Питане за PARSUN 2.6

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

петър василев

Re: Питане за PARSUN 2.6

Мнение от петър василев »

Тедо написа:
ПЕТЪР vasilev написа:Тедо има ли PARSUN 30 или 35к и ако има какви са им цените.Като го гледам на снимката си е жива Ямаха.Имат ли нещо общо и от вътре :?:
за момента най-мощните 4Т са 25кс... ако се появи някой 25кс с дълъг ботуш и ръчен старт, имай в предвид, че може да е от моите...
иначе 2Т имат и 30 и 40кс - с дистанционно и ел. старт ли искаш да бъде?
Да, със стартер,но четеритактов и максимум 35кс :wink: За твоите четох,но аз съм на о.Крит :| и не ми се вярва да стигнат до тук.Все пак ще го имам впредвид и ти пожелавам искренно да ги откриеш тия лайнари,макар,че във България стават много трудно тези работи :?
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

www.***.com написа:
batvesko написа:Надявам се да ги събера преди да е наближил крайния срок.
Събирай, а не си губи времето в писане :D Аз имам такъв двигател от година и също съм доволен. Когато го взимах ме водеше мисълта от 17кг максимално тегло на двигател, който носи лодката. Гледах японските със същата кубатура, ама 2,5 и японец и китаец все върви едно и също и не си заслужава двойната разлика в цената. Та тогава взех Парсъна и ми върши страхотна работа. 5 дни тролене изкарвам с 5 литра бензин.
Във връзка с цената виж какво направих аз http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

хубаво си направил, ама GBP то се вдигна доста - гледам редовно цените, за 1000лв в момента не можеш да вземеш... а и повечето фирми в БГ няма да ти признаят гаранцията
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

ПЕТЪР vasilev написа: Да, със стартер,но четеритактов и максимум 35кс :wink: За твоите четох,но аз съм на о.Крит :| и не ми се вярва да стигнат до тук.Все пак ще го имам впредвид и ти пожелавам искренно да ги откриеш тия лайнари,макар,че във България стават много трудно тези работи :?
Мога да допълня информацията за по-големите двигатели на PARSUN, с това, че в момента разработрат 4-тактови двигатели с мощност 40, 60 и 80 к.с., които по план трябва да бъдат пуснати в произвадство в началото на 2010 г.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Тедо написа:хубаво си направил, ама GBP то се вдигна доста - гледам редовно цените, за 1000лв в момента не можеш да вземеш... а и повечето фирми в БГ няма да ти признаят гаранцията
Когато аз поръчах сузукито бе 380 лири. Сега виждам че се гги вдигнали доста, но ямаха са на по приемлива цена /говоря за 2.5 коня/. Колкото до гаранцията, за тази цена /950 лева с доставка срещу 1500 от Миркат в Бг./ съм склонен да купя и без гаранция. Това е моето мнение.
Мисълта убива действието!
Аватар
Feral
новобранец
новобранец

Мнение от Feral »

lubo9 написа: Колкото до гаранцията, за тази цена /950 лева с доставка срещу 1500 от Миркат в Бг./ съм склонен да купя и без гаранция. Това е моето мнение.
Е за това мисля, че за 950 лева "Парсънче" с Гаранция от 2 години и без разправии по доставката ще е перфектно... :lol:
Аватар
bate_em4o
новобранец
новобранец

Мнение от bate_em4o »

Ямаха,от Англия,пристигна с 3 годишна,МЕЖДУНАРОДНА гаранция.Важи и за България по две причини-Европеиски съюз и Официално представителство у нас. :)
Разбира се,най-добре ще е да не се стига въобще до ремонти! :D
DUM SPIRO, SPERO
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

доколкото знам, от внесените от мен двигатели, само едно Меркури 9.9 е с призната межд. гаранция и направено първо обслужване в представителството... Другите не ми е известно да са ходили да си завеждат иначе валидната гаранция в представителствата на съответните марки и сигурно ще търсят КЗК (или мен) за ремонт, ако се наложи...

В интерес на истината, PARSUN F2.6 се представят много добре и са се налагали само няколко дребни поправки до момента...
Тоя уикенд щях да правя замервания на скоростта с тестовия PARSUN F2.6, но жената и децата ми провалиха плановете... :(
batvesko
новобранец
новобранец

Мнение от batvesko »

Здравейте отново!

Аз искам да попитам нещо. За надуваема лодка с допълнително "присадена" транцева дъска каква дължина на ботуша да си взема - къс или дълъг? Само за уточнение ще спомена следното: Като надуя лодката в къщи, от пода до горния ръб на транцевата дъска е 45 см. Лодката във вода, натоварена с мен и още двама (70+210=280 кг общо) да потъва най-много 10 см, т.е. разстоянието от повърхността на водата до горния ръб на транцевата дъска ще бъде максимум 35 см. Ако взема къс ботуш (435 мм) и да съм сам в лодката, няма ли витлото да "върти във въздуха"? Дългият ботуш (560 мм) ще работи по-надълбоко, ще придаде по-голям въртящ момент и съответно по-голямо натоварване в "опорните точки" на дъската към лодката. Те са лепени и ако има голямо напрежение в тях може да кажат "Бау!" и хайде на гребла леко-леко и дано брега да е близичко. Нищо, че лодката е 5 камерна.

И още един въпрос: От къде до къде се измерва дължината на ботуша? От стягата към транцевата дъска до ... оста на витлото, най-долният край на ботуша или до ауспуховата тръба?

Това ми е проблема за сега.

Ето и снимка на лодката: http://www.maxstore.de/images/product_i ... 0256_1.jpg
Да не ви прави впечатление, че на снимката няма горните конзоли за закрепване на транцевата дъска към лодката. Моята ги има. И дъска си имам - сам си я правих - стабилна е.
А тук е задната част на лодката (за транцевата дъска): http://edge5.dealsdirect.net/images/pro ... 3_8067.jpg
И аз вече съм риболовец ... стига съм бил само рибар!
Когато и да ми дойде акъла - все ще е късно!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Ботуша се мери се от ръба на стягата /докъдето влиза транцевата дъска/ до кавитационната плоча /хоризонталната "ламарина" над витлото... имаше рисунки в една тема... потърси я...

на PARSUN F2.6BMS ботуша е 43см - като се има предвид, че няма да развиваш големи скорости, ще върши работа... евентуално да модифицираш малко дъската /изрязваш 2-3 см, да се "покаже" кавитационната плоча под дъното на лодката.
Дългият ботуш /съмнявам се да намериш на склад в БГ/ е 125мм повече... много ще ти е.

За такава лодка е добре да обмислиш и варианта с ел. двигател - има си предимства... едното е, че можеш да си регулираш точно дължината на ботушчето. Другите са цена, тишина, няма нужда от подръжка...
batvesko
новобранец
новобранец

Мнение от batvesko »

Tedo, благодаря ти за експресния отговор!
Винаги съм разчитал на компетентни хора.
И аз вече съм риболовец ... стига съм бил само рибар!
Когато и да ми дойде акъла - все ще е късно!
mdenkchiev
новобранец
новобранец

Мнение от mdenkchiev »

Някои ако може да ми помогне с двигател парсън 2,6 съм и трябва да сменя маслото след разработката,но немога да източа маслото,махнах долните две пробки но маслото не тече,та има ли друга пробка за източване на маслото от картера?
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”