Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Питане за PARSUN 2.6
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Питане за PARSUN 2.6
Да, със стартер,но четеритактов и максимум 35ксТедо написа:за момента най-мощните 4Т са 25кс... ако се появи някой 25кс с дълъг ботуш и ръчен старт, имай в предвид, че може да е от моите...ПЕТЪР vasilev написа:Тедо има ли PARSUN 30 или 35к и ако има какви са им цените.Като го гледам на снимката си е жива Ямаха.Имат ли нещо общо и от вътре
иначе 2Т имат и 30 и 40кс - с дистанционно и ел. старт ли искаш да бъде?

-
- вече хвърля и на тежко
Във връзка с цената виж какво направих аз http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15www.***.com написа:Събирай, а не си губи времето в писанеbatvesko написа:Надявам се да ги събера преди да е наближил крайния срок.Аз имам такъв двигател от година и също съм доволен. Когато го взимах ме водеше мисълта от 17кг максимално тегло на двигател, който носи лодката. Гледах японските със същата кубатура, ама 2,5 и японец и китаец все върви едно и също и не си заслужава двойната разлика в цената. Та тогава взех Парсъна и ми върши страхотна работа. 5 дни тролене изкарвам с 5 литра бензин.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
хубаво си направил, ама GBP то се вдигна доста - гледам редовно цените, за 1000лв в момента не можеш да вземеш... а и повечето фирми в БГ няма да ти признаят гаранцията
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мога да допълня информацията за по-големите двигатели на PARSUN, с това, че в момента разработрат 4-тактови двигатели с мощност 40, 60 и 80 к.с., които по план трябва да бъдат пуснати в произвадство в началото на 2010 г.ПЕТЪР vasilev написа: Да, със стартер,но четеритактов и максимум 35ксЗа твоите четох,но аз съм на о.Крит
и не ми се вярва да стигнат до тук.Все пак ще го имам впредвид и ти пожелавам искренно да ги откриеш тия лайнари,макар,че във България стават много трудно тези работи
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
-
- вече хвърля и на тежко
Когато аз поръчах сузукито бе 380 лири. Сега виждам че се гги вдигнали доста, но ямаха са на по приемлива цена /говоря за 2.5 коня/. Колкото до гаранцията, за тази цена /950 лева с доставка срещу 1500 от Миркат в Бг./ съм склонен да купя и без гаранция. Това е моето мнение.Тедо написа:хубаво си направил, ама GBP то се вдигна доста - гледам редовно цените, за 1000лв в момента не можеш да вземеш... а и повечето фирми в БГ няма да ти признаят гаранцията
Мисълта убива действието!
- Feral
- новобранец
Е за това мисля, че за 950 лева "Парсънче" с Гаранция от 2 години и без разправии по доставката ще е перфектно...lubo9 написа: Колкото до гаранцията, за тази цена /950 лева с доставка срещу 1500 от Миркат в Бг./ съм склонен да купя и без гаранция. Това е моето мнение.

Ямаха,от Англия,пристигна с 3 годишна,МЕЖДУНАРОДНА гаранция.Важи и за България по две причини-Европеиски съюз и Официално представителство у нас.
Разбира се,най-добре ще е да не се стига въобще до ремонти!

Разбира се,най-добре ще е да не се стига въобще до ремонти!

DUM SPIRO, SPERO
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
доколкото знам, от внесените от мен двигатели, само едно Меркури 9.9 е с призната межд. гаранция и направено първо обслужване в представителството... Другите не ми е известно да са ходили да си завеждат иначе валидната гаранция в представителствата на съответните марки и сигурно ще търсят КЗК (или мен) за ремонт, ако се наложи...
В интерес на истината, PARSUN F2.6 се представят много добре и са се налагали само няколко дребни поправки до момента...
Тоя уикенд щях да правя замервания на скоростта с тестовия PARSUN F2.6, но жената и децата ми провалиха плановете...
В интерес на истината, PARSUN F2.6 се представят много добре и са се налагали само няколко дребни поправки до момента...
Тоя уикенд щях да правя замервания на скоростта с тестовия PARSUN F2.6, но жената и децата ми провалиха плановете...

Здравейте отново!
Аз искам да попитам нещо. За надуваема лодка с допълнително "присадена" транцева дъска каква дължина на ботуша да си взема - къс или дълъг? Само за уточнение ще спомена следното: Като надуя лодката в къщи, от пода до горния ръб на транцевата дъска е 45 см. Лодката във вода, натоварена с мен и още двама (70+210=280 кг общо) да потъва най-много 10 см, т.е. разстоянието от повърхността на водата до горния ръб на транцевата дъска ще бъде максимум 35 см. Ако взема къс ботуш (435 мм) и да съм сам в лодката, няма ли витлото да "върти във въздуха"? Дългият ботуш (560 мм) ще работи по-надълбоко, ще придаде по-голям въртящ момент и съответно по-голямо натоварване в "опорните точки" на дъската към лодката. Те са лепени и ако има голямо напрежение в тях може да кажат "Бау!" и хайде на гребла леко-леко и дано брега да е близичко. Нищо, че лодката е 5 камерна.
И още един въпрос: От къде до къде се измерва дължината на ботуша? От стягата към транцевата дъска до ... оста на витлото, най-долният край на ботуша или до ауспуховата тръба?
Това ми е проблема за сега.
Ето и снимка на лодката: http://www.maxstore.de/images/product_i ... 0256_1.jpg
Да не ви прави впечатление, че на снимката няма горните конзоли за закрепване на транцевата дъска към лодката. Моята ги има. И дъска си имам - сам си я правих - стабилна е.
А тук е задната част на лодката (за транцевата дъска): http://edge5.dealsdirect.net/images/pro ... 3_8067.jpg
Аз искам да попитам нещо. За надуваема лодка с допълнително "присадена" транцева дъска каква дължина на ботуша да си взема - къс или дълъг? Само за уточнение ще спомена следното: Като надуя лодката в къщи, от пода до горния ръб на транцевата дъска е 45 см. Лодката във вода, натоварена с мен и още двама (70+210=280 кг общо) да потъва най-много 10 см, т.е. разстоянието от повърхността на водата до горния ръб на транцевата дъска ще бъде максимум 35 см. Ако взема къс ботуш (435 мм) и да съм сам в лодката, няма ли витлото да "върти във въздуха"? Дългият ботуш (560 мм) ще работи по-надълбоко, ще придаде по-голям въртящ момент и съответно по-голямо натоварване в "опорните точки" на дъската към лодката. Те са лепени и ако има голямо напрежение в тях може да кажат "Бау!" и хайде на гребла леко-леко и дано брега да е близичко. Нищо, че лодката е 5 камерна.
И още един въпрос: От къде до къде се измерва дължината на ботуша? От стягата към транцевата дъска до ... оста на витлото, най-долният край на ботуша или до ауспуховата тръба?
Това ми е проблема за сега.
Ето и снимка на лодката: http://www.maxstore.de/images/product_i ... 0256_1.jpg
Да не ви прави впечатление, че на снимката няма горните конзоли за закрепване на транцевата дъска към лодката. Моята ги има. И дъска си имам - сам си я правих - стабилна е.
А тук е задната част на лодката (за транцевата дъска): http://edge5.dealsdirect.net/images/pro ... 3_8067.jpg
И аз вече съм риболовец ... стига съм бил само рибар!
Когато и да ми дойде акъла - все ще е късно!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ботуша се мери се от ръба на стягата /докъдето влиза транцевата дъска/ до кавитационната плоча /хоризонталната "ламарина" над витлото... имаше рисунки в една тема... потърси я...
на PARSUN F2.6BMS ботуша е 43см - като се има предвид, че няма да развиваш големи скорости, ще върши работа... евентуално да модифицираш малко дъската /изрязваш 2-3 см, да се "покаже" кавитационната плоча под дъното на лодката.
Дългият ботуш /съмнявам се да намериш на склад в БГ/ е 125мм повече... много ще ти е.
За такава лодка е добре да обмислиш и варианта с ел. двигател - има си предимства... едното е, че можеш да си регулираш точно дължината на ботушчето. Другите са цена, тишина, няма нужда от подръжка...
на PARSUN F2.6BMS ботуша е 43см - като се има предвид, че няма да развиваш големи скорости, ще върши работа... евентуално да модифицираш малко дъската /изрязваш 2-3 см, да се "покаже" кавитационната плоча под дъното на лодката.
Дългият ботуш /съмнявам се да намериш на склад в БГ/ е 125мм повече... много ще ти е.
За такава лодка е добре да обмислиш и варианта с ел. двигател - има си предимства... едното е, че можеш да си регулираш точно дължината на ботушчето. Другите са цена, тишина, няма нужда от подръжка...
Tedo, благодаря ти за експресния отговор!
Винаги съм разчитал на компетентни хора.
Винаги съм разчитал на компетентни хора.
И аз вече съм риболовец ... стига съм бил само рибар!
-
- новобранец
Някои ако може да ми помогне с двигател парсън 2,6 съм и трябва да сменя маслото след разработката,но немога да източа маслото,махнах долните две пробки но маслото не тече,та има ли друга пробка за източване на маслото от картера?