Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафрид 2013
Вчера на вълнолома вьв Варна от 19-21ч.капо на чепаре и нищо на бомбарда.Лошото е че не видях някой да лови.
- shturetc
- ще става разбирач
Рекох и аз,най-сетне (след няколкодневно игнориране на рибарските си такъми) да направя проба дали сафридите вършеят още из бургаското пристанище и в 4:45 ч вече атакувах тетраподите.Естествено,на гларуса със счупеното крило тържествено му обещах,че ако до няколко часа не предаде богу дух от глад ще има мамбо на корем.
На подробности от риболова няма да се спирам,само ще река,че бе мега тегав и досаден-- много редки и дребни граци,категорично отказващи да се качат повече от една риба на чепаре(в изключително редките случаи на заблудили се 2 или 3 маломерни рибета наведнъж,викахме:"синджиииир").В един момент имах силен удар....рекох си,че набарах лефера,ама се оказа платерина,налапала стръвно куката ми--'айде в баката,с мисъл за птицата -инвалид.Към 8:30 ч досадата уби всичко детско и рибарско у мен,чепарето бе смотано набързо и...пътеката.Гларусът в неравностойно положение стоеше,където му бях дал тържествения си сутрешен обет за манджа на корем. Платерината(бая голяма) изчезна "на екс" под шумните,одобрителни възгласи на неколцина плажуващи на стеничката.Бях убеден,че едрият рибок е достатъчен ,за да задоволи птичия глад за деня,ама понеже пернатата твар продължаваше да ме гледа гладно и умилително,получи за десерт и няколко граци...Останалите две шепи граци(чки) ги получиха бандата котаци,които всекидневно блокират достъпа до входа ми,докато не получат своя дан (интересно,че когато излизам не ме ебават и за тъ-тъ-тъъъ)...Е,аз нали именно за тях ги и пазех
Сега съм щастлив,че нямам риба за чистене, нещастен,защото за себе си съм убеден,че сафрид в прилични количества тъдява мога да очаквам едва след 3 месеца (единични граци и сафридчета ще дава цяло лято,ама нещо ми се губи кефа на такъм с 15 куки да вдигам по 1 до 2 рибки и да се "излагам пред чужденците"
) и ... раздвоен от информацията,че в Приморско били смлели едър сафрид
и чернокоп мешано...Пък,ако на юг е дало риба,то тя би следвало тя в близките дни да посети за оглед и Порт Бургас...ама ме съмнява инфото нещо!?
Поживем-увидим.....
На подробности от риболова няма да се спирам,само ще река,че бе мега тегав и досаден-- много редки и дребни граци,категорично отказващи да се качат повече от една риба на чепаре(в изключително редките случаи на заблудили се 2 или 3 маломерни рибета наведнъж,викахме:"синджиииир").В един момент имах силен удар....рекох си,че набарах лефера,ама се оказа платерина,налапала стръвно куката ми--'айде в баката,с мисъл за птицата -инвалид.Към 8:30 ч досадата уби всичко детско и рибарско у мен,чепарето бе смотано набързо и...пътеката.Гларусът в неравностойно положение стоеше,където му бях дал тържествения си сутрешен обет за манджа на корем. Платерината(бая голяма) изчезна "на екс" под шумните,одобрителни възгласи на неколцина плажуващи на стеничката.Бях убеден,че едрият рибок е достатъчен ,за да задоволи птичия глад за деня,ама понеже пернатата твар продължаваше да ме гледа гладно и умилително,получи за десерт и няколко граци...Останалите две шепи граци(чки) ги получиха бандата котаци,които всекидневно блокират достъпа до входа ми,докато не получат своя дан (интересно,че когато излизам не ме ебават и за тъ-тъ-тъъъ)...Е,аз нали именно за тях ги и пазех

Сега съм щастлив,че нямам риба за чистене, нещастен,защото за себе си съм убеден,че сафрид в прилични количества тъдява мога да очаквам едва след 3 месеца (единични граци и сафридчета ще дава цяло лято,ама нещо ми се губи кефа на такъм с 15 куки да вдигам по 1 до 2 рибки и да се "излагам пред чужденците"

Поживем-увидим.....

Радвам се, че и други са се погрижили за добичетоshturetc написа:Гларусът в неравностойно положение стоеше,където му бях дал тържествения си сутрешен обет за манджа на корем. Платерината(бая голяма) изчезна "на екс" под шумните,одобрителни възгласи на неколцина плажуващи на стеничката.

- germana74
- ще става разбирач
...Каридче, как кой открадна въжето ве брат?!карид написа:Прав е Киро-не е свършила играта. Аз вчера след обеда прескочих до източното пристанище. На клатуркане изклатих 1,2 кг сафрид и грацосафрид. Не е кой знае какво, но все е нещо. В началото бяха редки, но нормални сафриди. После се активизираха сафридограците. Така че има ги още. Излязоха и няколко хамсийки. На един колега пък му бе гризната една кука от чепарето.germana74 написа:За съжаление това са лоши новини, явно играта свърши. Предната вечер приключих с около два килограма граца, която лових много близко до кея на клатене.ivan_b написа:На Славянка в Бургас нищо не върви. Постоях 1 час днес следобяд без нищо да се обади.
И кой бек открадна въжето, което мнозина от риболовците без пропуск ползвахме за прескачане на стената? Аман от селяндури!
И не закачайте гларуса със счупеното крило, обикалящ между плажа и началото на тетраподите. Вчера на тръгване му подхвърлих няколко граци и си ги хапна като гладен циганин гнила джанка.

Въжето го открадна оня, дето го вързвахме като го таковахме!!!

Големи селски ''Бийтълси'' са навъдиха, баси му и уродите

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
-
- научил се да хвърля
карид написа: И не закачайте гларуса със счупеното крило, обикалящ между плажа и началото на тетраподите. Вчера на тръгване му подхвърлих няколко граци и си ги хапна като гладен циганин гнила джанка.
редовно като мина и имам нещо му давам - един път един плажуващ почна да ми обеснява как е ударен и щото е наплашен няма да яде - е демонстрирах му каква бездънна яма е и гълта без да се замисли... дано не го набара някоя котка... абе до есента с рибарска помощ ще докара, ама зимата с това крило...
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Голяма грешка ша напрай котката.hunte написа:... дано не го набара някоя котка......
Онуй и по-големи риби ги гълта целите.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- shturetc
- ще става разбирач
Kарид,аз на хайванчето от 10 дена(когато ходя на Изтока,де) му мятам по някоя риба,ама....това е палиативна мярка,само удължаваща агонията на гларуса....НЕ'ква индулгенция сякаш диря,незнайно от кого!?...Решенията са две---или местни орнитолози(нЪл' сме български,балкански,европейски и световен...дали не беше и галактически,и вселенски център на орнитолозите ,а и баш на пъпа на Виа Понтика?) да вземат да обработят счупеното крило на птицата или...евтаназия! ....Да му секнат мъките. Предпочитам първото. Да,лично аз не харесвам сребристите чайки(т.нар. гларуси)--птици,привнесени преди малко повече от 100г. от Фердинанд и Мария Луиза от Испания в Евксиноград(само няколко двойки тогава),ама като го видя отблизо дзвера как страда и сърцето ми се къса.
hunte,както и бат'Киро ти е рекъл,тежко и горко на котката,дето,пренебрегвайки инстинктите си за самосъхранение за сметка на ловните си такива,се пробва да нападне гларус,пък бил той и с едно счупено крило!И тя ще влезе в списъка на добичета в неравностойно положение!Не случайно по контейнерите редът е:първо клошарите,после гларусите,накрая котараците.Като им раздавам риби на "моите" бълхари пред входа седя и....ги вардя именно от гларусите,щото инак ще останат гладни.
Накрая да споделя това,което знам за прословутото въженце по "трасето на смърта".Някакъв колега се е претрепал сериозно именно заради него-май се е държал за въжето,то се е развързало и е станала белята!Когато се запознахме преди време с Карид мисля(не съм на 100% сигурен),че намекнах за подобна възможна развръзка!?Тъкмо поради това ни веднъж не се възползвах от "услугите" на несигурната връв.В бетона си има къде-къде по-надеждни захвати за ръцете и стъпки за краката+добрата хватка за арматурата(на която бе вързано въжето)...ама 'айде.че и сам си досадих с дългия пост........
ПП Все пак,някой из Приморско и вилаета няма ли да рече дали мърдат сафриди(едри) и чернокопи по тамошните води,хм????
hunte,както и бат'Киро ти е рекъл,тежко и горко на котката,дето,пренебрегвайки инстинктите си за самосъхранение за сметка на ловните си такива,се пробва да нападне гларус,пък бил той и с едно счупено крило!И тя ще влезе в списъка на добичета в неравностойно положение!Не случайно по контейнерите редът е:първо клошарите,после гларусите,накрая котараците.Като им раздавам риби на "моите" бълхари пред входа седя и....ги вардя именно от гларусите,щото инак ще останат гладни.
Накрая да споделя това,което знам за прословутото въженце по "трасето на смърта".Някакъв колега се е претрепал сериозно именно заради него-май се е държал за въжето,то се е развързало и е станала белята!Когато се запознахме преди време с Карид мисля(не съм на 100% сигурен),че намекнах за подобна възможна развръзка!?Тъкмо поради това ни веднъж не се възползвах от "услугите" на несигурната връв.В бетона си има къде-къде по-надеждни захвати за ръцете и стъпки за краката+добрата хватка за арматурата(на която бе вързано въжето)...ама 'айде.че и сам си досадих с дългия пост........
ПП Все пак,някой из Приморско и вилаета няма ли да рече дали мърдат сафриди(едри) и чернокопи по тамошните води,хм????
- germana74
- ще става разбирач
Имам данна за Маслен и Аркутино мидарника, по 7, 8 кг. от които 2 граца, а останалото ок.
Инфото, не е партенка.
Поздрави
Инфото, не е партенка.
Поздрави
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Щом има делфини , значи и риба има.....проба му е майката..... 

-
- новобранец
Снощи на морска гара (която вече е отворена, защото военният кораб се е махнал) от 20:30 до към 1:00 1 кило сафрид . Рибата яко беше наплашена и на моменти подскачаше панически и морето направо завираше - гонеше я или чернокоп или лефер . Някои колеги пробваха на плувка но при наличието на толкова много жива рибка хищинкика просто не искаше да пипа нищо друго
Здравейте колеги откраднаха ми двигателя на лодката от Бяла!!!
GENOVO 15 k.с. 4 тактов къс ботуш ако до някой достигне някаква информация която да доведе до намирането на моторчето ми моля да пише, или на номер 0886601162 ще се отблагодаря с подобаваща цифра
Да бяха ми откраднали друго те ми взеха едното развлечение откраднаха ми хобито !!!
До крадците:Върнете ми Двигателя изроди или ми го продайте поне и без това на безценница ще го дадете нищо че е чисто нов
GENOVO 15 k.с. 4 тактов къс ботуш ако до някой достигне някаква информация която да доведе до намирането на моторчето ми моля да пише, или на номер 0886601162 ще се отблагодаря с подобаваща цифра
Да бяха ми откраднали друго те ми взеха едното развлечение откраднаха ми хобито !!!
До крадците:Върнете ми Двигателя изроди или ми го продайте поне и без това на безценница ще го дадете нищо че е чисто нов
-
- новобранец
Здравеите колеги. Някои може ли да сподели как стоят нещата с сафрида на морска гара Варна ,излиза ли още или го няма вече . Благодаря предварително .
Колеги привет !
След няколко дни се прибирам в Бг . искам инфо за състоянието на сафрида и ченокопа на Морска гара и вълнолома във Варна .
Ще съм ви благодарен за периодичната информация

След няколко дни се прибирам в Бг . искам инфо за състоянието на сафрида и ченокопа на Морска гара и вълнолома във Варна .
Ще съм ви благодарен за периодичната информация

Последно промяна от nomer 13 на Сря Юни 26, 2013 10:01 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Няма на чепаре това е вярно,но на стръв кълве като луд!Хората пълнят по една кофа.Не иска изкуствена примамка
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото