Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.ОГНЯНОВО-ШОК И УЖАС.
яз.ОГНЯНОВО-ШОК И УЖАС.
Решихме с Божката да пробваме новият ми колесар и заради лошите отзиви за Искър(откъм наличие на риба в момента) се спряхме на Огняново.През последните 15г. имам принцип да не ходя през уйкендите за риба,но по ред причини се наложи да тръгнем в четвъртък с идея до неделя.Трябваше да тръгнем към15ч.,но както винаги се размотахме яко,пристигнахме към 18.30.Избрахме място по средата на залива в дясно след стената.Язовира тих,красив,до стената няколко каравани и джетове,ама ние сме поне на километър от тях,отсреща в гората две палатки на по стотина метра една от друга.С две думи мир и спокойствие.Докато оправим бивак, лодки и си стана ракиено време.Ракия,скара,хлад и спокойствие.Лягане,ставане в 5.00,кафе и в лодката.
Целта ни е втория залив след стената(там някога бъкаше от риба),до там сонара показа редки и епизодични рибки.След средата на залива преди потопените дървета показа риби на 1-3м.дъно 7м.с водорасли,предположихме костур за който бяхме тръгнали.За два часа трийсетина костура предимно педя,на всичко което се сетехме.Почна да напича,решихме да сменяме място,закотвяне в началото на залива,до по голямите дървета.Проби за костур няма,съвсем епизодични,бъркане захранки ,преправяне на линии,почнаха бабушки и каракуди,около 3-4кг.за 3ч.Около 12ч.почна да става непоносимо горещо,решихме да излизаме на сянка пък привечер пак.Хапване ,следобедна дрямка.
Към 16ч.едно незнайно годините си Митсубиши паркира в тентата ни буквално на метър,отзат ремарке върху него водно колело, незнайни години.Слиза леко намусен набор и разправя"Че треба от тука да пусна колелото,щото отсреща са братовчедите,треба да прекараме багажо.Чекам ортаците с другио багаж.Я съм от Лесново,тоя язовир я съм го правил,познавам го на пръсти и тем подобни" чудя се как не каза ,че има нотариален акт за язовира.След малко идват две коли и се почва товарене претоварване,на водното колело се слага моторче2.5к.незнайна марка и година,почват се курсове до отсрещния бряг и обратно.Моторчито пърпори на един цилиндър,наще му помагат с крака,отсреща възхитителни крясъци,междувременно са станали 5-6 палатки и коли.Постоянно прииждат коли всички отсреща в дърветата на сянка,вече има четири бивака.Към 18ч.пренасянето приключи.С Божо решихме с лодката да влезем сутринта,сега да заложиме на дъно и на сянка.
Към 19ч. се почва срещу нас радио Веселина,вдясно Азис,в ляво Преслава,грачещи уредби на средна мощност.19.30 отсреща се започва стрелба,пет шест истрела,надяваме се във въздуха,от останалите биваци показват че и те са въоражени,за 5-6минути става като Чечня,после утихва,сещат се че патроните са скъпи.Но пък музиката е без пари,четири бивака,четири версии на чалгата.Сядаме и ние на ракия и скара,отсреща волумето се засилва.Не ни кефи такава музика ама какво да направиш,всеки има право да се весели.Към 9.00 започва траш чалга до дупка,уредбите грачат,тук там се подразбира че Азис вие за някой си Стефан,как се спомене името крясъци и подсвирквания.Тук там епизодични изтрели отвсякъде,пак се надяваме във въздуха, ама вече може да има напити а ние сме на 300м срещу тях,един ще се хлъзне или падне и отидохме.Успокояваме се че е като с гръмотевиците,щом ги чуваш значи си жив.Чалготеката продължи до към 12ч,с епизодични изстрели и мощни крясъци но вече с затихващи функции.Решаваме да лягаме че ще влизаме отново рано.
Заспивам трудно,изведнъж Азис почва да вие в ухото ми ,отново за Стефан,до дупка.Гледам часовника 4.00,викам си някой е по държелив,ще ходя да изпуша по цигара ,тоя ще чуе една, две песни и ще мирне.Пуша слушам музика до дупка и гледам:Бивака срещу нас двама с челници дърпат мрежа,виждам ги чудесно а и те не се крият.Втория бивак водното колело в средата на залива,не виждам какво прави светейки надвесен над водата,може да се любува на нещо,от брега окуражаващи викове.Третия бивак 3-4 с челници до брега,не виждам от тук сигурно и те разглеждат водата.Четвъртия бивак,хора до брега,лодка на 500м във водата.След секунди пак започват изстрели отвсякъде,този път повече явно алкохола сваля задръжките.Лягам при Божо в колата ,той хърка жизнерадостно нищо че е от дясната ми страна,откъм изстрелите.Полудрямка до 6ч. ставане ,кратък съвет,единодушно събираме панаира и беж.В 8.30 се изнасяме живи,здрави и уморени,Азис продължава да вие за същия,лагера продължава да пие,как им остана черен дроб не знам.Май забравих да спомена че в най жизнерадостния бивак имаше и 4-5 деца,как са спали тия деца не знам.
В заключение,не ходете на този язовир,поне не след четвъртък.Мрежари се отдавна,но сега безобразно,риба почти няма,освен в клечоряка на недостъпните брегове другаде не видяхме,от брега шансовете са много малки,по скоро някой малоумник да ви гръмне.
Целта ни е втория залив след стената(там някога бъкаше от риба),до там сонара показа редки и епизодични рибки.След средата на залива преди потопените дървета показа риби на 1-3м.дъно 7м.с водорасли,предположихме костур за който бяхме тръгнали.За два часа трийсетина костура предимно педя,на всичко което се сетехме.Почна да напича,решихме да сменяме място,закотвяне в началото на залива,до по голямите дървета.Проби за костур няма,съвсем епизодични,бъркане захранки ,преправяне на линии,почнаха бабушки и каракуди,около 3-4кг.за 3ч.Около 12ч.почна да става непоносимо горещо,решихме да излизаме на сянка пък привечер пак.Хапване ,следобедна дрямка.
Към 16ч.едно незнайно годините си Митсубиши паркира в тентата ни буквално на метър,отзат ремарке върху него водно колело, незнайни години.Слиза леко намусен набор и разправя"Че треба от тука да пусна колелото,щото отсреща са братовчедите,треба да прекараме багажо.Чекам ортаците с другио багаж.Я съм от Лесново,тоя язовир я съм го правил,познавам го на пръсти и тем подобни" чудя се как не каза ,че има нотариален акт за язовира.След малко идват две коли и се почва товарене претоварване,на водното колело се слага моторче2.5к.незнайна марка и година,почват се курсове до отсрещния бряг и обратно.Моторчито пърпори на един цилиндър,наще му помагат с крака,отсреща възхитителни крясъци,междувременно са станали 5-6 палатки и коли.Постоянно прииждат коли всички отсреща в дърветата на сянка,вече има четири бивака.Към 18ч.пренасянето приключи.С Божо решихме с лодката да влезем сутринта,сега да заложиме на дъно и на сянка.
Към 19ч. се почва срещу нас радио Веселина,вдясно Азис,в ляво Преслава,грачещи уредби на средна мощност.19.30 отсреща се започва стрелба,пет шест истрела,надяваме се във въздуха,от останалите биваци показват че и те са въоражени,за 5-6минути става като Чечня,после утихва,сещат се че патроните са скъпи.Но пък музиката е без пари,четири бивака,четири версии на чалгата.Сядаме и ние на ракия и скара,отсреща волумето се засилва.Не ни кефи такава музика ама какво да направиш,всеки има право да се весели.Към 9.00 започва траш чалга до дупка,уредбите грачат,тук там се подразбира че Азис вие за някой си Стефан,как се спомене името крясъци и подсвирквания.Тук там епизодични изтрели отвсякъде,пак се надяваме във въздуха, ама вече може да има напити а ние сме на 300м срещу тях,един ще се хлъзне или падне и отидохме.Успокояваме се че е като с гръмотевиците,щом ги чуваш значи си жив.Чалготеката продължи до към 12ч,с епизодични изстрели и мощни крясъци но вече с затихващи функции.Решаваме да лягаме че ще влизаме отново рано.
Заспивам трудно,изведнъж Азис почва да вие в ухото ми ,отново за Стефан,до дупка.Гледам часовника 4.00,викам си някой е по държелив,ще ходя да изпуша по цигара ,тоя ще чуе една, две песни и ще мирне.Пуша слушам музика до дупка и гледам:Бивака срещу нас двама с челници дърпат мрежа,виждам ги чудесно а и те не се крият.Втория бивак водното колело в средата на залива,не виждам какво прави светейки надвесен над водата,може да се любува на нещо,от брега окуражаващи викове.Третия бивак 3-4 с челници до брега,не виждам от тук сигурно и те разглеждат водата.Четвъртия бивак,хора до брега,лодка на 500м във водата.След секунди пак започват изстрели отвсякъде,този път повече явно алкохола сваля задръжките.Лягам при Божо в колата ,той хърка жизнерадостно нищо че е от дясната ми страна,откъм изстрелите.Полудрямка до 6ч. ставане ,кратък съвет,единодушно събираме панаира и беж.В 8.30 се изнасяме живи,здрави и уморени,Азис продължава да вие за същия,лагера продължава да пие,как им остана черен дроб не знам.Май забравих да спомена че в най жизнерадостния бивак имаше и 4-5 деца,как са спали тия деца не знам.
В заключение,не ходете на този язовир,поне не след четвъртък.Мрежари се отдавна,но сега безобразно,риба почти няма,освен в клечоряка на недостъпните брегове другаде не видяхме,от брега шансовете са много малки,по скоро някой малоумник да ви гръмне.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
- TonyBlaze
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: яз.ОГНЯНОВО-ШОК И УЖАС.
Мога само да кажа, че затова е направен Калашников...
В момента на удара разбираш, че цялата мъка, горещина, студ, кал, пот, изхарчени пари и гориво, както и време нямат абсолютно никакво значение!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- Антоан Виденов
Catch & Release!
- vladobe
- научил се да хвърля
От такива селтаци аман!
"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
Ванга
Разбирам че има хора искащи да се махнат от града и да се повеселят някъде, било на палатка или вила, но от това което прочетох е било егати кошмара. Хубаво че сте живи и здрави 

- koda33
- разбира нещата
Значи е станало по-зле от преди , би му мамата(((
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да беше само там така ..... 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ебаси. Разплаках се докат четох.
Тва ми напомни едно време, като ходехме и ние по язовирите. Само с разликата, че тогава пристигаха със син москвич 408. Тъкмо разпънеш всичко на накое тихо прекрасно място - и от гората изскачат с гръм и трясък, сякащ дебнат кога ще се появиш. И що на всеки язивир беше москвич и що син – не знам.
Имахме един от групата с як джип, с няколко суббуфера у багажнико. Роди се идеята – да надупиме неговата музика с нещо яко от Вагнер и да ги издухваме тия москвичи у водата – та ония да дойдат да се молят като кучета, но така и не я осъществихме.
Лошото е, че от Вагнер и ние припадаме.
Но кой знае – идеята си беше добра - може и сега да свърши работа.
Тва ми напомни едно време, като ходехме и ние по язовирите. Само с разликата, че тогава пристигаха със син москвич 408. Тъкмо разпънеш всичко на накое тихо прекрасно място - и от гората изскачат с гръм и трясък, сякащ дебнат кога ще се появиш. И що на всеки язивир беше москвич и що син – не знам.
Имахме един от групата с як джип, с няколко суббуфера у багажнико. Роди се идеята – да надупиме неговата музика с нещо яко от Вагнер и да ги издухваме тия москвичи у водата – та ония да дойдат да се молят като кучета, но така и не я осъществихме.
Ясно е, че никой няма "право да се весели" по този начин. Другото, което може да се каже, че описаните индивиди са полухора, чийто единствен шанс да се впишат в хората е да покажат напр. в някакъв драматичен момент помощ на някой, да прояват саможертва и да полагат, все пак, някакъв обществено полезен труд. От културна гледна точка и тази на интелект, това са по-скоро животни, по-неприятни, разбира се, от говеда, прасета и т.н.... Ех, ех!....ВАЛЬО написа:.............................
Заспивам трудно,изведнъж Азис почва да вие в ухото ми ,отново за Стефан,до дупка.Гледам часовника 4.00,викам си някой е по държелив,ще ходя да изпуша по цигара ,тоя ще чуе една, две песни и ще мирне.Пуша слушам музика до дупка и гледам:Бивака срещу нас двама с челници дърпат мрежа,виждам ги чудесно а и те не се крият.Втория бивак водното колело в средата на залива,не виждам какво прави светейки надвесен над водата,може да се любува на нещо,от брега окуражаващи викове.Третия бивак 3-4 с челници до брега,не виждам от тук сигурно и те разглеждат водата.Четвъртия бивак,хора до брега,лодка на 500м във водата.След секунди пак започват изстрели отвсякъде,този път повече явно алкохола сваля задръжките.Лягам при Божо в колата ,той хърка жизнерадостно нищо че е от дясната ми страна,откъм изстрелите...........................

pitcha написа:Ебаси. Разплаках се докат четох.

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ммммммм, да,
Възможно е да са същата група, която миналата есен пристигна като обоз от каруци, джипове и конници, монтира една гиганска тента в гората и се почна ..............
А на яз.Огняново ходя в един залив, където слизането по един сипей си е чисто изкуство по оцеляване, та и хората съотвено са малко!
Обаче, тия се докараха с лодки, направиха бивак на отсрещния бряг, пиха топла бира цял ден, чалга и спомени от казармата на висок глас.
Да се смее ли човек, да се оплаква ли
!
Вече ходя само на места без дегенерати.
Вярно, че и рибата е малко, ама нервите ми са по-ценни !
Възможно е да са същата група, която миналата есен пристигна като обоз от каруци, джипове и конници, монтира една гиганска тента в гората и се почна ..............
А на яз.Огняново ходя в един залив, където слизането по един сипей си е чисто изкуство по оцеляване, та и хората съотвено са малко!
Обаче, тия се докараха с лодки, направиха бивак на отсрещния бряг, пиха топла бира цял ден, чалга и спомени от казармата на висок глас.
Да се смее ли човек, да се оплаква ли

Вече ходя само на места без дегенерати.
Вярно, че и рибата е малко, ама нервите ми са по-ценни !
За последно "спахме" там с брат ми преди 7-8 г. Положението беше същото, но почивка до 4ч. нямаше - нон-стоп тъкмо се изпонапият и се натъркалят, някой от най-ранно омотаните глави се осаферваше и се започваше отново.
В събота откъм Раковица - на 2-ма души - 2 каракуди по 300 гр., 1баба към 250гр. и 20-тина костурета от дежурния размер. Костурите заминаха обратно, останалото отиде към другата къща - за в тигана. Бяха си хвърлилил хайвера. Странното беше, че слънчаците още го хвърлят. Цял ден ги гледах пред мен. По едно време от скука извадих 2-3 и ги пратих на плажа. Вече няма да хвърлят хайвер!
В събота откъм Раковица - на 2-ма души - 2 каракуди по 300 гр., 1баба към 250гр. и 20-тина костурета от дежурния размер. Костурите заминаха обратно, останалото отиде към другата къща - за в тигана. Бяха си хвърлилил хайвера. Странното беше, че слънчаците още го хвърлят. Цял ден ги гледах пред мен. По едно време от скука извадих 2-3 и ги пратих на плажа. Вече няма да хвърлят хайвер!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Решението - SEPULTURA на МАКС в 6 сутринта - сладко отмъщение 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много добре те разбирам! Да му се ....!
Идеята е добра, и ми мина през главата,и аз имам джипка с мощна уредба ,и Вагнер нямам,но имам филма "Апокалипсис сега".Това което ме спря,беше че ако им пусна сцената с" Полета на Валкирия" може да помислят че ги нападат, с пияните глави и да отвърнат на огъня.Че Вагнер не са го чували е пределно ясно,но може някой случайно да е гледал този велик филм като малък и да има патриотично -пиянски спомени за някъкъв пич с очила" Рейбан",и пак да отвърне на удара с огън.Не се плаша лесно но трийсетина пияни малоумника с оръжие ще ме дойдат много.По същата причина не се обадих и на 112,ще изпратят братовчедите им от Елин Пелинското районно,ще кажат че се е стреляло от резервата и най малкото е да ни арестуват.Най добре е според мен ,да се радваш че си оживял и да сложиш черепче на язовира завинаги.Лошото е че такова е положението на 90% от язовирите в БГ.Явно както младите отиват да бачкат в чужбина,така и мераклиите за риба ще трябва да ходиме извън БГ.pitcha написа:
-
- новобранец
Не е много по добро положението и на язовир Ивайловград. В неделя на обяд на 16 юни пристигнах на язовира по пътя от село Дъбовец. Дори нямаше хора на мястото към което се бях насочил. Да ама какво беше голямото ми разочарование, като видях върху тревата остатъци от почистване на риба или по точно казано поне около тридесет глави на бели риби, миришещи ужасно и накацани с пълчища мухи. Както може да си представите аз се заех да почистя, запушвайки си носа от ужасната воня, дори два щъркела, кацнали на тревата, се държаха на разстояние. Свърших с почистването и се заех със слагане на масичка, чадър, хвърлих един фидер и започнах стягането на лодката. Към 19 часа се поразходих из язовира и се прибрах. На друтия ден, понеделник около 11 часа, дойдоха двама рибари и се установиха на десетина метра от мен. Може да се каже, че се зарадвах, нямаше да съм сам. Приказки с тях има ли риба, няма ли и т.н. Вторник сутринта , ставайки към 06 и 30 ч. виждам на едно огромно пространство пред мен, на около 250 метра навътре и на разстояние една от друга, тапите им от три, станали шест, т.е. ако аз бих искал да вляза с лодка, трябваше да направя един солиден обход, внимаващ да не закача нещо. Събрах си багажа и си тръгнах. Така или иначе още с пристигането си, като видях рибените глави исках да си тръгна, но бях изминал 300 км от София и бях доста поуморен, моето любимо превозно средство е Лада Нива, а с нея не се пътува особено комфортно. В крайна сметка риба не улових, само почистих остатъци от нея. Целта ми да пусна в движение лодката с двигателя беше изпълнена и нямаше какво повече да правя.