Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Помощ Геноцид по река Стряма !
Модератор: bobopeli
Помощ Геноцид по река Стряма !
Здравейте всички колеги рибари.Пиша с тъга и ярост тази тема,с цял съвети и популяризиране на проблема, става въпрос за геноцида който се извършва по река Стряма и по точно около местността на селата:Слатина,Столетово,Войнягово,Богдан за тях поне съм напълно наясно защото съм го виждал с учите си.Реката е изключително красива държи риба от Черна Мряна,Пъстърва,Кефал и други по дребни видове.Но това което се случва там имам чувството че ще съсипе една цяла еко система,докато органите си бъркат в носа и не ги бърка за нищо освен да си вземат заплатките
.Веднага щом дойдат летните месеци и се започва с едни Токове,Хлорна вар,Харпуни,Мрежи, отделно рибари без билети който пребират всяка една рибка която се закачи на кукичката без значение малка ли е с хайвер ли е и прочие.
Дори по време на забраната не оспях да видя и един горски който ей така за респект само да се появи.Миналата година станах свидетел как по сред бял ден двама бракониери обикаляха с тока в раницата и тършуваха всеки корен който видят,след веднага позваняване на горското в град Карлово познайте какво дори не дойдоха !!! Не знам какво да кажа затрива ме си не само нацията а и невероятната природа която имаме.Тази година съм решил по всякакъв начин да се опитвам да прекъсна този геноцид,затова давайте савети на кого да пращам мейли,смс,обаждания че да запазим поне малкото останало от красивата ни природа !!!! Да живее България.

Re: Помощ Геноцид по река Стряма !
Проблемът не е само в околността на тези села, колега.В долното течение ,десетина-двадесет километра преди вливането в Марица положението е същото.Откакто откриха летния сезон съм минимум два пъти в седмицата там и следа от ИАРА не видях.За сметка на това в района на магистралата е пълно с недобросъвестни ''риболовци'' ,които прибират не маломерни,а риби от порядъка на пет сантиметра дължина!Отделно циганите от Трилистник ''опоскват'' реката с бъркане по дупките на ръка или някакви примитивни мрежи,които при ниско ниво на водата ,каквото е през летния сезон,имат успех.Допреди два часа бях там и мина някакъв местен корифей,които гребеше с подобие на кепче.Дойде и ме заговори,каза че искал да си хване каракуда за обяд.На въпроса ми защо не лови с въдица-отговора беше дословно : ''Имъм да ранъ животни,да рина тор,нямам време за въдица.'' ''Благородно'' ми предложи да взема кепчосаната мряна и си замина към къщата ,която беше в края на селото(на стотина метра от реката).
"Приех" да взема взема мряната ,за да не отиде в тигана на местния и две минути след това,като си беше заминал я върнах във водата .
Накрая ще завърша с една мисъл на Атанас Буров,която отъждествява целия български манталитет,както и този на човечеца,когото срещнах днес.
''Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.''
"Приех" да взема взема мряната ,за да не отиде в тигана на местния и две минути след това,като си беше заминал я върнах във водата .
Накрая ще завърша с една мисъл на Атанас Буров,която отъждествява целия български манталитет,както и този на човечеца,когото срещнах днес.
''Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.''
Първо мисълта която цитира току що беше точно на място.Не съм и предполагал дори че това явление за което говорим ще е само в местностите на тези села но просто тук съм ставал свидетел на тези неща и затова ги посочих иначе тя ситоацията за съжаление е ясна из почти цяла България.Но смятам че една от най важните отговорности на всеки било то рибар или ловец е да пази и стопанисва дивеча и природата която обитава.Длъжни сме друго ако не поне да не спираме да пращаме сигнали и да намираме работа на "държавните служители които трябва да пазят реките и горите".
На 112 - само че обяснявай спокойно и подробно... и ако никой не дойде , пак им се обади , щото после се търси отчет за свършеното , от тези които са изпратени....gogo_t написа:ЗТази година съм решил по всякакъв начин да се опитвам да прекъсна този геноцид,затова давайте савети на кого да пращам мейли,смс,обаждания че да запазим поне малкото останало от красивата ни природа !!!! Да живее България.

Отдавна е време да променим България към по-добро !
И ако не сега , кога ?! И ако не ние , кой ?!
Преди всичко - Българин
И ако не сега , кога ?! И ако не ние , кой ?!
Преди всичко - Българин