е реалният диаметър , и колко наистина държи на мъртва тежест туй Dual-Banded и пак се включиsed96 написа:...Аз примерно ползвам едно Dual-Banded 0.25 и издържа 8.60кг...Инак сигурен ли си че монофила ти се казва именно Dual-Banded а не Dual-Band на MAVER ? Не друго ами баш италианките са известни от край време с "невероятните" показатели които пишат по шпулите на линиите си , за съжаление тези показатели обаче никога не са имали нищо общо с реалността
Вальо , предполагам че показателите на упоменатият DAMYL-SLEEPOWER също са позавишени . Ако размера му е реален 0.35мм то не вярвам да държи повече от 9кг. реални

а за другото,наистина ако издържа 9-10 кг си е отлично,аз също съм с 0,35 на балзер и ако закача някаде,доста яко дърпане се оказва докато се скъса основното.налага се да си навивам месината на ръкава,за да не ме прережи.
пробвай го с кантарче или с 10л туба,и цената му ако те устройва -вземай

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Колеги питането ми беше дали някой е ползвал такова влакно и дали все пак известна марка може да лъже в милиметрите?Вие почнахте спор за издръжливост
п.п.Въпроса с издръжливостта е обсъждан много и няма нужда от нови спорове,моето мнение е че повечето влакна са със завишени показатели за издръжливост но това е друга тема.

п.п.Въпроса с издръжливостта е обсъждан много и няма нужда от нови спорове,моето мнение е че повечето влакна са със завишени показатели за издръжливост но това е друга тема.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На това ти питане ти отговорих в другият форум , ама айде и тук .ВАЛЬО написа:...дали все пак известна марка може да лъже в милиметрите?...
- Да ! Когато влакното е произведено за европейският пазар всички пускат по пързалката , и известни и неизвестни .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
+1 И малко лични наблюдения: Преди около година имах възможност лично да си закупя влакна от САЩ. Купувах само такива, чийто означения бяха само в либри. Като си дойдох, като всеки българин /лъган много от свои и чужди/ грабнах микрометъра и почнах да меря. Останах приятно изненадан, че всичко което бях купил отговаряше точно на означението или имаше минимални отклонения в рамките на 1-2 %. Мерих и това което имах в наличност, купувано от БГ. Всички по-евтини влакна показаха отклонения от порядъка на +10-12%. От тия по-скъпите "маркови" половината показаха минимални отклонения, но другата половина между 5 и 10 %. Така че прав е колегата дето ходи с микрометъра в магазина. И аз вече мисля така да правя.Павел Иванов написа:На това ти питане ти отговорих в другият форум , ама айде и тук .ВАЛЬО написа:...дали все пак известна марка може да лъже в милиметрите?...
- Да ! Когато влакното е произведено за европейският пазар всички пускат по пързалката , и известни и неизвестни .
- guspata
- научил се да хвърля
Според мен един качествен монофил 0.30 държи около 5кг
на повечето влакна са умножение по 2
и нагоре
на повечето влакна са умножение по 2

Лошо....по-лошото е че влакното ми хареса и си купих за 6 макари различни мм.Май най добре да се купува с микрометър, ама нямам пък и съм забравил как се работеше с него.Явно ще стане с пробване и евентуално пиене на студена вода.Дано поне на Дунав не се окаже че мятам с 0.35Павел Иванов написа:На това ти питане ти отговорих в другият форум , ама айде и тук .ВАЛЬО написа:...дали все пак известна марка може да лъже в милиметрите?...

Извинявам се на колегата,че се меся в темата,но да не отварям нова и аз да попитам за влакно.Налага се да купя влакно за плувка.Дайте мнение за дебелината му мисля да ловя каракуди и евентуално шаран(а дано ама надали)интересува ме каква дебелина да е и кой какво е ползвал от вас.Каквото дръпна за проба се къса в ръцете ми.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- разбира нещата
Според вас как фирмите производители си тестват влакната ? Дали е с туби и мъртва тежест ? Въпроса съм го задавал няколко пъти : колко ще е разликата в килата ако разликата в диаметара е + - 3-5 микрона ?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
... и опъна дали е от 10см ,10м и 100м!
Едно време на Fox Warrior 0,38 пишеше 8,600кг ,сега на Сивеида Ханког Чуиишпи Стронг - 0,35/13,800
Едно време на Fox Warrior 0,38 пишеше 8,600кг ,сега на Сивеида Ханког Чуиишпи Стронг - 0,35/13,800