Това бива ли го според вас?

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, аз ползвам най-елементарна палатка от Метро за 40-ина лв размер 140х190 с надуваем дюшек /от тия с кадифеното покритие/ - 4 години по 4-5 нощувки годишно... Само колчета си купих други от Бриколаж, щото оригиналните са меки като да са от калай :lol:
Имат и по-големи палатки за 80-ина лв...

890лв за палатка ми се вижда страшно много, освен ако ще се ползва професионално - например да спиш на Еверест в нея :lol:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Не си купувайте големи палатки , защото трудно ще намерите голямо равно място където да ги разпънете. Практиката показва че терена винаги има ораничения, особено ако сте 2-3 палатки. Ако намерите голямо равно място, то няма да е точно там където искате, а примерно ще е далеч от огъня или от въдиците и водата. Панорамните прозорци и височината от 2 метра също са излишни и са рекламен трик, с който да ви вземат парите, защото никой не отива на природа да си стои прав в палатката и да гледа през прозореца. Цената от 900 лв. е абсурдна, както казва Тедо - Метро, Бриколаж, Практикер, цени от 30 до 200 лв. за еднослойни и двуслойни палатки. Може да приложите следната схема, една палатка еднослойна и една тента за 20-30 лв. Тентата се разпъва над палатката за през нощта, ако завали и остава за сянка през деня. Изпитано е и е по - комфортно от голяма палатка.
нямам живарник
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

Какво да ви кажа...
Ами много благодаря за идеите!!
Работата е там, че жена ми е вРЪл не-почитател на риболова, още по-малко пък на кебицането по водоеми за повече от няколко часа. Виж, Кюфтислав (тва е почти 5годишното ми хлапе) е абсолютен фен и отсега ми се е лепнал за панталона, и се мъкне с мен навсякъде.
Обаче е нужно да прикъткам и половинката. Догодина лятос да я замъкна някъде на голям гьол за поне седмица. Разбирате, за целта трябва да предложа мнооого удобства :( Та затова се загледах по тази - самата пачка, като такава, е доста, но пък никак зле не изглежда палатата. То в този сайт има и още по-големи и комфортни, ама два бона....хмммммерси съм аз за такваз палатка, ако ще и с джакузи да върви!
Да има простор, да има спалня, да има къде вътре да се играят карти, да не пропуска ни кал, ни вода...

Абе...да си призная, ровнах се в първия сайт, който ГуГлЕ-то изплю, та не съм се ровил много...
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Колега жените мразят палатки защото искат да има баня. Вашият случай е само за каравана или кемпър. :D
нямам живарник
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Да караваната е най -добрия вариант.Като ще даваш толкова пари ,с още толкова може да се намери прилична каравана по стар модел.И забравяш за кал ,вода,вятър и т.н.А това дето казва колегата преди мен"че високите палатки с панорамни стъкла са рекламен трик"е далече от истината.На тази палатка

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_p ... id=4109127
която е на 20+год. не могат да и се опрат тия нови палатки от Метро,Бриколаж по удобство ,сигурност и здравина за тези години.Издържала е толкова бури и преди 2седмици издържа поредния ураган на яз.Искър/на снимката,сега баща ми я ползва за "форсет"на кемпера/Само от горе и сложихме дъното на спалното/вече не го ползваме/,защото покрива най старее.В дясно от нас имаше палатка от тия в Метро затворена с багаж на един човек и вятъра я направи на парчета.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
old navy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от old navy »

MITKO7O каза: Да караваната е най -добрия вариант.Като ще даваш толкова пари ,с още толкова може да се намери прилична каравана по стар модел... Колега напълно съм съгласен с тебе.Спопред мен няма смисъл да дадеш почти 1000лв за (5 квадрата наилон и 10-12 колчета)...Много по добре ще е да си вземеш една по стара каравана за 1000-1500лв..Аз в момента съм с палатка която е над 25 годишна, от бризент е и ми върши идеална работа..Но както си решиш..
Живеи за удоволствието,защото си се родил от него!
Kогато прочетох за вредата от алкохола,спрях да чета!
вълк1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от вълк1 »

rildar4e не ми става ясно за 10те лв. Дай подробности!
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”