Бърз... с няколко рибока и ..изнервен на финала на р.Върбица

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Бърз... с няколко рибока и ..изнервен на финала на р.Върбица

Мнение от Vesko1 »

Здравейте пичове.
Тая седмица уикенда всички мои приятели се запиляха по шаранджийски риболов...някои още от четвъртък на "Иви-то"...други на нулата на К-ли...а аз трябваше да присъствам на разни мероприятия в централна Бг...и за мен риболова се очертаваше една голяма химера тоя уикенд.Прибирам се в неделя на обяд...влизам в апартамента...а там ЖЕГААА ЖЕГАА...и веднага мозъка ми сработи и пускам мухата на половинката ми...-"Бе дето ще се пържим в собствен сос в апартамента,дай да направим един плаж на р.Върбица...ти ще си хващаш тен...аз дай Боже некое рибе." :lol: :lol: :lol:
Тая тактика винаги е минавала...зер не е толкова важен риболова ,колкото тена на половинката...тоя номер винаги минава успешно .... :lol:
Речено -сторено.Там от квартала напазарувахме 1 двулитровка ариана,един пакет бирен фъстък...2 дози торен червей...2 фидера...имах замразена останала захранка във фризера....и в 14ч сме вече на заветното място.Там...панаир.Отляво отдясно...деца ,майки,палатки ,лодки...бе квото се сетите.
Установихме се до високата топола в средата на снимката...ем сянка за колата,ем сянка за жената... :lol:

Изображение

Намятках 2 -та фидера с инлайн монтаж,флурокарбонов повод 012...кука № 10...на нея торен червей...а на хранилката захранка Сенсас за фидер...атрактор за каракуда..бяло шише пак на Сенсас мисля че към 11лв му беше цената....ма не е важно .
забих набързо 2 колчета и разпънах сергията

Изображение

Това ми беше "работното" място...като за стол ползвах кофата със захранка.Не че нямам столове и малки и големи...ама то с тоя импровизиран излет забравих половината неща...даго..е...ба. :lol:

Изображение

Първоначално забих 8 хранилки без кука за захранване...и тъй като пред мен първите 15 метра бяха плиткаж...влизах около 20м до кръста...замятах и на аванс се връщах на брега и слагах пръчката.Така се получи една дистанция от около 40м...което е противопоказно за фидер-риболова...но нямаше как.И резултатите не закъсняха.
След полвин час...първите удари дойдоха...извадих прилични 300 грамови каракуди..3 броя...после дойдоха няколко по малки...после изтървах няколко по големи,щото докато се разхлаждах във водата...върха се отпускаше ..изправяше...и докато излазя на брега,па да си намеря джапанктите и... като засека...поведа я па тя се откачи.... :lol:
Бе към 8-9 броя извадих де...от хорска срама за около 2 часа.

Изображение

Към 16ч пихме кафе с мойта...и таман си бях пуснал смартфона на радио Фреш и си релаксирах очаквайки нови удари....чувам тътен.6 гадни моториста идват и без да питат дали е свободно се паркират до моята кола....и некви мацки имаше с тях.
И като се почна една гюрлутия..то беше викане...пляскане...виждат къде хвърлям и като че ли напук един гламоч дето плуваше като гемията "Радецки" ...и правеше вълни поне на 20м около него...ми направи фалшив рън...засякох и добре че не го закачих за "онова" място...или за онова дето не го огрява слънцето.Тези аларми сложиха кръст на моя риболовен релакс.....от цяла река,точно при нас се нахендриха тия....младежи.Ма то реката не е моя де...нищо не можеш да им кажеш и да роптаеш се тая...хората си се къпят ,правят се на "богатири" пред гаджетата...единия особено се далдисваше като малайски берач на миди...па пръхтя като кон...па цвили....ужас.Бе...нахална работа
Това ни принуди да си съберем багажчето набързо...пуснах рибките...събрах си фидерчетата....и в 17,30 ...вече си правех душ у нас.
Пичове...ако видите някой да лови риба,колкото и да ви харесва мястото...не досаждайте на риболовеца за да не ви псува той...завлечете си задниците поне на 100м от него...па там си пръхтете на воля,пляскайте,врякайте ...и к"вото се сетите.
Така завърши моя....СПОНТАНЕН риболов...
Наслука колеги!
:lol: :drinkers:
Последно промяна от Vesko1 на Вто Юни 25, 2013 9:22 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Бърз... с няколко рибока и ..изнервен на финала на р.Вър

Мнение от super_snake »

Хубав излет и рибки е имало :) А за моториста , засичай здраво после да ходи да се плаче на майка си , никой не го е карал да плува в реката.За тая работа има плажове :)
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Отличник по бойната и политическата подготовка :!: Гледам избистрила се реката,става вече за блесна :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Още ли има такива измекяри където за да видят п....ца се правят на идиото?
Пак си успял да релаксираш малко,макар и не както ти се е искало.
Малко дежаву ми се вижда темата и миналата година май беше пуснал една със жената.
Закарай я още веднъж и ако пак те налази карък никакъв плаж и риболов за нея.Хахахаххахаа
Живи и здрави баце другия път повече.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

pacho109 написа:Отличник по бойната и политическата подготовка :!: Гледам избистрила се реката,става вече за блесна :idea:
Сутрин отивай...там като пристигнах един си тръгваше и гледам насвяткал 4 костура по половинка...ама на змиорка рано сутринта.Предполагам и на блесна и на воблер ще взима.
Красимир Атанасов написа:Още ли има такива измекяри където за да видят п....ца се правят на идиото?
Пак си успял да релаксираш малко,макар и не както ти се е искало.
Малко дежаву ми се вижда темата и миналата година май беше пуснал една със жената.
Закарай я още веднъж и ако пак те налази карък никакъв плаж и риболов за нея.Хахахаххахаа
Живи и здрави баце другия път повече.
Краси...то жената си е жена,ма по един път в годината трябва да се води на риба.Като види че вадиш пред очите и риби....и после като се запилееш за седмица по водоемите,тя е спокойна че наистина ги хващаш, а не ги купуваш от магазина унищожавайки касовата бележка....
:lol: :lol: :lol:
Миналата година като я водих и ...ми се разби после каръка...бая 7-ци 8-ци изкарах на нулата...август.Та може и за добро да е ... :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Аз зарязах фидера вече.Пускам Катя, и Мими, сипвам си биричката и ако е рекъл оня от горе ще хвана.Ако ли не-ще пия студена бира поне.
Браво бе момък, пак си одил покрай водата. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Отличник ))) ,те говедата нямат свършване, неизтребими са като хлебарките))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Аз зарязах фидера вече......
Браво бе момък, пак си одил покрай водата. :D
Фидера си има своите...+-сове...като те мързи ,слагаш червения връх и тя сама си се хваща.Бе има нема...важното е да си на хлад покрай водата...а там кого ще срещнеш..си е Божа работа.
:D
koda33 написа:......те говедата нямат свършване, неизтребими са като хлебарките))
Не знам ,но много нахални станаха.Аз в целия си съзнателен риболовен живот не помня да съм отишъл неканен покрай някой риболовец да му досаждам...плувам и пляскам покрай него.Ма то си е въпрос на....интелект ,култура и възпитание...а "простотията" почивен ден няма...дори и неделя да е
:lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Браво Весе, я я сторих подобно на теб, но се диктисах в гемийчето и по обиколих Студения. На края стигнах до Трасовския залив и направих каракудки като твоите, но вместо хлад, при цял ден на слънце фанах и такова дзверско изгаряне, че 2 два деня не можах да седна пред махината.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

:drinkers: БРАВО
Изображение

The Best
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Рибите са добри ,пък и природата си е готина.
Изображение
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Чудесен неангажиращ излет с хубави риби!
Колкото до финала... no comment! :evil:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Благодаря колеги... :wink:
ИзображениеИзображение
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Екстра караконджули! :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”