Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Първата колко кг излезе,че казваш час час и половина вадене,ще да е към 50кг 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ae, Павка, когато от някой ден няма репортаж - какво означава - че не си бил за риба или че не си хванал?
...в смисъл...ъъъ...при теб някога капо има ли?

...в смисъл...ъъъ...при теб някога капо има ли?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Понякога рибите са дребни и не заслужават показване, понякога - други...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- GODzillata
Нищо не казваш за капо...? 

Това някакъв вид срамна болест ли е?GODzillata написа:Нищо не казваш за капо...?

---
Да не хванеш абсолютно никаква риба е състояние в което всеки е изпадал и винаги има причина. Прилагането на широк спектър от примамки и риболовни техники, търсенето на място където са хищниците, както и времето когато са активни, помагат да се намали процентът на безрезултатните излети.
В крайна сметка риболовът е забавление. Колкото-толкова.
- GODzillata
Така е!sestrata написа:Прилагането на широк спектър от примамки и риболовни техники, търсенето на място където са хищниците, както и времето когато са активни, помагат да се намали процентът на безрезултатните излети.

Който обаче като мен го мързи да става сутрин рано или пък да изрежда 5 куфара с примамки, хващането е по-скоро изключение...

Да си жив и здрав колега ,с това хубаво екипче много риби да хванеш 

Да не хванеш абсолютно никаква риба е състояние в което всеки е изпадал и винаги има причина. Прилагането на широк спектър от примамки и риболовни техники, търсенето на място където са хищниците, както и времето когато са активни, помагат да се намали процентът на безрезултатните излети.
В крайна сметка риболовът е забавление. Колкото-толкова.[/quote]
Евала колега
В крайна сметка риболовът е забавление. Колкото-толкова.[/quote]
Евала колега

- SBANKOV
- ще става разбирач
Две седмици не сме плакнали очи с нищо, Павката сигурно ги е изловил до крак/ май до перка е по правилно/ и сега чака да им зарастнат джуките и да ги подкарва отново.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
След кратка пауза, дойде ред да продължи разказа.
От седмица съм вече в Русе, позатрупах се с работа след дългата почивка на море, но в края на седмицата успях да поотхвърля задачите и да отида за риба.
В четвъртък станах рано и отскочих до Ряхово. На разсъмване прикълваха дребни бели рибки и улових една на джиг. После излязоха распери килограмки. Улових два зачетни на аглия лонгкаст и тейлспинър, и два по дребни на Дуо Рюки Спиърхед. Към 7:30, преди тръгване на джиг цъкнах и две щуклета - едно около нормата и едно 42 см.
За съжаление фотоапаратът ми плаче за нов. Трудно фокусира при слаба светлина и затова снимките не са много.

В Петък след обяд проверих как е около моста. Излязоха няколко супер дребни щучки на воблер и две млади расперчета на блесна. Към 16 ч почна да гони едно малко по-едро и успях да го уловя. Оказа се около 45 см.
Като цяло, мизерията е голяма. Старият път е обрасъл, а новия крие шипове от накълцания аморф. Пробих предна лява гума и в събота вместо да отида за риба си загубих времето при гумаджия.

Днес обходих участъка Км 508-504. Голяма кал. Близо до брега в тихите участъци, около едрите камъни и паднали върби кълвяха миниатюрни щуклета, размер 25-35 см. Докато се спусна до Люляка, извадих над 50, като само 3-4 бяха около 45 см. Кълвяха на всичко - на лек джиг, на блесна, на воблери и клатушки.

Канех се вече да се връщам, когато поради умората, жегата и полепналите по влакното топчета тополов пух, отстрелях Косадаката (Инборн) и се наложи да превързвам. Сложих последното ми останало кевларено поводче и един 14 грамов кренк на Спро - Литъл Джон. Както е известно на всички, едрата риба си иска едра примамка. Още с подаването удари прилична риба. Дълбочината в този участък варира от метър до два и се получи интересна борба. Имаше и резки тръгвания към мен, и тръскания с отворена уста, и няколко свещи. Въпреки това, рибата не успя да се освободи от дълбоко погълнатата примамка или да прегризе повода.
75 см, около 3 кг

Връщането обратно беше доста тежко. При пълно безветрие, кошмарна жега и температура на водата над 26 градуса, петте километра ми се сториха 50. Последните 300 метра до колата изминах с десет почивки по десет минути...
До скоро и бъдете по-здрави!

От седмица съм вече в Русе, позатрупах се с работа след дългата почивка на море, но в края на седмицата успях да поотхвърля задачите и да отида за риба.
В четвъртък станах рано и отскочих до Ряхово. На разсъмване прикълваха дребни бели рибки и улових една на джиг. После излязоха распери килограмки. Улових два зачетни на аглия лонгкаст и тейлспинър, и два по дребни на Дуо Рюки Спиърхед. Към 7:30, преди тръгване на джиг цъкнах и две щуклета - едно около нормата и едно 42 см.
За съжаление фотоапаратът ми плаче за нов. Трудно фокусира при слаба светлина и затова снимките не са много.

В Петък след обяд проверих как е около моста. Излязоха няколко супер дребни щучки на воблер и две млади расперчета на блесна. Към 16 ч почна да гони едно малко по-едро и успях да го уловя. Оказа се около 45 см.
Като цяло, мизерията е голяма. Старият път е обрасъл, а новия крие шипове от накълцания аморф. Пробих предна лява гума и в събота вместо да отида за риба си загубих времето при гумаджия.

Днес обходих участъка Км 508-504. Голяма кал. Близо до брега в тихите участъци, около едрите камъни и паднали върби кълвяха миниатюрни щуклета, размер 25-35 см. Докато се спусна до Люляка, извадих над 50, като само 3-4 бяха около 45 см. Кълвяха на всичко - на лек джиг, на блесна, на воблери и клатушки.

Канех се вече да се връщам, когато поради умората, жегата и полепналите по влакното топчета тополов пух, отстрелях Косадаката (Инборн) и се наложи да превързвам. Сложих последното ми останало кевларено поводче и един 14 грамов кренк на Спро - Литъл Джон. Както е известно на всички, едрата риба си иска едра примамка. Още с подаването удари прилична риба. Дълбочината в този участък варира от метър до два и се получи интересна борба. Имаше и резки тръгвания към мен, и тръскания с отворена уста, и няколко свещи. Въпреки това, рибата не успя да се освободи от дълбоко погълнатата примамка или да прегризе повода.
75 см, около 3 кг

Връщането обратно беше доста тежко. При пълно безветрие, кошмарна жега и температура на водата над 26 градуса, петте километра ми се сториха 50. Последните 300 метра до колата изминах с десет почивки по десет минути...
До скоро и бъдете по-здрави!

Екстра динамичен риболов си направил след почивката

Щуката е баш, затова е имало и борба

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Репортажа отново на ниво, а рибките - ти си им разбираш! Екстра щукле! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- GODzillata
Завръщането на джедая! 

Като гледам расперите на колегата, може само шапка да му се свали. Аз от последния риболов на Струма извъртях около 20 примамки и естествено извъртях и поредното "спинингово капо" ...за два часа на "свечеряване и три на развиделяване", при това че други дърпаха каракуди, като че утре тая риба ще изчезне...то не беше трила/във трите форми които имам/, спинери, та мепсове от различни размери, дори клатушки и всичкото това гарнирано със "бухането" на сом до около 10 часа направи обстановката направо "леко нервна"
...Мога да кажа респект и поздрави на колегата, защото точно неговите репортажи ми вкараха бензин и тъй като се убедих че "трябват и такъми", само чакам момента да пробвам как ще се представи "Катаната" с новия плетеняк...Не го приемай дори и с малко съмнение за шега или заяждане, но ми е страшно любопитно как ще се представи "sestrata" на тази река, при положение че е най-резултатния спинингист/доказан/ във форумните среди? Казвам го защото распера го гонят само на жива рибка, както казват всички - "на блесна не ще"
Искрени поздрави от Сандански.