Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ
Модератор: Кърцата
Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ
Ще видиш повече шкембе през крив макарон, докато сме заедно за риба! от 11 часа почваш да дуднеш за тва шкембе, чак последния път ме принуди да си взема агнешка дроб чорба.Borislav Haralampiev написа: то с Бат Стан мое ли да идеш на риба и да не ти даде зор да идем шкембе
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Дойде време и за нашия първи Магически Репортаж! Дано за в бъдеще в тази Тема сме по-активни. Действието се развива точно преди една седмица. Участници: Моя милост , Ники и Илиянчо/ Маранцика/.
Докато бяхме на „Йовковци“, през сутрините и вечерите преследвахме хищниците на язовира, а през деня сновяхме по Реките.
Там Природата е уникална, а Животът
КИПИ НЕ СПИРА ДА СЕ ДВИЖИ ИЗВИВА СЕ В ПРИЧУДЛИВИ ФОРМИ
Докато бяхме на „Йовковци“, през сутрините и вечерите преследвахме хищниците на язовира, а през деня сновяхме по Реките.
Там Природата е уникална, а Животът
КИПИ НЕ СПИРА ДА СЕ ДВИЖИ ИЗВИВА СЕ В ПРИЧУДЛИВИ ФОРМИ
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За едно е прав Илиян, около Търновско Пъстървови Реки липсват, та се налагаше да правим по -сериозни преходи. И така единия ден, след предварителна уговорка посетихме една Прекрасна Река, Бих казал Река с характер - труднодостъпна, с много скалист релеф по бреговете, ама пък
КРАСИВА НЕУСТОИМА ВЕЛИЧЕСТВЕНА
КРАСИВА НЕУСТОИМА ВЕЛИЧЕСТВЕНА
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Та, програмата беше: Ставане в 03.00 сутринта, с Илиян имахме среща пред хотела в 04.30 часа /в интерес на истината беше много точен/ и след размяна на една - две приказки потеглихме благополучно. Пътят не беше кратък , но се чувствахме като участници в Анимал Планет. Срещнахме един Язовец, който в желанието да избяга от фаровете на колата с мъка се „тантуреше“ по пътя/ горкият/ . Имахме доста други спътници, пълно със зайци с яко „задно предаване“, една Сърна се стрелна покрай колата, с две думи нощният живот кипеше , а Ние тайно се надявяхме да не попаднем на поредната „Мъртва Река“.
И така към 06.00 часа пристигнахме почти без наставления от чужди хора. Оставихме колата на края на пътя, по едно бързо кафенце, багажа /гадната част/ и потеглихме. Стигнахме едно мостче, имаше един Дедка, попитахме го за ВЕЦ-а, и той с голяма охота ни СКРОИ ШАПКИТЕ. Най - вероятно и до сега ни се присмива за глупостта Ни!
А то защо? Питаме го Деди за ВЕЦ-а, а Той вика - „оттука нагоре, аз много пъти съм се изкачвал“. Погледнахме на пръв поглед, на Мен лично ми се видя стръмничко "малко", ама нали Деди се е изкачвал много пъти, а и Жена ми и Илиян не се възпротивиха и започна изкачването /меко казано/. Да, ама не, може би в сънищата си Деди се е изкачвал, а може би и преди 40 години време. И като се почна едно шибано изкачване с целия багаж, Майко Мила. В 6.15 часа бях вир водица, псувах Деди, риболова, стръмната урва, която беше без край, сипея, камънака, а погледнех ли назад, лошо ми ставаше.Да, ама връщане назад „НЕМА И НЕМА“! Каквото и да Ви кажа Колеги „Е..НИ СЕ М...ТА“. А тая Николета с една голяма раница с багаж, как се качи, незнам и Илиянката не знаеше, ама май и тя самата не знаеше!
Може би я поблазни любопитството да бъде на мястото на събитията, да ги отрази, подобно на Деди, който сигурно още забавлява компанията си старци в кръчмата с разказа си за Тримата ....Юнаци, та това я накара да се катери след нас геройски, като дива коза. Вероятно очакваше нещо Велико от комбината между възпитаник на Висше военно училище и обигран Търговец, който е убеден, че клиен...., опс, извинете, че Рибата трябва на всяка цена да бъде примамена да клъвне.
Както и да е ,след 30 минути Ш......О ИЗКАЧВАНЕ /навръщане се оказа, че има перфектна пътека и за нагоре и за надолу, така че се почувствахме още по-пре....ни, ама за Риболова даваме все и всьо/ се озовахме на пътя, до който можехме да стигнем и с колата. Качихме се на около 5-6 километра нагоре по Реката и единодушно решихме да „стартирВаме“. А Реката редуваше бързеи и вирове като по поръчка, Илиян щеше да пробва на блесна, а Моя Милост приложи тактиката „ДИМО+“, подобрена версия, защото той май, май нещо премълча за Нея / много ревностно си я пази да знаете
/, та аз реших нещо да я подобря, та накрая нищо не стана. И докато с Илиян се менкахме по вировете и той вадеше ПЪСТЪРВА след ПЪСТЪРВА, а Аз все повече си подобрявах версията на ЛИНИЯТА СИ, та нямах много време за риболов.
А Риби имаше, в крайна сметка Аз изостанах, пооправих си въпросната линия вече версия „ХЕМИНГУЕЙ“ приложих и риболовът започна! В интерес на Истината, реката беше превъзходна, риби имаше, Аз обаче мога да се похвала с уловени 7 доста мерни екземпляра, може би още 5-6 изпуснати, а оня Наш Приятел с може би над 30 Риби хванати, снимани и върнати разбира се. /Всички бяха върнати и то без последствия за Рибите/, някои от които доста добри меко казано,като тази тук:
И така към 06.00 часа пристигнахме почти без наставления от чужди хора. Оставихме колата на края на пътя, по едно бързо кафенце, багажа /гадната част/ и потеглихме. Стигнахме едно мостче, имаше един Дедка, попитахме го за ВЕЦ-а, и той с голяма охота ни СКРОИ ШАПКИТЕ. Най - вероятно и до сега ни се присмива за глупостта Ни!
А то защо? Питаме го Деди за ВЕЦ-а, а Той вика - „оттука нагоре, аз много пъти съм се изкачвал“. Погледнахме на пръв поглед, на Мен лично ми се видя стръмничко "малко", ама нали Деди се е изкачвал много пъти, а и Жена ми и Илиян не се възпротивиха и започна изкачването /меко казано/. Да, ама не, може би в сънищата си Деди се е изкачвал, а може би и преди 40 години време. И като се почна едно шибано изкачване с целия багаж, Майко Мила. В 6.15 часа бях вир водица, псувах Деди, риболова, стръмната урва, която беше без край, сипея, камънака, а погледнех ли назад, лошо ми ставаше.Да, ама връщане назад „НЕМА И НЕМА“! Каквото и да Ви кажа Колеги „Е..НИ СЕ М...ТА“. А тая Николета с една голяма раница с багаж, как се качи, незнам и Илиянката не знаеше, ама май и тя самата не знаеше!
Може би я поблазни любопитството да бъде на мястото на събитията, да ги отрази, подобно на Деди, който сигурно още забавлява компанията си старци в кръчмата с разказа си за Тримата ....Юнаци, та това я накара да се катери след нас геройски, като дива коза. Вероятно очакваше нещо Велико от комбината между възпитаник на Висше военно училище и обигран Търговец, който е убеден, че клиен...., опс, извинете, че Рибата трябва на всяка цена да бъде примамена да клъвне.
Както и да е ,след 30 минути Ш......О ИЗКАЧВАНЕ /навръщане се оказа, че има перфектна пътека и за нагоре и за надолу, така че се почувствахме още по-пре....ни, ама за Риболова даваме все и всьо/ се озовахме на пътя, до който можехме да стигнем и с колата. Качихме се на около 5-6 километра нагоре по Реката и единодушно решихме да „стартирВаме“. А Реката редуваше бързеи и вирове като по поръчка, Илиян щеше да пробва на блесна, а Моя Милост приложи тактиката „ДИМО+“, подобрена версия, защото той май, май нещо премълча за Нея / много ревностно си я пази да знаете

А Риби имаше, в крайна сметка Аз изостанах, пооправих си въпросната линия вече версия „ХЕМИНГУЕЙ“ приложих и риболовът започна! В интерес на Истината, реката беше превъзходна, риби имаше, Аз обаче мога да се похвала с уловени 7 доста мерни екземпляра, може би още 5-6 изпуснати, а оня Наш Приятел с може би над 30 Риби хванати, снимани и върнати разбира се. /Всички бяха върнати и то без последствия за Рибите/, някои от които доста добри меко казано,като тази тук:
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Интересно, че на различни участъци се бяха разделили „БАЛКАНКИ“
И „АМЕРИКАНКИ“ Аз ептен увъртях линията на телескопа и минах на вариант „Б“ - Спининг, ама това беше към края на излета и нещо ми писна, та нямах много голям успех и тук, ботушите ми се напълниха /високите/, ама Излетът си заслужаваше. Спокойствие, хладинка, боклуци нямаше кой знае колко, шума на реката и бученето на водопадчетата. С две думи „Р А Я“. Невероятна Река и тук животът кипеше на спокойствие, без Човешката бруталност и диверсия / де да бяха всички Реки така/. И както всичко хубаво и този излет свърши и / Аз с протъркани крака от прехода и изкачванията, Николета издрана подобаващо, Илианката и той беше гроги се запътихме доволни към колата!
И „АМЕРИКАНКИ“ Аз ептен увъртях линията на телескопа и минах на вариант „Б“ - Спининг, ама това беше към края на излета и нещо ми писна, та нямах много голям успех и тук, ботушите ми се напълниха /високите/, ама Излетът си заслужаваше. Спокойствие, хладинка, боклуци нямаше кой знае колко, шума на реката и бученето на водопадчетата. С две думи „Р А Я“. Невероятна Река и тук животът кипеше на спокойствие, без Човешката бруталност и диверсия / де да бяха всички Реки така/. И както всичко хубаво и този излет свърши и / Аз с протъркани крака от прехода и изкачванията, Николета издрана подобаващо, Илианката и той беше гроги се запътихме доволни към колата!
- maranzika
- сериозен играч
Боби,от много години обикалям по реки и язовири,но ТОЗИ ИЗЛЕТ ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ ПОДОБАВАЩО!Благодаря за перфектната компания и въобще за всичко.Сега като прочетох отново всичко и чак ми стана смешно как ни прее.а дядката.....
Обаче пък реката и въобще безлюдната и чиста река ми вдъхват страшно удовлетворение и ме зареждат невероятно.Дано винаги си остане така и да не я набарат хората гладни за тиган рибенца!
Поздрави.

Поздрави.
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Боби ха добре дошъл в магическата тема за пъстървите
Репортажът е страхотен и го изчетох на един дъх. Надявам се подобни места да останат все така живи и криещи своите тайни, за да могат да ни радват и занапред. Както и Маранциката казва такива места, диви, недостъпни зареждат душата и сърцето, също както и мен самия, когато се докосвам до подобни красоти.
Включвам се в темата днес с един тричасов риболов, който направих днес по време на командировка из страната. Посетих река, на която отдавна не бях ловял и не бях сигурен какво е положението, но бях решил да проверя. Защо тричасов? Ами защото трябваше да се работи през останалото време, но бях решил, че от 17.00 ч. трябва вече да съм на самата река. Ето я и нея:

Малко голямшка ми се видя от нормалното й ниво, но определено последните дъждове си бяха казали думата. Екипиран с въдица в ръка и чантата с фотоапарата на рамо се спуснах да облавям. Заложих на въртяща блесна, но първия половин час нямах и подгонване
Свих устни и реших да сменя участъка. Все пак нямах кой знае колко време да се потопя в любимото хоби и да усетя отново магията на пъстървовия риболов. Облаците на небето се бяха вплътнили и можеше да ме изненада прохладна вечерна баня
Започнах облавяне на новото място и резултатът не закъсня. Закачи се пъстърва около нормата, която за нула време беше откачена от безконтрената блесна и върната обратно в пенливата вода, а тя веднага се шмугна под едни камънаци пъргава като торпила
Местата следваха едно след друго и всяко едно каращо ме да пристъпвам внимателно и с отмерено движение да подавам примамката. Направи ми впечатление, че атакуваха и малки и големи пъстърви. Първо стартираха големите и след това се изреждаха и мъниците, които само правеха опити с атаките, но все още безрезултатно
Големите първи се опитваха да се докопат до потенциалната храна. След още малко замятане под клонаци и презентирайки примамката точно където желаех се закачи красива балканка около 26-27 см

Направих и две снимки и я оставих водата отново да си я прибере в обятията си. Тя махна с опашка от ръката ми и за малко да опръска очите ми

На съседното място се реализира още една красавица, която след запечатан спомен се върна обратно в хладната вода.

А местата от красиви по-красиви и така нежно и внимателно природата е разпиляла камъните по дъното на реката, редуващи се малки и големи и представляващи идеално укритие на петнистите красавици

Любувах се на природата и попивах с поглед всяка една гънка на релефа. Зареждах се вътрешно, а това беше най-важното. Никакви телефони не се чуваха и бяхме само аз и шумящата река около мен.
На едно от поредните места, което представляваше интересен праг се закачи красива балканка, която преди това беше изпреварена от ударите на още няколко други пъстърви.

Какъв художник е природата само
и какви цветове и шарки е създала.
Придвижвах се по реката и рибите имах чувството, че са зад всеки камък. На някои места имах по няколко атаки, а на последното място, където водата се завихряше имах три извадени пъстърви в нормата. Абсолютна магия
Реката си течеше необезпокоявана и прегърната от надвисналите клони на дърветата, които бяха като някакъв предпазен щит.

Трите часа, които прекарах на реката ме заредиха с пълна сила, а това е най-важното в мероприятието. Не толкова дали съм хванал голяма риба (понякога каца птиченцето на рамото
), а фактът, че съм се докоснал до природата и реката ме е дарила с някоя от красивите си обитатели, като положителен резултат в риболова.
Удари доста. На всяко едно място, на което замятах имах преследване, удар или уловена риба. За времето, в което лових хванатите пъстърви бяха между 15-20. Рибите бяха в около и над нормата. Най-големите, няколко около 27 см. Не е снимана всяка една уловена риба. Всяка една от петнистите красавици плува обратно в ловните си полета, след като е била откачена с предварително охладена ръка и са използвани премачкани контри на блесната. На воблер пробвах за кратко, но без резултат и се върнах наново към въртящото желязо.
Поздрави на всички колеги и наслука занапред

Включвам се в темата днес с един тричасов риболов, който направих днес по време на командировка из страната. Посетих река, на която отдавна не бях ловял и не бях сигурен какво е положението, но бях решил да проверя. Защо тричасов? Ами защото трябваше да се работи през останалото време, но бях решил, че от 17.00 ч. трябва вече да съм на самата река. Ето я и нея:

Малко голямшка ми се видя от нормалното й ниво, но определено последните дъждове си бяха казали думата. Екипиран с въдица в ръка и чантата с фотоапарата на рамо се спуснах да облавям. Заложих на въртяща блесна, но първия половин час нямах и подгонване

Направих и две снимки и я оставих водата отново да си я прибере в обятията си. Тя махна с опашка от ръката ми и за малко да опръска очите ми

На съседното място се реализира още една красавица, която след запечатан спомен се върна обратно в хладната вода.

А местата от красиви по-красиви и така нежно и внимателно природата е разпиляла камъните по дъното на реката, редуващи се малки и големи и представляващи идеално укритие на петнистите красавици

Любувах се на природата и попивах с поглед всяка една гънка на релефа. Зареждах се вътрешно, а това беше най-важното. Никакви телефони не се чуваха и бяхме само аз и шумящата река около мен.

На едно от поредните места, което представляваше интересен праг се закачи красива балканка, която преди това беше изпреварена от ударите на още няколко други пъстърви.

Какъв художник е природата само

Придвижвах се по реката и рибите имах чувството, че са зад всеки камък. На някои места имах по няколко атаки, а на последното място, където водата се завихряше имах три извадени пъстърви в нормата. Абсолютна магия

Реката си течеше необезпокоявана и прегърната от надвисналите клони на дърветата, които бяха като някакъв предпазен щит.

Трите часа, които прекарах на реката ме заредиха с пълна сила, а това е най-важното в мероприятието. Не толкова дали съм хванал голяма риба (понякога каца птиченцето на рамото

Удари доста. На всяко едно място, на което замятах имах преследване, удар или уловена риба. За времето, в което лових хванатите пъстърви бяха между 15-20. Рибите бяха в около и над нормата. Най-големите, няколко около 27 см. Не е снимана всяка една уловена риба. Всяка една от петнистите красавици плува обратно в ловните си полета, след като е била откачена с предварително охладена ръка и са използвани премачкани контри на блесната. На воблер пробвах за кратко, но без резултат и се върнах наново към въртящото желязо.
Поздрави на всички колеги и наслука занапред

Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Само да вметна - блесната на едната от снимките е Селта Рублекс Турбо, преди 6 години я презентирах пръв в България на 20 август 2007 г. (понеделник се падаше, бил съм в нарушение, ама поне риби не прибирах - като сегашния режим). Намерих си поста от 2007 г., където пише:"Удивен съм от отличната работа на блесната Rublex Selta - Turbo. Пъстървата буквално не искаше да пипне на нищо друго, освен на тази примамка. Блесните ми бяха донесени от мой приятел, който беше в Испания и ги е закупил оттам. Изглежда, че перфорираното листо изигра някаква положителна роля. Блесната беше №1, бяла с червени и черни точки. Нямах удар или дори подгонване на нито едно примамка от останалите в кутията ми, макар че упорствах и с тях. За съжаление и двете блесни от този модел, с които разполагах, се скъсаха, но по-важното е, че имаше екшън. Някой знае ли къде се продават в Бг този вид блесни и дали въобще ги има? Мерси предварително." След това Наско Бента, който внасяше марката, ги поръча и дойдоха в Бг, иначе от Барселона ми ги донесе Борето Харалампиев. В тази връзка бих искал на питам Павката как работи тази блесна във въпросния излет в сравнение с други блесни, които е опитал. Ако темата не е за тук, може да я делнете съвсем спокойно.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Илиянака, и Ние Благодарим за хубавия излет и се надяваме да имаме още много такива, поне докато успееш в начинанието си. А трябва да успееш. После пак.... Наистина беше голямо изпитание, поне можем да се похвалим с Алпинистки Умения, а Реката беше Уникална! Дано да си остане в тайна! Сега съм набелязал една друга хубава Река за следващия път, почвай да се готвиш. Колеги да ви кажа на този излет Илиян Ми подари два воблера, негово производство в дух "Маранцика", два пъти след това съм ходил на риба и мога да Ви кажа, че са уникални. Днес ще ги пробвам пак. Не е лошо Илияне, да помислиш ЗА СЕРИЙНО ПРОИЗВОДСТВО! Павка, хубаво е, че пак след време на някоя Река, на която си бил преди има Риба, да се надяваме , че нещата се променят. Поне моите наблюдения са, че по -закътаните Реки не ги тарашат толкова, дано да съм прав. Лично за Мен е по - добре по - далечни дестинации от София.
Поздрави и успех!
Поздрави и успех!
Кво е станало тука бре. Само аз ли бачкам в тая държава, а? Тя май за тва е на тоя хал.
Боби, добре дошли в групата. Само някой да ти каже как да качваш снимките наведнъж – може Мариян да те светне. Че малко се накъсва повествованието, но и така е добре.
Що се отнася до тактиката – тя е известна като „Митьо ЗВЯРА”, но в най-ограничени среди. Нещо не си я разбрал ми се струва. Пък и не е толкова лесна, колкото изглежда.
Характерна е с тва, че другите винаги фащат повече, но ти си моралния победител – също винаги.
Но понякога на спининг е доста по-добре, отколкото на стръв, друг път – обратно, трети път на муха.
Поздрави за репортажите. В отговор на тях – сметам тия дни да скокна нанекъде, и да се капотирам качествено.
Боби, добре дошли в групата. Само някой да ти каже как да качваш снимките наведнъж – може Мариян да те светне. Че малко се накъсва повествованието, но и така е добре.
Що се отнася до тактиката – тя е известна като „Митьо ЗВЯРА”, но в най-ограничени среди. Нещо не си я разбрал ми се струва. Пък и не е толкова лесна, колкото изглежда.
Характерна е с тва, че другите винаги фащат повече, но ти си моралния победител – също винаги.
Но понякога на спининг е доста по-добре, отколкото на стръв, друг път – обратно, трети път на муха.
Поздрави за репортажите. В отговор на тях – сметам тия дни да скокна нанекъде, и да се капотирам качествено.
- koda33
- разбира нещата
Брях к'во ства тука бре))) Димо не само ти работиш ))) Добре дошъл Боби, много интересен и добър репортаж , а за примамките на Илиян няма какво да добавя , видях на една река какво правят)). Павка , направо ме разби с таз река , толкова удари и закачени риби ,поздравления.Уви аз и тази седмица няма да мога да проверя реката за която писах(домашни ангажименти), така че във вас ми е надеждата ,да ме направите съпричастен към излетите ви. Поздрави и успех на всички!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
http://www.bent-fishing.com/Turbo-CELTA-product-1931" onclick="window.open(this.href);return false;
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ние пак сме за Репортаж, ама Кърцата трябва да го пише. Аз няма да казвам с колко Риби съм,че е срамота, ама Той с много, ама много. Всички върнати живи и здрави, плуващи като луди. Невероятна Река беше, по-вече от Специалиста! А сега 

Вчера изпълних заканата за едно качествено Капо. Отдавна не ми се беше случвало. Затова отидох на непозната река - в район, дето си знам местните кви ги вършат. Очакванията се оправдаха напълно. Риби нема, ако не броим две кълванета на блесна, които не хванах. Четири реки – тотално обезрибени.
На втората ряка срещнах и обмених мисли с трима местни дървосекачи. Единият от тях – на въпроса „Има ли риби” - ме поразгледа, позачуди се, и сподели дълбокомислено – „Трудна работа”. Явно знаеше нещо, което и аз вече го знам, при тоя гладен народ.
И тогава ще питате – кво толкоз, на всеки се случва, особено последните години. И за какво е тоя репортаж?
Отговорът се крие в едната река. Просто нема такова чудо – вир след вира, красота след красотата. Ето малко снимки да видите.

Някой ден пак ще ври от живот!
На втората ряка срещнах и обмених мисли с трима местни дървосекачи. Единият от тях – на въпроса „Има ли риби” - ме поразгледа, позачуди се, и сподели дълбокомислено – „Трудна работа”. Явно знаеше нещо, което и аз вече го знам, при тоя гладен народ.
И тогава ще питате – кво толкоз, на всеки се случва, особено последните години. И за какво е тоя репортаж?
Отговорът се крие в едната река. Просто нема такова чудо – вир след вира, красота след красотата. Ето малко снимки да видите.

Някой ден пак ще ври от живот!
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Затова ние всички от клуба сме насреща и да вдъхваме живот на чост от планинските реки в Българияpitcha написа: Някой ден пак ще ври от живот!

Важно е както казваш състоянието на духа, но определено и рибките трябва да ги има, за да е налице
Поздрави и наслука

Клуб по спортен риболов "Балканка"