Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде около Шумен?
Модератор: Paublo_Eskobar
- choch0
- научил се да хвърля
Re: Къде около Шумен?
Така е колега и мен ми е болно ... но какво можем да направим ... не знам.
Ако някой има идеи да споделя ...
Ако някой има идеи да споделя ...
- bad_santa
- научил се да хвърля
Здравейте колеги, някой знае ли дали излиза нещо на Денница, благодаря предварително. 

Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
- choch0
- научил се да хвърля
Преди две или три седмици бях там за 24 часа... искарах едно шаранче около 2 кг. Това е което мога да кажа.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Дечо, тия 5 лева ги даваш, за да стигнеш до гьола, а това дали имаш билет или не няма нищо общо, щото по закон и на частен язовир да идеш, ако дойдат от ИАРА и нямаш билет, пак ще отнесеш глобата. Язовирът си е имущество на Напоителни системи и те ако искат ще пускат, ако искат - няма да пускат, а могат и да го оградят с ограда отвсякъде и да пуснат ток по нея. 
Миналата година пак имаше патърдия заради тая такса от 5 кинта. Излезе, че Напоителни системи имат собственост само върху стената на язовира, която се води хидротехническо съоръжение и затова таксата по другата част на язовира е незаконна. Сега, допускам да са направили някоя врътка и вече цялата земя под язовира да е тяхна, не знам.
Съмнявам се, че от протести ще излезе нещо, щото в най-добрия случай ще излязат 10-15 души. Още повече, че въпросът далеч не се решава в Шумен. Единствено бих ви предложил да си искате касова бележка като ви вземат таксата, така пазача няма да взима един път 5 лв., а друг път 10.

Миналата година пак имаше патърдия заради тая такса от 5 кинта. Излезе, че Напоителни системи имат собственост само върху стената на язовира, която се води хидротехническо съоръжение и затова таксата по другата част на язовира е незаконна. Сега, допускам да са направили някоя врътка и вече цялата земя под язовира да е тяхна, не знам.
Съмнявам се, че от протести ще излезе нещо, щото в най-добрия случай ще излязат 10-15 души. Още повече, че въпросът далеч не се решава в Шумен. Единствено бих ви предложил да си искате касова бележка като ви вземат таксата, така пазача няма да взима един път 5 лв., а друг път 10.

Да така е! Статута на язовира е сменен.Поне така ми казаха в Напоителни системи.Sleepwalker_ написа:Дечо, тия 5 лева ги даваш, за да стигнеш до гьола, а това дали имаш билет или не няма нищо общо, щото по закон и на частен язовир да идеш, ако дойдат от ИАРА и нямаш билет, пак ще отнесеш глобата. Язовирът си е имущество на Напоителни системи и те ако искат ще пускат, ако искат - няма да пускат, а могат и да го оградят с ограда отвсякъде и да пуснат ток по нея.
Мен ме дразни това че гледат само да смучат...
Другото което чух е че ТИМ са взели язовира и ще правят почивни бази и плажна ивица... Но не-знам колко е вярно.То аз бързо паля ама..

Да оставим това на страна..! Имали някой ходил там и какво е хванал?
Аз лично за 2 дена имах около 3 килограма каракуда..
- dim-dim
- научил се да хвърля
Здравейте колеги от Шумен. Ще ходя на Преселка на отдих малко 1-2 дена другата седмица ако е хубаво времето и ме интересува каква риба има в язовира(шаран,амур !?) и какви са условията. А ако издадете и някоя тайна за самия водоем ще съм ви много благодарен!
Смятам риболова да протече изцяло на косъм с топчета,пелети и царевица.
Благодаря ви предварително После ще споделя инфо като се върна.

-
- разбира нещата
бе майка му стара ,"напоителни системи "да не е частно предприятие?този язовир като се построи през 80-те г .,беше за водомоторни спортовеSleepwalker_ написа:Дечо, тия 5 лева ги даваш, за да стигнеш до гьола, а това дали имаш билет или не няма нищо общо, щото по закон и на частен язовир да идеш, ако дойдат от ИАРА и нямаш билет, пак ще отнесеш глобата. Язовирът си е имущество на Напоителни системи и те ако искат ще пускат, ако искат - няма да пускат, а могат и да го оградят с ограда отвсякъде и да пуснат ток по нея.

Тези от Н.С. ДА НЕ ИМ Е БАЩЕНИЯ?този язовир трябва да е с ГОЛЯМО ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ И ДА СЕ СТОПАНИСВА ОТ ОБЩИНАТА.Беше излязал някакъв закон с който не се допускаше отдаването под аренда на значително големи водоеми(над определени квадрати),
но с времето се изгуби някъде под рафтовете.нямам нищо против да има някаква такса
(може и годишна),но да се зариби и да се охранява от мрежари.защо не и да се вземе от някакво сдружение и да има ЯСНИ ПРАВИЛА.(бях пуснал една подобна тема преди година ,но беше без коментари).
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- choch0
- научил се да хвърля
Ходих преди 2 седмици там за 24 4аса. Повечето риба излезе на плувка, дънните не се обаждаха много много. Ловях на царевица и резултатът бе 10 - 15 шаранчета под кило и 10 - 15 каракуди, почето от които бяха по-големи от шараните. Шарковците ги върнах обратно, но за съжаление имаше и хора, които ги прибираха .... но това е за друга тема.Таксата е 15 лева за 24. Имаше една дружинка мисля от Варна, където са стояли момчетата 2 или 3 дена и са изкарали нещо кум 4 - 5 кг (инфо от пазача).dim-dim написа:Здравейте колеги от Шумен. Ще ходя на Преселка на отдих малко 1-2 дена другата седмица ако е хубаво времето и ме интересува каква риба има в язовира(шаран,амур !?) и какви са условията. А ако издадете и някоя тайна за самия водоем ще съм ви много благодарен!![]()
Дано съм Ти помогнал
- dim-dim
- научил се да хвърля
Къде заставаш там (след стената по главния път,срещу пазачите съм ходил само) На каква царевица ги хващаш(сладка-консерва) и има ли Амур в водоема знаеш ли!?choch0 написа:Ходих преди 2 седмици там за 24 4аса. Повечето риба излезе на плувка, дънните не се обаждаха много много. Ловях на царевица и резултатът бе 10 - 15 шаранчета под кило и 10 - 15 каракуди, почето от които бяха по-големи от шараните. Шарковците ги върнах обратно, но за съжаление имаше и хора, които ги прибираха .... но това е за друга тема.Таксата е 15 лева за 24. Имаше една дружинка мисля от Варна, където са стояли момчетата 2 или 3 дена и са изкарали нещо кум 4 - 5 кг (инфо от пазача).dim-dim написа:Здравейте колеги от Шумен. Ще ходя на Преселка на отдих малко 1-2 дена другата седмица ако е хубаво времето и ме интересува каква риба има в язовира(шаран,амур !?) и какви са условията. А ако издадете и някоя тайна за самия водоем ще съм ви много благодарен!![]()
Дано съм Ти помогнал
- dim-dim
- научил се да хвърля
на 25 до 26 другата седмица ще се проведе риболова ако някой може да ми помогне с инфо за Преселка ще съм му благодарен. Преди 2г ходих там и имаше шарковци по 0,400-0,500гр. много рядко 0,700-0,800гр и таранка. Идеята ми на излета е да проверя дали тези риби са пораснали или са обрани от Рибарите и Арендатора!(и Почивка естествено
) Чух от познати че имало сега и Амур но инфото не е потвърдено от два независими източника! Споделете ако знаете места,стръв,аромати предпочитани от обитателите на водоема. 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Там е работата, че водоема дори няма статут на язовир, ами на нещо друго (изравнител, ако се не лъжа). От тука идва, че УЖ НС няма право да го отдава под наем. Освен това се съмнявам, че имат право да го харижат на общината, но дори и да имат, не ми се вярва, че ще го направят ей така.delio-haidutin написа:бе майка му стара ,"напоителни системи "да не е частно предприятие?този язовир като се построи през 80-те г .,беше за водомоторни спортовеSleepwalker_ написа:Дечо, тия 5 лева ги даваш, за да стигнеш до гьола, а това дали имаш билет или не няма нищо общо, щото по закон и на частен язовир да идеш, ако дойдат от ИАРА и нямаш билет, пак ще отнесеш глобата. Язовирът си е имущество на Напоителни системи и те ако искат ще пускат, ако искат - няма да пускат, а могат и да го оградят с ограда отвсякъде и да пуснат ток по нея.
Съмнявам се, че от протести ще излезе нещо, щото в най-добрия случай ще излязат 10-15 души. Още повече, че въпросът далеч не се решава в Шумен. Единствено бих ви предложил да си искате касова бележка като ви вземат таксата, така пазача няма да взима един път 5 лв., а друг път 10.,сам се зариби от ТИЧА.
Тези от Н.С. ДА НЕ ИМ Е БАЩЕНИЯ?този язовир трябва да е с ГОЛЯМО ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ И ДА СЕ СТОПАНИСВА ОТ ОБЩИНАТА.Беше излязал някакъв закон с който не се допускаше отдаването под аренда на значително големи водоеми(над определени квадрати),
но с времето се изгуби някъде под рафтовете.нямам нищо против да има някаква такса
(може и годишна),но да се зариби и да се охранява от мрежари.защо не и да се вземе от някакво сдружение и да има ЯСНИ ПРАВИЛА.(бях пуснал една подобна тема преди година ,но беше без коментари).
Миналата или по-миналата година някакво сдружение се опита да го вземе, обаче нещо не успяха да съберат достатъчно членове и работата пропадна. Иначе гьола и сега си има охрана, но проблемът е, че самата охрана пуска мрежи

С две думи, работата е много омазана. Честно казано, предвид ситуацията и ширещите се слухове, ще съм доволен все пак да можем да ловим там, пък дори и да плащаме 5 кинта...

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колеги, някой ходил ли е тоя уикенд по р. Камчия? Интересува ме как е нивото - все още ли е толкова високо? Разбрах, че май са спрели веца на Тича и водата е по-малко, но така ли е? И друго - дали е мътна?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

- Fishing_Fan
- разбира нещата
Вчера бях на Шуменския,бях откъм Дивдядовската страна,пълна скръб,излизат инцидентно дребни перки и циганки(слънчаци) ,хищника не е активен,има ужасно много трева и водорасли,правят всякакъв вид риболов невъзможен,има доста хора да ловят на пружина и там бе пълна скръб.
bantumi написа:Хищника активен ли е на езерото?
Колкото пъти да ходя се оказа че... Хишно излиза само на малкия.Бях там когато извадиха една щука около 3 кг.И казаха че имало и доста удари на сулка.Преди няколко дена ходих на стената.Голямо мъртвило на всякъде!Дребна перка каракуда излиза на малкия.Не-знам но сякаш рибата се върти само на малкия.Проблема е че е твърде населено и трябва да се ходи рано...