Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Въпрос за конзола
Модератор: emo vasilev
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Въпрос за конзола
Здравейте колеги, вече си имам РИБ но на него си нямам конзола а сега ме рови да си сложа, но като гледам цените направо луди хора. Ако може някой да даде идея как да си направя или от къде да купа стъкломат и смола. Идеята ми е да е мъничка не повече от 50 см широка и висока около 45 см. А и след това ще търся управление на разумна цена. Абе като цяло доста работа ще си имам (не ми стигат другите неща).
Давайте идеи а и някой ако има нещо подобно за продаване да пише. Предполагам не съм единствения на който ще му свърши работа темата.
Давайте идеи а и някой ако има нещо подобно за продаване да пише. Предполагам не съм единствения на който ще му свърши работа темата.
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за конзола
Аз си направих седалка като ракла от PVC плоскости и ще я тапицирам за да е удобна. Смятам и конзолата да я направя от същото. Много лесно се залепят едно към друго парчетата и става много здраво.
http://www.partners.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... %82%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.partners.bg/%D0%BC%D0%B0%D1% ... %82%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Гр Елин Пелин склад за смола и стъкломат тел 072566800 БУЛЕСТЕР . Дано ти свърши работа. Успех колега в начинанието аз цяла лодка направих твоето е по- лесно.
- piars
- научил се да хвърля
Здравей колега,
в тази тема съм показал как си направих моята конзолаhttp://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=72920ако има нещо неясно питай.
Поздрави!!!
в тази тема съм показал как си направих моята конзолаhttp://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=72920ако има нещо неясно питай.
Поздрави!!!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз имам рекламна фирма и работя с разпенено пвц имам лепила и всичко останало. Но е много слабо затова мисля да го направя с разпенено пвц и след това с стъкломат да го покрия за да стане здраво. Ако не се бъркам ще стане много здраво.kalin_80 написа:Аз си направих седалка като ракла от PVC плоскости и ще я тапицирам за да е удобна. Смятам и конзолата да я направя от същото. Много лесно се залепят едно към друго парчетата и става много здраво.
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Седалката я направих от разпенено ПВЦ 15мм. и повярвай ми много е здрава. Мисля че за конзолата ще стане и по тънко и без смола от горе. Ти щом си в бизнеса ще го направиш лесно и бързо да не те мислим
. Само после я боядисай,че се цапа много, когато не е боядисана. Нямам снимки за да пусна да видиш как е станала, но е супер.

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Още не ми е останало време да почна, но като намеря малко свободно ще почна да я правя. Разбира се ще кача снимки за да видят и други колеги. А и някакви съвети за допълнения няма да са излишни. Като цяло имам някаква представа какво ще се получи но пуснах темата за хора които не са се занимавали с такива неща... Все пак форумите са за това да има информация кой, какво, как и защо го прави
))

- piars
- научил се да хвърля
Колега слагаш ли мола и мат от горе след това ще трябва яко търкане,а то е доста трудоемко.
Ако я правиш от разпенено ПВЦ,ти препоръчвам с каквото и да го лепиш от вътрешната страна по ръбовете да сложиш 1-2 слоя смола и мат.
Поздрави!!!
Ако я правиш от разпенено ПВЦ,ти препоръчвам с каквото и да го лепиш от вътрешната страна по ръбовете да сложиш 1-2 слоя смола и мат.
Поздрави!!!
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Значи ще я лепя с специално лепило за ПВЦ, съхне доста бързо и става като отлято. А преди това, с пистолета за топъл въздух ще направя необходимите сгъвки без да го режа и като направя цялата готова конструкция мисля да я мина с стъкломат от край до край за да стане здраво. След това шлайфане докато стане гладко. И накрая при един приятел който боядисва коли ще го пръсна да стане бяло като дъното на лодката и точен...piars написа:Колега слагаш ли мола и мат от горе след това ще трябва яко търкане,а то е доста трудоемко.
Поздрави!!!
Но сега като се ровя из нета много скъпи тия кормилни уредби. Ще се наложи да търся от вън някъде, че грешни пари не ми се дават.

Последно промяна от Commander на Чет Юни 20, 2013 10:58 pm, променено общо 1 път.
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
А ве те тея по магазините не познават парите
Голяма скъпня.

- piars
- научил се да хвърля
Затова ти препоръчах да мажеш мата от вътре за да стане здраво и да не ти се налага да търкаш много.Commander написа:Значи ще я лепя с специално лепило за ПВЦ, съхне доста бързо и става като отлято. А преди това, с пистолета за топъл въздух ще направя необходимите сгъвки без да го режа и като направя цялата готова конструкция мисля да я мина с стъкломат от край до край за да стане здраво. След това плайфане докато стане гладко. И накрая при един приятел който боядисва коли ще го пръсна да стане бяло като дъното на лодката и точен...
Но сега като се ровя из нета много скъпи тия кормилни уредби. Ще се наложи да търся от вън някъде, че грешни пари не ми се дават.
Моита конзола я правих по подобен начин и след това се убих от шлайфане и китосване докато я направих гладка,защото смолата се търка много трудно и остават едни шуплички който трябва да прекитваш и шприцваш докато ги покриеш,което е много изнервящо
Поздрави!!!
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Всеки съвет е от полза. Именно за това се пишат форумите.piars написа:Затова ти препоръчах да мажеш мата от вътре за да стане здраво и да не ти се налага да търкаш много.Commander написа:Значи ще я лепя с специално лепило за ПВЦ, съхне доста бързо и става като отлято. А преди това, с пистолета за топъл въздух ще направя необходимите сгъвки без да го режа и като направя цялата готова конструкция мисля да я мина с стъкломат от край до край за да стане здраво. След това плайфане докато стане гладко. И накрая при един приятел който боядисва коли ще го пръсна да стане бяло като дъното на лодката и точен...
Моита конзола я правих по подобен начин и след това се убих от шлайфане и китосване докато я направих гладка,защото смолата се търка много трудно и остават едни шуплички който трябва да прекитваш и шприцваш докато ги покриеш,което е много изнервящо
Поздрави!!!
Благодаря ще го има в предвид...
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравейте отново.
Засега спретнах това... Но ми се струва малко слабо и сега се чудя как да посиля долния край за да стане силно против осукване. Но най-много ме мъчи мисълта как да го захвана към лодката, не ми се ще да пробивам дъното и трябва да измисля алтернативен вариант но за да стане здраво идея си нямам как да се получи дайте идеи... Утре ще го мисля.!
Засега спретнах това... Но ми се струва малко слабо и сега се чудя как да посиля долния край за да стане силно против осукване. Но най-много ме мъчи мисълта как да го захвана към лодката, не ми се ще да пробивам дъното и трябва да измисля алтернативен вариант но за да стане здраво идея си нямам как да се получи дайте идеи... Утре ще го мисля.!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- piars
- научил се да хвърля
Здравей колега,Commander написа:Здравейте отново.
Засега спретнах това... Но ми се струва малко слабо и сега се чудя как да посиля долния край за да стане силно против усукване. Но най-много ме мъчи мисълта как да го захвана към лодката, не ми се ще да пробивам дъното и трябва да измисля алтернативен вариант но за да стане здраво идея си нямам как да се получи дайте идеи... Утре ще го мисля.!
в долния край може да залепиш една периферия която би трябвало да заздрави конзолата в долния край и за нея да я захванеш към дъното.
Според мен без да пробиеш дъното няма как да захванеш здраво конзолата,имай предвид,че като глисираш на вълни и си застанал прав да не ти друса на д-то,се държиш за конзолата.
ПП.конзолата е станала супер.
Поздрави!!!
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:

Качих още едно ниво на ъпгрейд и качвал нова снимка остана само прозрачния плексиглас отпред който ще тонирам с фолио за стъкла на автомобил

Та така значи замислил съм вариант за закрепване без да се налага да пробивам, а той е следния на картинка съм начертал каква кутия трябва да се получи ще се изработи от 3 мм ламарина (то си е почти желязо), с три стени на които има 8 дупки за захващане на конзолата от вътрешната страна. А Дъното е с много дупки които ще играят ефекта на нита като сложа лепило. Значи нанасям по голямо количество лепило което излиза пред дупчиците и вътре му слагам едно парче което ще се залепи на лепилото излязло през дупките и ще се заклини. Да се надявам че ще се получи... Да не стане проба грешка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.