Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Относно улова на черна мряна
Модератор: sapuna
Относно улова на черна мряна
Здравейте,
Искам да питам на каква стръв се хващат по-голямите черни мряни, т.е как да игнорирам кълването на маломерните мряни. Визирам риболова по река Струма.
Благодаря
Искам да питам на каква стръв се хващат по-голямите черни мряни, т.е как да игнорирам кълването на маломерните мряни. Визирам риболова по река Струма.
Благодаря
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Относно улова на черна мряна
троха от пресен хляб ма нема как да ги отсееш по големина трябва да има в повече от големите за да ги ловиш само техnikidenik написа:Здравейте,
Благодаря
- d.hadzhiev
- новобранец
Торни и бели червеи, ручейници, тесто и жито.Много в важно за тази риба да има захранка тъй като те са пасажни риби и с тази захранка можеш да уловиш страшно много.
Щуки и сом!!!
Не зная как е на Струма, но за Тунджа в района на Сливен, Ямбол и Елхово определено на бял червей кълват по-дребни черни мрени а на торен по-едри. Сложи и малко по-голяма кука. Успех!
- prodigy666
- разбира нещата
по струма има страшно много дребна риба която на живата стъф направо ще ти скапе нервите
не че на троха или на кус кус не се ловят и пръскачите както се казват тия гадини ама по рядко

-
- разбира нещата
Има една рибка, казва се каменарка на нея пробвай поне знаеш че ако ти удари мряна е над 400 500гр. Също едрата мряна кълве на голям торен червей ама първи вариантът е по добър за голяма баба. 

- prodigy666
- разбира нещата
е мето ти вече ме утепаmetoo написа:Има една рибка, казва се каменарка на нея пробвай поне знаеш че ако ти удари мряна е над 400 500гр. Също едрата мряна кълве на голям торен червей ама първи вариантът е по добър за голяма баба.

-
- разбира нещата
Колега аз съм израснал по реката от малък, и знам кое е мряна кое е клен. Значи има два начина на ловене на яки баби, първия е плувка до 3гр утежнение и рибето. Втория е кука и няколко сачми и пак рибето, аз поне така ловя, имал съм до пет шест удара най много в деня, но се са яки тупалки, а има и денове без удар. 

колега на Струма на по-дребни каменарки около 3 -4 см. излизат доста едри мрениprodigy666 написа:е мето ти вече ме утепаmetoo написа:Има една рибка, казва се каменарка на нея пробвай поне знаеш че ако ти удари мряна е над 400 500гр. Също едрата мряна кълве на голям торен червей ама първи вариантът е по добър за голяма баба.мрена на каменарка .... каква да е тая каменарка каква да е тая мрена 500 гр с уста да глътне каменарка да не говориш за клен ?
момчета за каква мряна говорите?
- antivik
- кандидат преподавател

Па отделяне на дребни от големи....трудна работа

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аз съм хващал общо три едри черни мрени по Струма на малки рибки. Не знам дали са каменарки или някаква други. 4-5 сантиметрови са и приличат на малки мренки, но са по-шарени. Но това винаги ми се е случвало, когато търся кефала и по-скоро ги смятам за инцидентни. Доста повече мрени с такива размери съм хващал на зеленка, мамарец, бял, жито и не бих заложил цял ден да чакам мрени на рибе. Според мен едрите мрени трябва да се търсят по реката с обикаляне и пробване докато се набара пасажа иначе си късаш нервите с пръскачи и други дребосъци, а отсяването с малка рибка може да доведе до риболов на кефал
.
Това мнение съм си го изградил сам с ходене по реката и не смятам, че може да се приеме за някаква теория, но аз до такива изводи съм стигнал.

Това мнение съм си го изградил сам с ходене по реката и не смятам, че може да се приеме за някаква теория, но аз до такива изводи съм стигнал.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Гарантирано! Едра черна мрена се лови на рибета /щипок,гулеш/Така поне аз знам,че се казват. Близо до големи камъни и скали,покрай брега.
- prodigy666
- разбира нещата
все още се чуда даже почна да ми става много смешно как тая мирна мрена се лови на жива рибка и каква ще е тая мрена да лапне 5 санта рибе тва да нее бела мрена с уста като на шаран .... трохата е номер 1 стъф и кус куса под железница сме ловили мрени от 500 до 700 грама у бързаците
Колега, едрите мрени се хранят и с малки рибки. Шарана и той е мирен, но и той ги лапа. Хвани една едра мряна и я разгледай дали не може да лапне 4-5 сантиметров щипок. Да 4-5 сантиметров слънчак няма да може.prodigy666 написа:все още се чуда даже почна да ми става много смешно как тая мирна мрена се лови на жива рибка и каква ще е тая мрена да лапне 5 санта рибе тва да нее бела мрена с уста като на шаран .... трохата е номер 1 стъф и кус куса под железница сме ловили мрени от 500 до 700 грама у бързаците