Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Въпрос
Модератор: sapuna
Въпрос
Колеги искам да ви попитам за нещо което изобщо не ми е ясно. До село има малък водоем (около 50 м дълъг, 20 широк и метър- два дълбок) направен за напояване преди години и доста заблатен, с много папур в горният край. В язовира е пълно с дребна таранка, но и двойно повече острички. Има и по- едри шарани около 2-3 до 5 кг можеби, но дребни не съм хващал. Та за това искам да ви попитам възможно ли е остриците да се хранят с хайвера на шаранът и да го морят. Ако е така мисля да пробвам с малко щука в него или бяла риба за да го изчистя от дребните рибки и да запазя популацията на шаран в гьолчето. Моля ви ако някой наистина разбира от това да ми даде съвет.
п.с Може и да се бъркам, че няма дребен шаран, но почти по няколко пъти на седмица посещавам водоемът и под 1кг шаран не съм закачал.
п.с Може и да се бъркам, че няма дребен шаран, но почти по няколко пъти на седмица посещавам водоемът и под 1кг шаран не съм закачал.
Re: Въпрос
Колега ако пуснеш щука няма да остане нищо в язовирчето,тази гад изяжда всичко което мърда виж бяла риба според мен става но,незнам дали ще вирее защото не е чак толкова дълбок гьола но, опитай с бяла риба,това е моят съвет.

Благодаря ти за мнението, но мислиш ли че ще успея да се отърва от дребните острициpano64 написа:Колега ако пуснеш щука няма да остане нищо в язовирчето,тази гад изяжда всичко което мърда виж бяла риба според мен става но,незнам дали ще вирее защото не е чак толкова дълбок гьола но, опитай с бяла риба,това е моят съвет.
- antivik
- кандидат преподавател
Щом е блатясал и с тиня не става за бяла риба, тя търси каменисти дъна, не знам да е като щуката и да се завира в папурляци и треволяци....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Пускай щука и като порасне започвай риболов на щука.
Там е работата, че не искам да е пълно само с щука..Ангел написа:Пускай щука и като порасне започвай риболов на щука.