Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шаранджийски неволи....;)
- Vesko1
- сериозен играч
Шаранджийски неволи....;)
Здравейте.
Не мислех да пиша този репортаж,но гледам във форума се ширят разни небивалици за трофейни бели риби и шарани на яз.Студен кладенец ,залива около с.Широко поле и реших да отрезвя малко аудиторията.
И така...в събота след обяд с моя приятел решихме да пробваме тези информации..дали са само слухове или истина.Товарим се на колите към 15ч и газ към Широкополския залив.Там...панаир,но повечето бяха капо откъм бели риби...симптоматични каракуди и..толкова.Язовира постоянно менеше нивото си...реката пусната.Едвам си намерихме място и към 16ч вече разпъвахме сергията.

Заложихме на следните тактики:
1.По две сопи направихме с шаранджийски монтажи и разпънахме с лодката за захранка на дистанция около 100м близо до маркера на една тераса.Стръв -4 пръчки на силиконов косъм с по 2 царевички ..захранка кисната царевица,пелети,и т.н...богата манджа за всеки уважаващ себе си шаран...
2.2 сопи разпънахме за бяла риба на дистанция около 80м в дясно в дълбокото..стръв уклей и червеноперка от самия язовир.
Имахме и малко произшествие,от вибрациите се извадил куплунга към акумулатора и на 2-рата разпъвка лодката остана безжизнена на 50м от брега.Щем не щем си намокрихме задниците с една безплатна баня ,за да си я приберем...
Към 19ч всичко беше натаманено и сложихме софрата.

До към 21 ч имаше 2 удара на бели риб-ки....но трофеите за които се говори по форума бяха излезли във ваканция и бяха може би на Малдивите.Излизаха "писалки" между 500 и 800грама....

Имаше няколко лодки с тролингисти,през цялото време ги наблюдавах с бинокъла -никой не извади заслужаваща внимание риба.На шаранските сопи...имаше няколко почуквания-явно заблудени каракуди с малки усти ,неуспяващи да налапат стръвта.
На отрещния бивак наблюдавахме с бинокъла...изкараха една прилична бяла около кило...то беше суетня,врътня,кепове се размятаха...челници светеха...все едно бяха извадили кит
Към 22ч всичко тотално спря...сигнализаторите замлъкнаха и ние се отдадохме на 2-ра "риболовна" фаза.Аз дори стигнах до фазата-"Ти мене увъжаваш ли ма..."...

След тая фаза раздадохме пижамите...и легнахме в колите да поспим.В моята се беше промъкнал неканен гост...абсолютно досаден пъргав комар,бръмчащ ми на ухото,когото преследвах няколко пъти през нощта ,но успях да убия рано сутринта чак.Абсолютна досада...разкъса ми съня тотално.
На сутринта...презареждане с лодката за захранка тотално всички пръчки.Лодката се държа геройски....направихме общо 18 разпъвки с нея....изтощихме 2 акумулатора...но така и бяла риба над кило не видяхме

Редувахме се на дистанционното,че то си е мъка...глава се вие,ръце треперят....ракията не ми прости този път...

Към 9ч решихме ,че каузата бяла риба е загубена и направихме пръчките на пружини.И се почна рубриката "Каракуден гол след гол"...направо ни побъркаха тези зверове не ни оставиха да си изпием кафето на спокойствие,за 1 час на 2 сопи...над 20 броя

По едно време чак чифтове взех да вадя....

Към 20-тата бройка взехме единодушно решение да спрем с пружините и отново разпънахме пръчките за бяла риба....имахме още една половинка до към обяд на тези пръчки...и толкова с риболова на бялата риба.
Към 10,30 телефона ми звънна и докато разговарях едната шаранска...сигнализира за рън.
Хвърлих телефона и се затичах....първо хенгера се вдигна догоре...след това отпусна до земята....секунда...2...3.....отново се вдигна нагоре и аз...засякох.Отсреща натежа....тръгнах да го вадя...и на 10 метра от брега въдицата олекна....
Идеше ми да хвърля въдицата,няколко псувни ме успокоиха...не ми било писано.
Приятелчето само каза-"Избърза...трябваше да го оставиш хубаво да налапа,ама който говори по телефон....така е"...но вътрешно го усетих,че ми беше бесен може и наум да ми е теглил една м--на...
.Наистина постъпих доста дилетантски,към тази риба ...но все пак не съм Наполеон--хем да говоря по телефон ,хем да мисля как да засичам.Всичко стана импулсивно...а това е злополучния монтаж,даже царевичките си стоят

Имахме и една весела компания близо до нас,един приятел бяха опънали шатра и хем си риболовстваха,хем си правиха купона, а децата им си играеха на воля,далеч от компютри и мръсния градски въздух..Като видя такива компании..много им се радвам.

Та такива ми ти работи колеги.Следобед пихме кафе и се изнесохме по живо по здраво.
До нови срещи от "разбивачите на митове за бяла риба"
НАСЛУКА КОЛЕГИ!.....
Не мислех да пиша този репортаж,но гледам във форума се ширят разни небивалици за трофейни бели риби и шарани на яз.Студен кладенец ,залива около с.Широко поле и реших да отрезвя малко аудиторията.
И така...в събота след обяд с моя приятел решихме да пробваме тези информации..дали са само слухове или истина.Товарим се на колите към 15ч и газ към Широкополския залив.Там...панаир,но повечето бяха капо откъм бели риби...симптоматични каракуди и..толкова.Язовира постоянно менеше нивото си...реката пусната.Едвам си намерихме място и към 16ч вече разпъвахме сергията.

Заложихме на следните тактики:
1.По две сопи направихме с шаранджийски монтажи и разпънахме с лодката за захранка на дистанция около 100м близо до маркера на една тераса.Стръв -4 пръчки на силиконов косъм с по 2 царевички ..захранка кисната царевица,пелети,и т.н...богата манджа за всеки уважаващ себе си шаран...

2.2 сопи разпънахме за бяла риба на дистанция около 80м в дясно в дълбокото..стръв уклей и червеноперка от самия язовир.
Имахме и малко произшествие,от вибрациите се извадил куплунга към акумулатора и на 2-рата разпъвка лодката остана безжизнена на 50м от брега.Щем не щем си намокрихме задниците с една безплатна баня ,за да си я приберем...

Към 19ч всичко беше натаманено и сложихме софрата.

До към 21 ч имаше 2 удара на бели риб-ки....но трофеите за които се говори по форума бяха излезли във ваканция и бяха може би на Малдивите.Излизаха "писалки" между 500 и 800грама....

Имаше няколко лодки с тролингисти,през цялото време ги наблюдавах с бинокъла -никой не извади заслужаваща внимание риба.На шаранските сопи...имаше няколко почуквания-явно заблудени каракуди с малки усти ,неуспяващи да налапат стръвта.
На отрещния бивак наблюдавахме с бинокъла...изкараха една прилична бяла около кило...то беше суетня,врътня,кепове се размятаха...челници светеха...все едно бяха извадили кит

Към 22ч всичко тотално спря...сигнализаторите замлъкнаха и ние се отдадохме на 2-ра "риболовна" фаза.Аз дори стигнах до фазата-"Ти мене увъжаваш ли ма..."...

След тая фаза раздадохме пижамите...и легнахме в колите да поспим.В моята се беше промъкнал неканен гост...абсолютно досаден пъргав комар,бръмчащ ми на ухото,когото преследвах няколко пъти през нощта ,но успях да убия рано сутринта чак.Абсолютна досада...разкъса ми съня тотално.
На сутринта...презареждане с лодката за захранка тотално всички пръчки.Лодката се държа геройски....направихме общо 18 разпъвки с нея....изтощихме 2 акумулатора...но така и бяла риба над кило не видяхме

Редувахме се на дистанционното,че то си е мъка...глава се вие,ръце треперят....ракията не ми прости този път...

Към 9ч решихме ,че каузата бяла риба е загубена и направихме пръчките на пружини.И се почна рубриката "Каракуден гол след гол"...направо ни побъркаха тези зверове не ни оставиха да си изпием кафето на спокойствие,за 1 час на 2 сопи...над 20 броя

По едно време чак чифтове взех да вадя....

Към 20-тата бройка взехме единодушно решение да спрем с пружините и отново разпънахме пръчките за бяла риба....имахме още една половинка до към обяд на тези пръчки...и толкова с риболова на бялата риба.
Към 10,30 телефона ми звънна и докато разговарях едната шаранска...сигнализира за рън.
Хвърлих телефона и се затичах....първо хенгера се вдигна догоре...след това отпусна до земята....секунда...2...3.....отново се вдигна нагоре и аз...засякох.Отсреща натежа....тръгнах да го вадя...и на 10 метра от брега въдицата олекна....

Приятелчето само каза-"Избърза...трябваше да го оставиш хубаво да налапа,ама който говори по телефон....така е"...но вътрешно го усетих,че ми беше бесен може и наум да ми е теглил една м--на...

Имахме и една весела компания близо до нас,един приятел бяха опънали шатра и хем си риболовстваха,хем си правиха купона, а децата им си играеха на воля,далеч от компютри и мръсния градски въздух..Като видя такива компании..много им се радвам.

Та такива ми ти работи колеги.Следобед пихме кафе и се изнесохме по живо по здраво.
До нови срещи от "разбивачите на митове за бяла риба"
НАСЛУКА КОЛЕГИ!.....

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- koda33
- разбира нещата
Re: Шаранджийски неволи....;)
Много добър репортаж, нищо че не е имало трофеи ,важното е че не сте зеньосали ракията))))) пък и това за трофейните бели май е само слух))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- Vesko1
- сериозен играч
Аааа никакво зяносване на ракията...няма да си я връщаме я па и мезетата бяха в изобилие

- guspata
- научил се да хвърля
Браво страхотно сте си изкарали 

Всичко много хубаво в репортажа - поздравления, с изключение на крайната алкохолна изява!... Подчертавам - крайната - един вид, голямото пиянство!?? (виж цитата)!?.... Против крайностите съм по принцип, но най вече против това да се пропагандират, едва ли не, големи напивания (виж цитата) по време на риболов, в общественото пространство. Какъв пример се дава на младежите - че риболова и пиянството вървят ръка за ръка!?... Въпреки, че алкохолът е тежък наркотик според всички научни критерии, аз изобщо не съм против умерената му и внимателна употреба, а само срещу големи напивания и неразумното им оповестяване като нещо съвсем нормално!Vesko1 написа:.........................................
Към 22ч всичко тотално спря...сигнализаторите замлъкнаха и ние се отдадохме на 2-ра "риболовна" фаза.Аз дори стигнах до фазата-"Ти мене увъжаваш ли ма..."...![]()
![]()
![]()
...........................................
Редувахме се на дистанционното,че то си е мъка...глава се вие,ръце треперят....ракията не ми прости този път...![]()
![]()
![]()
.....................................
Извинявам се за назидателния ми тон, но ми омръзна да чета тук за "геройски големи напивания" по време на риболов!

* Това, че някой може "много да носи на пиене" почти винаги означава, че е навлязъл във фаза "плато" на алкохолна злоупотреба и прави заявка за алкохолна болест (от която почти няма излизане)
- Vesko1
- сериозен играч
Препоръчвам на колегата щом го дразнят моите репортажи да не ги чете.Аз не виждам никъде да съм описал "геройско напиване",напротив самоиронията ми мисля ще има по възпитателен ефект върху младежите какво да избягват на водоема.и нищо не пропагандирам...всеки сам си решава колегаrefab написа:Всичко много хубаво в репортажа - поздравления[/b], с изключение на крайната алкохолна изява!... Подчертавам - крайната - един вид, голямото пиянство!?? (виж цитата)!?.... Против крайностите съм по принцип, но най вече против това да се пропагандират, едва ли не, големи напивания (виж цитата) по време на риболов, в общественото пространство. Какъв пример се дава на младежите - че риболова и пиянството вървят ръка за ръка!?... Въпреки, че алкохолът е тежък наркотик според всички научни критерии, аз изобщо не съм против умерената му и внимателна употреба, а само срещу големи напивания и неразумното им оповестяване като нещо съвсем нормално!
Извинявам се за назидателния ми тон, но ми омръзна да чета тук за "геройски големи напивания" по време на риболов!Поне част от напр. онези пияници, които правят катастрофи по пътищата поради употреба на алкохол, се взаимновдъхновяват и взаимноаплодират помежду си за това, как се �зпонапили, по колко много могли да пият* и т.н. Подчертавам, че в никакъв случай не считам автора на репортажа за пияница, а само го моля - него и други, да не си изнасят и описват тук безкритично случайните си или не, алкохолни запои по време на рибарски излети.
* Това, че някой може "много да носи на пиене" почти винаги означава, че е навлязъл във фаза "плато" на алкохолна злоупотреба и прави заявка за алкохолна болест (от която почти няма излизане)
Последно промяна от Vesko1 на Пон Юни 17, 2013 7:46 pm, променено общо 2 пъти.

Браво за репортажа , истински се забавлявах докато го четох 

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Хубав репортаж!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
евала и за изкарването и за риболова....а пък трофеите другия път 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Антон Тонев
- сериозен играч
Весе, Весе браво за каракуданите.Веселата компания с децата и шатрата бяхме аз и кума.И ние ханахме около 15-20 каракуди-калибър около 200гр.Ама изгоряхме като гущери. 

Последно промяна от Антон Тонев на Пон Юни 17, 2013 5:24 pm, променено общо 1 път.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Страхотен репортаж!
- Vesko1
- сериозен играч
Тони....то не става ем деца да наглеждаш ,ем пръчки да вадиш с каракудани,така се изгаря най лесно приятелю.Има едно спрейче в аптеката....Пантенол...някъде към 9 кинта...препоръчвам ти го за изгаряния...прави чудеса.Антон Тонев написа:Весе, Весе браво за каракуданите.Веселата компания с децата и шатрата бяхме аз и кума.И ние ханахме около 15-20 каракуди-калибър около 200гр.Ама изгоряхме като гущери.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- antivik
- кандидат преподавател
Екстра изкарване Весе
, па тия де не аресват репортажи с черпявки - ми да не ги четат
. Колко пъти да обясняваме тук, някои хора, че за нас оденето на риба си е вид туризъм, па тя дъл ще кълве и ние дъл ще я излъжем си е отделна чудесия. Щом на другия ден пак си бил с дистанционно то и със сопите, значи всичко е на ред
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!