Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Монофилно срещу Плетено?
Модератор: sapuna
Аз потвърждавам за оплитането.Правил съм ужасни заплитания с Power Pro и без много нерви съм го разплитал.
Монофила не може така.
Искам да питам друго ..Хайде спецове кажете.
Защо са различни опаковките ?? Купено е от едно и също място в разстояние на около месец между двете.Не искам да кажа нищо лошо.Може би влакното вътре на шпулата си е от това Power Pro
дето си го коментираме и от което съм доволен.
Или не е ?? Някой има ли идея??
Ето снимките - кое е по ПО ??
Снимал съм опаковките отпред и отзад и под всяка е шпулата.

А на тази производителя казва, че така трябва да е оригинала.
Сините линии не ги гледайте те са към текст с обяснения.

Взех да се обърквам яката.Майната им на опаковките.Някой купувал ли е 0.18 на местна почва и какво му е мнението.
Монофила не може така.
Искам да питам друго ..Хайде спецове кажете.
Защо са различни опаковките ?? Купено е от едно и също място в разстояние на около месец между двете.Не искам да кажа нищо лошо.Може би влакното вътре на шпулата си е от това Power Pro
дето си го коментираме и от което съм доволен.
Или не е ?? Някой има ли идея??
Ето снимките - кое е по ПО ??
Снимал съм опаковките отпред и отзад и под всяка е шпулата.
А на тази производителя казва, че така трябва да е оригинала.
Сините линии не ги гледайте те са към текст с обяснения.

Взех да се обърквам яката.Майната им на опаковките.Някой купувал ли е 0.18 на местна почва и какво му е мнението.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Значи....Павел Иванов написа:Тъй писал съм доста по темата та мислех да не пиша наново ама тва изказване на Temerutа яко ме заинтригува ! Верно че най-вече не щех да пиша щот за брейдовете които споменувам си требват паре амаНачи :
1) дистанция на замятане - с брейда поне 30% по-голяма от тая с монофила !
2) при ваденето на рибата кефа е със 100% по-голям благодарение на прекият контакт !
3) ми ако си взима човек читав плетеняк то требва да си вземе и читава тояжка !
4) оплитанията с читав брейд са в пъти по-малко отколкото с монофил !
Подчертавам че и аз говоря само и единственно за спининг ! Само и единственно за читав брейд ! Мнението ми да не се взима за резус ако за брейд се отделят десетина двайсе кинта , то тогава ще е по-актуално мнението на Temerutа ! Мнението ми е изградено на база известен опит ( 12-13 години спинингуване основно с брейд ) и изпробването на над четеридесет вида ( не дебелини а различни марки ) плетеняк !
По първа точка: Незнам как ги докарваш тез до 30% повече , но при мен не се получава.... може и аз да съм некадърен спинингист

По втора точка: Въпрос на лично виждане

По трета точка: Препоръчал съм му евтините плетеняци КАТО ЗА НАЧАЛО

По четвърта точка: Напълно прав като аз и с по евтините не съм имал кои знае какви проблеми.