Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Питане за PARSUN 2.6
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- Feral
- новобранец
Питане за PARSUN 2.6
Колеги имам един малък проблем, ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен.
Изпратиха ми от Москва двигателче Парсън 4т. 2,6 кс., обаче към него няма книжка с инструкции. Двигателя е нов, само е разработван /10 часа в басейн/ и му е сменено маслото в редуктора и източено това от картера заради превоза. Та питането ми е: 1.след колко часа работа пак трябва да се сменя маслото в редуктора и 2.може ли да се превозва двигателчето легнало без да се източва маслото от картера
Изпратиха ми от Москва двигателче Парсън 4т. 2,6 кс., обаче към него няма книжка с инструкции. Двигателя е нов, само е разработван /10 часа в басейн/ и му е сменено маслото в редуктора и източено това от картера заради превоза. Та питането ми е: 1.след колко часа работа пак трябва да се сменя маслото в редуктора и 2.може ли да се превозва двигателчето легнало без да се източва маслото от картера
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Питане за PARSUN 2.6
След първоначалната разработка, маслото се сменя на 100 моточаса или на края на сезона.
Препоръчвам за картера да ползвате масло YAMALUBE 10W30 - 1 литър ще стигне за 4 смени
Може да се вози легнало на страната на ръчката...
Препоръчвам за картера да ползвате масло YAMALUBE 10W30 - 1 литър ще стигне за 4 смени

Може да се вози легнало на страната на ръчката...
- Feral
- новобранец
Тедо, МНОГО БЛАГОДАРЯ! Чесно, много се радвам,че точно от теб получих инструкциите!
Дано не се налага да задавам повече въпроси и да нямам ядове с моторчето!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пиши после как се държи моторчето.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Feral
- новобранец
Обезателно! Само малко от малко да се постоли и ще го пробвам.КИРО написа:Пиши после как се държи моторчето.
-
- вече хвърля и на тежко
И аз има един въпрос относно този двигател. Ще стане ли за надуваема лодка 3м дължина с надувам кил и аломиниево дъно или да търся по мощнен. Ще използвам лодката в сладководни басейни.
Мисълта убива действието!
-
- ще става разбирач
Той Марко Поло вече ти е отговорил.
Иначе ако искаш виж тук... преди време правихме едно клипче.... нещо подобно SAIL 2,5 к.с. как буташе РИБ 4,80
При положение, че дори беше с къс ботуш
Та в този ред на мисли твоята доста по малка и лека лодка, ще си я бута като стой та гледай
Иначе ако искаш да глисираш, както ти казва и Марко, трябва по мощничък двигател.
Най добре с лодката и двигателя и на някой гьол. Покарай ги и си прецени върши ли ти работа или искаш още мощ
Иначе ако искаш виж тук... преди време правихме едно клипче.... нещо подобно SAIL 2,5 к.с. как буташе РИБ 4,80

Иначе ако искаш да глисираш, както ти казва и Марко, трябва по мощничък двигател.
Най добре с лодката и двигателя и на някой гьол. Покарай ги и си прецени върши ли ти работа или искаш още мощ

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отговорите. И още един въпрос. Дали е много шумен този двигател за влачене и да се насоча към Сузуки, Хонда, Ямаха или шумът е еднакъв.
От двигатели нищо не разбирам, ако на някой му се стори странен въпроса.
От двигатели нищо не разбирам, ако на някой му се стори странен въпроса.
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси за отговора. Ще се насоча към Парсън-а, но може би малко по-мощен.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
25кс е на промоцияlubo9 написа:Мерси за отговора. Ще се насоча към Парсън-а, но може би малко по-мощен.

да се самокорегирам за маслото:
картерът побира 350мл т.е. с 1л без малко 3 смени... След 10-те часа разработка най-добре отиди в сервиза ни в Кокаляне /адрес и тел. има в сайта/ - хем ще ти сменят маслата, хем и оборотите на празен ход и хлабините на клапаните ще ти проверят...
- Feral
- новобранец
Пробвах Моторчето на яз. Искър. Много приятно ме изненада! За съзтезания не става, разбира се, но за разходка и за влачене е без грешка. Няколко пъти нарочно го загасвах,за да пробвам как пали и нито веднъж не се наложи да дръпна два пъти въжето. Имаше жесток вятър на язовира, но дори и на малки обороти си ме буташе без проблеми с/у вятъра. Абе с две думи, много съм доволен!
- Feral
- новобранец
Е и лодката е малка, надуваема "СИАХУК ІІ" http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11208216
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, може да свалиш лепенката отгоре, че после като засъхне няма сваляне... тя е само докато си го заредиш с масло 

- Feral
- новобранец
"Тихичко" беше в заливчето...то затова и снимката е от тамMarco Polo написа:Тихичко е било, но лодчето добре се е справило.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
въдицата за колорит ли беше или наистина пробвахте да ловите риба /и ако да, хванахте ли нещо т.е. костур/