Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
asen77
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от asen77 »

говоря за мрени над нормата повето ги хванах в края на вира,кленовете се бяха наредили от другата страна в плиткото достигнах ги сплавашта бомбарда повод 1м стъв зелен скакалец ,щом минеше покрай тях следваше удар
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kiril Hristov »

Колега ще си купя каквото трябва.По принцип ловя на блатен.Кажи ти къде и на какво да ги пробвам тези мрени
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Колега как така на блатен ?
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Сигурно има предвид земен.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

днес около четири часа отскочих до Бело поле, резултата - няколко 15 сантиметрови мрени на бял. След 30 -40 минути ме напече жегата и се отказах. Реката беше добра на цвят, но индикация за други риби нямаше.
Изображение
Изображение
asen77
новобранец
новобранец

Мнение от asen77 »

Kiril Hristov написа:Колега ще си купя каквото трябва.По принцип ловя на блатен.Кажи ти къде и на какво да ги пробвам тези мрени
аз ги лових над софарма там реката е бърза и има хубави вирове олово 10-15г вирбел повод 20см 010-012, кука 16 тънка ,зеленка за стръв
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Колега блатния е някакъв вид земен,само че е много по-жилав и се намира много по-трудно.В Перник го продават по 8 ст. бройката.На мен един възрастен рибар ми показа къде да ги търся и спрях да ги плащам :) .На блатен са ми удряли доста сомчета,но повечето маломерни
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Сподели колега къде ги търсиш, градини торища ?
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

блатният червей не е ли с крачета, ти сигурно имаш предвит "ПАПУРОВ ЧЕРВЕЙ. Живее в основата на стеблото на това блатно растение. Събира се, като се изскубва папур от тинята и след това се вадят червеите. У нас е малко популярен, но френската риболовна школа го смята за изключителен рибешки деликатес. Подходящ е за риболов на платика, лин, черна мряна, каракуда и шаран. Както се вижда – главно за риби, които обитават придънния слой на водоема."

http://www.znam.bg/com/action/showArtic ... =151228286
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Блатния червей не е с крачета.Той е чарен или тъмно кафяв леко сплеснат дълъг и много жилав.Копае се в почвата около канали или водоими също така и пресъхнали такива.Има го много в крайдунавските отводнителни канали и разливища.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

А на него има ли шанс да ти удари по едър сом или не ?
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

ivos написа:блатният червей не е ли с крачета, ти сигурно имаш предвит "ПАПУРОВ ЧЕРВЕЙ. Живее в основата на стеблото на това блатно растение. Събира се, като се изскубва папур от тинята и след това се вадят червеите. У нас е малко популярен, но френската риболовна школа го смята за изключителен рибешки деликатес. Подходящ е за риболов на платика, лин, черна мряна, каракуда и шаран. Както се вижда – главно за риби, които обитават придънния слой на водоема."

http://www.znam.bg/com/action/showArtic ... =151228286
Колега много точно си характеризирал блатния червей. Освен, че е с множество крачета, блатният червей е изключително нежен, трудно се съхранява, притежава леко сплескана форма на тялото, има тъмнокафяв цвят и достига на дължина до 7-8 см. Това е една много резултатна стръв, която се добива основно от блатата по южното ни черноморие/предимно от бургаското езеро/. С еднакъв успех се използва за стръв както за риболов в морето, така и във всички крайморски реки като: Дяволска, Караагач, Велека и Резовска река. Най-често улавяните риби на блатен червей са иларията и платерината, а в някои по-силни години на тази стръв се улавят огромни кефали и пеленгаси. Последните влизат в устията на черноморските реки и ако има слука се улавят екземпляри между два и четири килограма.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Аз съм на същото мнение като колегата TRAP.Мога да добавя че аз ги копая на брега на реката,но не трябва почвата да е песачлива
Аватар
BOBI MITREV
новобранец
новобранец

Мнение от BOBI MITREV »

Здравейте, ние по нашия край му казваме кален червей, за черна мряна е направо убиец. Намирасе в калните метса на реката и особено там където има шавър.
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Колеги в грешка сте това с крачетата е морски червей а не блатен.Иначе на блатния е идеална страв за едри риби.На Дунав залагаме на него за сом и мряна.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”