Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Почистване на яз. Йовковци
Модератор: Кърцата
Почистване на яз. Йовковци
Привет, колеги!
По инициатива на Маранцика ще се организира почистване на яз. Йовковци на 15 или 16 юни.
Ако някой от вас по някаква случайност е в района по това време, е добре дошъл.
Това е един от най-красивите ни язовири и като родолюбци е нормално, стига да имаме възможност, да му отдадем нужното уважение.
А защо толкова го обичаме, можете да видите от снимките по-долу.-)
По инициатива на Маранцика ще се организира почистване на яз. Йовковци на 15 или 16 юни.
Ако някой от вас по някаква случайност е в района по това време, е добре дошъл.
Това е един от най-красивите ни язовири и като родолюбци е нормално, стига да имаме възможност, да му отдадем нужното уважение.
А защо толкова го обичаме, можете да видите от снимките по-долу.-)
Re: Почистване на яз. Йовковци
Ето още снимки, enjoy

Ако е на 16 се включвам! 

- maranzika
- сериозен играч
Тази ми е една от любимите там...

Ще направим почистването 2 дена за да може да се включат повече хора и да обхванем почти целият язовир.

Ще направим почистването 2 дена за да може да се включат повече хора и да обхванем почти целият язовир.
Просто не издържам вече.maranzika написа:Ще направим почистването 2 дена за да може да се включат повече хора и да обхванем почти целият язовир.
Тая пролет дотука – три зарибявания и едно чистене.
У събота ще помагаме нещо на язовир Сопот.... и има риск пак да чистиме, да му се не види и чистенето.
На 15 юни сме обещали /някои от нас/ да помогнем в чистеннето на Панега, организирано от Мухарската секция на Видрите.
Плюс тва - то не беха разни писаници – за разни ВЕЦ-ове /тука Росен да вземе да каже кво стана/, разни възражения до инстанции по разни въпроси.... и кво ли не още
Ебаси и клубо. Кво е тва гърбене, кво е тва чудо?
Ако бех ходил на риба – пет-шест мечки да бех натръшкал за тва време и тоя зор.
Е, мен, след 15 юни – никой да не ме занимава с никва обществено полезна дейност – по никъв начин! /Тука има тройно отрицание – подчертавам/. Само дейности от частна полза – само ако са за мойта особа!
Изтерзан съм от обществена дейност и неъм сили вече, а и кога според вас ша маам на риба???
Майтап бе.
Призоваваме – който може – да помогне, където може. Ние на 15 юни би трябвало да сме на Панега. Поне тия, дето сме обещали де, хем е доста по-близо. После спирам и бачкането... и само риболов.
P.S.
Плюс тва – както я е подкарал тоя народ – ша вземе да изчисти сичкото язовир, и кво ша чисти после, а?
- maranzika
- сериозен играч
Бат Димо,то в Йовковци няма(или има единични) пъстърви бре..Хич не се разкарвай...
То между другото и боклук няма много де,та явно и народа е помъдрял последните години...

То между другото и боклук няма много де,та явно и народа е помъдрял последните години...
Само кажете къде ще е сборният пункт и на 16 съм на лице!

Днес мина първият етап от почистването на язовира.
Нямаше много боклук, но има още какво да се пожелае.
Нищо лично, но е малко дразнещо ние - спинингистите да чистим отпадъците на колегите - плувкаджии и любителите на стационарния риболов или сеира на брега.
То не е кутийки от бели червеи, то не са бутилки бира, водка, парцали, та дори и памперси.
Досега спинингист с бутилка от 2 литра бира на пояса не сме виждали, да не говорим с памперс.-)
Утре продължаваме с чистенето.
Нямаше много боклук, но има още какво да се пожелае.
Нищо лично, но е малко дразнещо ние - спинингистите да чистим отпадъците на колегите - плувкаджии и любителите на стационарния риболов или сеира на брега.
То не е кутийки от бели червеи, то не са бутилки бира, водка, парцали, та дори и памперси.
Досега спинингист с бутилка от 2 литра бира на пояса не сме виждали, да не говорим с памперс.-)
Утре продължаваме с чистенето.
Аааааааа, памперса е важен. Като удари митичната щука, е добре да си с такъв, че иначе се цапат гащите. Та явно някой хора си ходят подготвени за среща с нея 

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- maranzika
- сериозен играч
За митичната щука ще разказва Димо,че аз само зрител май съм напоследък...
Колкото до боклука:
Наистина се оказа че само спинингисти чистихме и двата дена,което малко ме подразни в интерес на истината.90% от боклука са шишета и разни стъкларии....Общо сме събрали 30-35чувала,което за такава площ която обходихме е нищо.Явно рибарите са взели да стават по-съвестни.Има си и изключения де,но да се надяваме че ще намаляват все повече..
Искам да изкажа огромна благодарност на нашите "специални " гости от София Димо и Ники(клуб Балканка) и Емо Петков(Ст.Видри).Това да се вдигнеш от толкова километри за да чистиш на другите боклука е нещо ГОЛЯМО.Благодаря Ви и се радвам че ви познавам!

Ето и една част от боклука събран вчера на един от ръкавите:

Колкото до боклука:
Наистина се оказа че само спинингисти чистихме и двата дена,което малко ме подразни в интерес на истината.90% от боклука са шишета и разни стъкларии....Общо сме събрали 30-35чувала,което за такава площ която обходихме е нищо.Явно рибарите са взели да стават по-съвестни.Има си и изключения де,но да се надяваме че ще намаляват все повече..
Искам да изкажа огромна благодарност на нашите "специални " гости от София Димо и Ники(клуб Балканка) и Емо Петков(Ст.Видри).Това да се вдигнеш от толкова километри за да чистиш на другите боклука е нещо ГОЛЯМО.Благодаря Ви и се радвам че ви познавам!

Ето и една част от боклука събран вчера на един от ръкавите:

Илиански,май Димо ти е влезнал яко в главата.-)
Нямаше го, Боби и Ники от клуб Балканка бяха тук, но щом си го споменал, явно духом ни е подкрепял.
Той е винаги ЗА подобни инициативи и ако не бе почистването на Панега по същото време, предполагам би присъствал.
Аз също искам да изразя възхищението си от (НЕ)СТАРИ-те ВИДРИ и останалите доброволци, които участваха в инициативата.
Дано имат много късмет и да има повече хора като тях, които да правят нещо не за пари, а от любов към природата и защото имат ГОЛЕМИ СЪРЦА!
Нямаше го, Боби и Ники от клуб Балканка бяха тук, но щом си го споменал, явно духом ни е подкрепял.
Той е винаги ЗА подобни инициативи и ако не бе почистването на Панега по същото време, предполагам би присъствал.
Аз също искам да изразя възхищението си от (НЕ)СТАРИ-те ВИДРИ и останалите доброволци, които участваха в инициативата.
Дано имат много късмет и да има повече хора като тях, които да правят нещо не за пари, а от любов към природата и защото имат ГОЛЕМИ СЪРЦА!
- maranzika
- сериозен играч
Малееее,Боби днес чак видях как съм те прекръстил....maranzika написа:За митичната щука ще разказва БОБИ....
Искам да изкажа огромна благодарност на нашите "специални " гости от София БОБИ и Ники(клуб Балканка) и Емо Петков(Ст.Видри).

Сори много...Стягай въдицата за сряда.