Корекциите на Янтра във Великотърновска област

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
danikl

Re: Корекциите на Янтра във Великотърновска област

Мнение от danikl »

На Раданово-дребни каракуди.На П Тръмбеш-каракуда рядко излиза,слънчаци много.В неделя на Раданово ще има състезание по риболов,също скара и бира. :drinkers:
krasss
новобранец
новобранец

Мнение от krasss »

Нещо много се умълчахте!Защо никой нищо не казва за точенето на корекциите, или нямате информация?Ако са успели да се справят от "басейнова дирекция"добре,но ако не са на есен незнам къде ще ходим за щукари.!!!!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

krasss написа:Нещо много се умълчахте!Защо никой нищо не казва за точенето на корекциите, или нямате информация?Ако са успели да се справят от "басейнова дирекция"добре,но ако не са на есен незнам къде ще ходим за щукари.!!!!
Как да отиде някой там колега, като то от тея дъждове пътя е блато. :)
Запоследно което чух е че е спряно източването- но това е информация на поне 2-3 седмици може и да се е променило нещо.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
krasss
новобранец
новобранец

Мнение от krasss »

А дано ама надали!Аз в събота бях там, и като видях на какво е замязала куцинската ми се приплака.Точно на завоя до голямата топола се виждаше че е копано, но дали си е махнал помпите няма кой да каже със сигурност! На цялата корекция имаше само 2-3 човека които кличаха за по някоя каракудка.Като си трагвах се спрях да говоря с овчаря и той ми каза че продължавало да се точи.Дано да се лъже че иначе лошо.то и без това риба не остана от бракониерите, а,сега и тоя.............
веско82
новобранец
новобранец

Мнение от веско82 »

колеги кажете ми какво става с язовир тъмни лък и кълвели там.Дали някой е ходил там чувам че там няма риба.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Какъв е риболовът по корекциите в момента, има ли къде да се хвърли или е водорасли всичко. И най важното има ли какво да се хване, че се чудим къде да се установим за една нощувка събота срещу неделя на палатки. Каракуда и щука ще са основната ни цел, така че къде може да се направи приемлив риболов на тези риби?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Ще ми е полезна някаква информация защото следмалко тръгваме, а още не сме решили накъде. Примерно какво ще кажете за Драганово, Върбица или Петко Кравелово?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Надявам се че не съм закъснял, ама тя и информацията ми не е много прясна, ама на Сашево ( Петко Каравелово ) преди 2 седмици като минах и беше почти изцяло във водорасли. Не съм хвърлял защото се прибирах от село и не носех нито ботуши нито въдици. Имаше двама човека дето бяха хванали по 3-4 червеноперки педарки. Това е. Ако е за нощуването на Раданово на крайната корекция към реката има удобни места с високи дървета да пазят сянка и е равно за разпъване на маса, обаче незнам дали си струва от към рибилов. Иначе аз замислям едно ходене на Драганово евентуално скоро и някой ако сподели как е там от към хищници ще ми е полезно.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Отново да попитам за тези водоеми, някой посещавал ли е скоро някой от тях. И къде ще е най добре да отидем за щука и едър костур?
donlazarone1
новобранец
новобранец

Мнение от donlazarone1 »

Здравейте. Искам да попитам как се стига до тези корекции на Петко Каравелово ? Отскоро се запалих по риболова на щуки , а чувам, че най - близо до Търново там се лови добре.
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

donlazarone1 написа:Здравейте. Искам да попитам как се стига до тези корекции на Петко Каравелово ? Отскоро се запалих по риболова на щуки , а чувам, че най - близо до Търново там се лови добре.
Стига се през селото като влезеш покрай училището и после излизаш на центъра и от там наляво, после има още 2 завоя ако не бъркам наляво и един на дясно и се излиза на пътя за моста, а той е и за корекциите. Другия вариант е като подминеш селото в посока Раданово веднага след бензиностанцията има асфалтова отбивка в дясно и по нея.
Затова, че там се лови щука е силно казано, защото се улавят главно дребни щуклета, които както подочух е желателно да се пускат защото имало 1-2 от селото който лошо биели и викали горския на Бяла ако те видели да прибираш дребни щуки. И правилно правят :wink:
Ако търсиш лесна щука върви на Драганово, че и пътя е по добър не се кара почти по черен път и има по едри щуки. А най- важното е че на Драганово става и за тапи защото е дълбоко и чисто, а на П. Каравелово тази година е обрасло навсякъде и тапата през 5 минути е вече заплетена във водораслите.
donlazarone1
новобранец
новобранец

Мнение от donlazarone1 »

Благодаря за отговора. Ше пробвам на Драганово тогава. Аз съм ловил само на тапа. И още един въпрос - минималния размер за щука е 35 см. А реално какви щуки трябва да се вземат? До колко см трябва да ги пускам?
donlazarone1
новобранец
новобранец

Мнение от donlazarone1 »

И на драганово пак ли е някаква корекция и как да стигна до нея? :) досега съм обикалял само по язовири и реката ми е слабо позната... :)
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Не съм фен на блатния риболов,но мой съсед е болен на тема -щука.Така че,имам прясно инфо.Само на Върбица ...и то на малката корекция.Хубави щуки,едър костур,каракуда тук -там,перка също.
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

jean11 написа:Така че,имам прясно инфо.Само на Върбица ...
Не знам колко е прясно това инфо...но там вода почти няма.Само водорасли и костенурки..... :roll: :roll:
А иначе на всички корекции има щукички в размер до 35-40см.По-големите са изядени отдавна... :evil: :evil: :evil:
Колега donlazarone1 ,аз лично ти препоръчвам щуки под 50см.(около кило) да не вземаш.Само ще ги унищожиш,а за ядене почти нищо няма в тях.Пък и от тези блата не знам въобще рибата няма ли гаден дъх...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”