Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Alucard »

И ние бяхме на Дъбника събота с/у неделя доста слабо бих казал,мястото което предварително мислехме да посетим беше заето и преминахме на друго.Резултата са 20тина платики и някоя бабушка.При 6 въдици за смъдоци само 1 рибка 20см.Доста вятър имаше.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Таранките са вече навътре в дълбокото,само с лодка и на царевица...................
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Преди си даваше доволно таранки,вечер си излизаха и по към брега,сега голяма липса :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
oitzpower
новобранец
новобранец

Мнение от oitzpower »

и аз спах събота срещу неделя на Дъбника...не съм хвърлял за смадок,тъй като просто нямаше място за моите въдици :)Моите приятели имаха общо около 20 въдици...имаха само 3 удара,без да хванат нищо.Аз минавам за "специалист" по дребна риба,тъй като жена ми е от с.Г.Дъбник и ходя доста често там...наистина беше слабо сравнение с друг път.На директен привечер след захранване започнаха добри бабушки,но се стъмни и спрях.Сутринта станах в 5 с големи надежди,но..уви....пак само бабушки,имах и 2 фидера(хранилки) на които хванах само 2 таранки и те средна хубост,1 платика на директния и 1 се откачи,,добри иначе.Прави впечатление огромното количество водорасли,което пречи на риболова,особено на хищник.Вятър наистина имаше цялата нощ и сутринта,но то на Дъбник точно във вятъра кълве най много,така,че не е това причината.Глупост е също,че таранката се била дръпнала навътре..миналата година в жегите и на доста по-ниско ниво и топла вода даваше доволно хубави таранки и особено платики,някои по кило.Резултат-около 2-2,5 кг риба.Та извода е....трябва постоянно да се ходи :)

p.s...Извън темата да споделя....миналия четвъртък ходих да пия бира на Малкия в Кайлъка.Викам,чакай да прескоча до Големия да видя какво е положението.По принцип знам,че е "взет' и не дават да се лови,даже знам кой е арендатора,но да не споменавам имена.Та...качвам се на дигата и срещу мен момче и момиче по на около 20 г с въдици тъкмо се "разполагат".Питам как е положението.Ами сега идвали,но вчера хванали доволно таранки(не съм питал размер и подробности).Питам за статута на язовира..момчето вика-"а ловиш си само с билет и няма проблем".Не съм обикалял повече,тъй като беше доста кално....това исках да споделя.
Shampio0*
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Shampio0* »

[quote="oitzpower".Глупост е също,че таранката се била дръпнала навътре..миналата година в жегите и на доста по-ниско ниво и топла вода даваше доволно хубави таранки и особено платики,някои по кило.Резултат-около 2-2,5 кг риба.Та извода е....трябва постоянно да се ходи :).[/quote]

Първо, привет на Колегата.
Относно засегнатата тема,тук,Ние точно това обсъждаме ,че предишни години точно този вид риба беше честа посетителка на въдичарските куки,а тази година просто я няма,или ако я има,просто засега не кълве(което ме съмнява).Самият Ти имаш две рибки от този вид за двудневен излет което е показателно.Може би,е от времето,а може би и след извършването на зарибяване от страна на дружеството с различни видове риба, да настъпва промяна в съотношението на видовете риПки във водоема,а може и да е страничен фактор.Кой знае...
Времето ще покаже :wink:
Поздрави на всички и НАСЛУКА :!: :!:
:drinkers:
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Аватар
avto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от avto »

Онзи ден минах през малкия на Мъртвата.Момче и момиче ми казаха че са новите собственици от около година и таксата за риболов е 5 лв.Разрешено е само на дъно,защото имало малки шаранчета.Да не ги съсипват.Рибата не се плащала.Това като инфо.Още не съм ходил да пробвам,но нямаше никой.Не съм се обаждал в ИАРА за статута на язовира.
Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
Аватар
oitzpower
новобранец
новобранец

Мнение от oitzpower »

Shampio0* написа:[quote="oitzpower".Глупост е също,че таранката се била дръпнала навътре..миналата година в жегите и на доста по-ниско ниво и топла вода даваше доволно хубави таранки и особено платики,някои по кило.Резултат-около 2-2,5 кг риба.Та извода е....трябва постоянно да се ходи :).
Първо, привет на Колегата.
Относно засегнатата тема,тук,Ние точно това обсъждаме ,че предишни години точно този вид риба беше честа посетителка на въдичарските куки,а тази година просто я няма,или ако я има,просто засега не кълве(което ме съмнява).Самият Ти имаш две рибки от този вид за двудневен излет което е показателно.Може би,е от времето,а може би и след извършването на зарибяване от страна на дружеството с различни видове риба, да настъпва промяна в съотношението на видовете риПки във водоема,а може и да е страничен фактор.Кой знае...
Времето ще покаже :wink:
Поздрави на всички и НАСЛУКА :!: :!:
:drinkers:[/quote]
Привет!..ами ходя вече 4та година редовно само и изключително на местата"Траповете",защото са откъм селото и ми е близо,а и там има по-големи дълбочини.Имал съм и дни с доста таранка и дни с малко таранка,така че генерални изводи не могат да се правят.Колеги на откриването казаха,че хванали доста и то добри.Абе ще ходим и ще видим..това е начина,друг няма.Иначе бабушката е пораснала много за тези години и почти не можеш да хванеш за стръв...
Аватар
m5kov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m5kov »

Някой нещо?
Да знаете нивото на Искъра как е? :smt117
Изображение
https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Нормално,идеално за риболов..........
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Tihomir75 написа:Нормално,идеално за риболов..........
И доколкото разбрах дава доволно риба ;)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Babushkata
новобранец
новобранец

Мнение от Babushkata »

Вита се поизбистря вече.От 18 до 21 след моста на Градина 3 мерни клена на блесна и 3 малки.Още малко му трябва.Не виждат блесната тия риби :)
божан написа:
жреп4ево ся го даржи 4и4оми междо другото
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

На Искъра в четвъртък вървяха морунажчета размер към педя на бял червей. Нивото е по-високо от нормалното, Дунав е подпрял реката. Рибите си бяха доволно активни като цяло. До с. Искър беше направо панаир от хора. /направо го изрецитирах като телеграма :lol: /
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Утре ще мъчим ОсъмъТ главно спининг ;)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Е бях :) Достаа добър спининг риболо нямаше кой знае какви рибки но доста 2ма човека може би 40-50 бройки :) от тях 15тина мерни кленчета,но всичко си е във водата.Голямо газене падна,като се върнахме на стартовата позиция видяхме компаниика опънала 1 мрежичка ейй тъй за адет.Последва обаждане към ИАРА Ловеч,дано са посетили мястото.
Та бяхме м/у Ловеч И Троян,рибките само на блесна ги ловихме,най-уловиста беше Моска 1 чисто беличка.
Другата седмица повторение :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
m5kov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m5kov »

Аз ходих на вита до Гулянци. Страшни места с по 3-4 метра дълбочина, ама нямаше риба.
Сутринта за половин час излязоха десетина шаранчета за зарибителен материал и после само попчета + едно кленче към 200 гр.
Изображение
https://www.facebook.com/ZaRibaOkoloPleven
Карта на водоемите около гр. Плевен - http://on.fb.me/YGVofH
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”