Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- сериозен играч
Re: Риби и емоции на спининга.
Браво!!! Всички те ти репортажи са супер. 

- hristo2201
- новобранец
Ей на това му се вика кефал до кефала мила моя майньоло
чуден излет!!!
Дано и аз имам поне малко късмет другата седмица на Тунджата...

Дано и аз имам поне малко късмет другата седмица на Тунджата...
Да беше си голям кеф !! На Тунджата, hristo2201 очаквай всякаква риба покрай кефала
През забраната ма хвана съклета през уикенда и се засилих на Панчарево, че ми е най-близо - с автобуса за някакви си 25 минути, а с автомобил за 10-15 минутки
Та Неделята, на 21-ви Април отидох да помятам с лайт спининга да отпусна малко душицата.
Еее сутринта едно такова хубаво Слънчице и изрудски бахър
Застанах си направо на стената и почнах да си мяткам. Смених доста примамки, но имах само удари на въртящите блесни. Все на Аглия 1-ви и 2-ри номер с бяло листо
Удари колкот щеш, ала 1 риба няма за пред обектива. Някакви дребни кефали и костурета ги гонеха.
Реших да експериментирам с Аглия 2-ри номер със златно листо. Имам я от миналата година, но една риба нямам на нея. Пусто му никой не я иска....
Как да е, заметнах си и след 4 мятания реализирах първата риба на спининг у софийско !!!
От миналата година имам 5 излета и нито една риба - каръка вече е счупен на 6-тия!!!
Определено на Златната Аглия, това беше първата хваната риба от както я имам.
Може да си представите колко хладно беше по облеклото ми

Просто отново добро поемане на кефал, ей къде е 3-ката

Да отбележа, че за първи път хващам толкова голям кефал със северняшка окраска

Щото беше единствената извадена риба до обяд да постна и релийза

На стената имаше доста плувкари и гледаха в захлас как може толкова голям кефал, да се снима и после да си ходи по живо, по здраво във водоема
Е може
Явно тоя калибър кефал за стандартите на езерото се явяваше едва ли не трофеен
След релийза ме наобиколиха 2-ма плувкари от 2-те ми страни и за мен остана един коридор от 1 метър, къде мога да мятам. Както и да е преместих се, че почнаха да ми досаждат
Един пич реши, че мое си направи дънната на блесна и той да маа кат мен точно на същия камък, в същия коридор, който напуснах
Е да ама не чакай ти да фанеш
То птичето каца един път на рамо, дето се вика, а какъв смях ме напуши от измъчения кастинг на момчето
Е, аматьорска работа, с 2-ри номер блесна, 0,25 монофил и 1,50м гега труден кастинг братче.
Като видяха, че няя да е ме оставиха намира пак да си мятам и се разотидоха.
Застанах си пак на сполучливото място и пак имах слука, но тоя път скъсан парашут с 20 грамово олово отдолу. Имаше и удари на риби, но вече все по редки.

Хубаво, че е плетеното....иначе си заминаваше малкото "гоблерче"
Пък парашута бе нарязан с любимото швейцарското ножче и хвърлен в коша на алеята зад мен.
На обяд така силно ме напече на тия камъни, че се преместих на устието на езерото и обиколих целия бряг от "Гумаджийницата" чак до моста на реката. Слука обаче нямаше....
Направи ми впечатление, че масово навсякъде по брега на езерото се гърчеха костури от тоя калибър :

Някаква гъбична инфекция ги беше хванала :

Преброих около 50 броя, които или се гърчеха или вече бяха пукнали....
Прибрах вкъщи следобеда да жуля Астика, че много Слънце хванах

През забраната ма хвана съклета през уикенда и се засилих на Панчарево, че ми е най-близо - с автобуса за някакви си 25 минути, а с автомобил за 10-15 минутки

Та Неделята, на 21-ви Април отидох да помятам с лайт спининга да отпусна малко душицата.
Еее сутринта едно такова хубаво Слънчице и изрудски бахър

Реших да експериментирам с Аглия 2-ри номер със златно листо. Имам я от миналата година, но една риба нямам на нея. Пусто му никой не я иска....
Как да е, заметнах си и след 4 мятания реализирах първата риба на спининг у софийско !!!

От миналата година имам 5 излета и нито една риба - каръка вече е счупен на 6-тия!!!
Определено на Златната Аглия, това беше първата хваната риба от както я имам.
Може да си представите колко хладно беше по облеклото ми

Просто отново добро поемане на кефал, ей къде е 3-ката

Да отбележа, че за първи път хващам толкова голям кефал със северняшка окраска

Щото беше единствената извадена риба до обяд да постна и релийза

На стената имаше доста плувкари и гледаха в захлас как може толкова голям кефал, да се снима и после да си ходи по живо, по здраво във водоема

След релийза ме наобиколиха 2-ма плувкари от 2-те ми страни и за мен остана един коридор от 1 метър, къде мога да мятам. Както и да е преместих се, че почнаха да ми досаждат

Един пич реши, че мое си направи дънната на блесна и той да маа кат мен точно на същия камък, в същия коридор, който напуснах

Като видяха, че няя да е ме оставиха намира пак да си мятам и се разотидоха.
Застанах си пак на сполучливото място и пак имах слука, но тоя път скъсан парашут с 20 грамово олово отдолу. Имаше и удари на риби, но вече все по редки.

Хубаво, че е плетеното....иначе си заминаваше малкото "гоблерче"

На обяд така силно ме напече на тия камъни, че се преместих на устието на езерото и обиколих целия бряг от "Гумаджийницата" чак до моста на реката. Слука обаче нямаше....
Направи ми впечатление, че масово навсякъде по брега на езерото се гърчеха костури от тоя калибър :

Някаква гъбична инфекция ги беше хванала :

Преброих около 50 броя, които или се гърчеха или вече бяха пукнали....
Прибрах вкъщи следобеда да жуля Астика, че много Слънце хванах

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Отново страхотен репортаж, пък и риПки е имало! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Общо взето, на всеки излет целя да хвана макс почивка и разтуха, като не пропускам да отбележа и някоя точка на спининга естествено или на фото-то
На спининга понякога си турист, понякога си голям майстор - такава е орисията в тоя вид риболов без да си кривя душата

На спининга понякога си турист, понякога си голям майстор - такава е орисията в тоя вид риболов без да си кривя душата

Джетро,кефиш!Маниак си и скоро очаквам вече да покажеш някой"ЯК" распер.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- Vid
- кандидат преподавател
Така де, ама това за да стане трябва за заебеш те хубави путки в техническия и да се върнеш в Хасково и отново по Марица.......Венци ® написа:Джетро,кефиш!Маниак си и скоро очаквам вече да покажеш някой"ЯК" распер.

Ако аз съм на твое място, на каквото и съм бил.., ще ти кажа- всичко с времето си и за всяко нещо си има време. И, никога не подценявай фактора-време и часовника, той си цъка и отброява.. и това което си пропуснал на 20-сет, не мож го върна на 40-сет години.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Тоя сезон, Распера ми е риба №1 в листата на "Най-търсените"Венци ® написа:Джетро,кефиш!Маниак си и скоро очаквам вече да покажеш някой"ЯК" распер.

Батка, знам за какво пишеш, сега има по-важни риби за "улов" от тия в Марица, ма т'ва не значи, че ше заеба рякатаVid написа:Така де, ама това за да стане трябва за заебеш те хубави путки в техническия и да се върнеш в Хасково и отново по Марица.......
Ако аз съм на твое място, на каквото и съм бил.., ще ти кажа- всичко с времето си и за всяко нещо си има време. И, никога не подценявай фактора-време и часовника, той си цъка и отброява.. и това което си пропуснал на 20-сет, не мож го върна на 40-сет години.....

Та да продължа поредицата....макар и вече в минало време, поради ред мои си съображения
.
Седмицата по Великден се очертаваше да бъде рибарска !!
На 2-ри и 3-ти Май се развъртях из Златополе. Навремето известен щукарник, а сега....... слаба ракия!
От fn1p разбрах, че излизат костури, та взех лекия спининг, новата тежка жопка на Тубертини да я пробвам и се засилихме с брат ми към водоема.
Вече беше почнал да се затревява от топлото време:

Към арсенала с примамки добавих едни дребни попърчета от Чайна :

и тези по-едри примамки на Тубертини, Ъгли Дъклинг, Салмо, един Хардбейт и маде ин Чайна пак 1 брой
99 % 2-ра ръка 

Малко красоти около водоема :
Зеленото поле, което после ще се превърне в Златно поле

Една мухъ снимах за колегите мухари

Тези дали стават за стръв

Ето я и на Тубертини въдицата - подаръка от Vid
:

На водоема я изпробвах с 40 грамов Джъркбейт и дерт няма !!

Сега малко за риболова през 2-та дни :
Единствено имах удари - 3 броя, на лекия спининг ! Костури се пробваха да лапнат Мепсовете, но без резултат.
Нито една щука не ми удари, за което съм разочарован !!!
Ето снимки на някои от местата, къде помятах 2-та дена :

На спининга умряла работа, но интересното беше на жива стръв - малка рибка. Както споменах не бях сам
Брата извади доволно костури първия ден, но на втория доста по-слабо. Интересното беше, че замятах с лекия спининг точно
на 50см - 1м от плувката му и нямах удар, а той вадеше костур след костур !! Луда работа. Удари на костури имах само на другите места, но не и там където той мяташе. Не искат да подгонят примамките и това си е !!
Костурите бяха тоя калибър :

Той хващаше, а аз само правех празни замятания на същото място. Нямам обяснение как костури от тоя калибър
нямат намерение да атакуват изкуствените примамки.
Един колега спинингист, с който се запознах на водоема, ми разказа, че костурите и щуките се били изучили и не взимали вече на изкуствени примамки.
От доста години въртял на Златополе и такива му били наблюденията.
До някъде му повярвах след като видях, че наистина костурите и 2-та дена, в случая взимаха на жива стръв, а не на блесни, воблери и джигове !!!

Седмицата по Великден се очертаваше да бъде рибарска !!
На 2-ри и 3-ти Май се развъртях из Златополе. Навремето известен щукарник, а сега....... слаба ракия!
От fn1p разбрах, че излизат костури, та взех лекия спининг, новата тежка жопка на Тубертини да я пробвам и се засилихме с брат ми към водоема.
Вече беше почнал да се затревява от топлото време:

Към арсенала с примамки добавих едни дребни попърчета от Чайна :

и тези по-едри примамки на Тубертини, Ъгли Дъклинг, Салмо, един Хардбейт и маде ин Чайна пак 1 брой

Малко красоти около водоема :
Зеленото поле, което после ще се превърне в Златно поле

Една мухъ снимах за колегите мухари

Тези дали стават за стръв

Ето я и на Тубертини въдицата - подаръка от Vid

На водоема я изпробвах с 40 грамов Джъркбейт и дерт няма !!

Сега малко за риболова през 2-та дни :
Единствено имах удари - 3 броя, на лекия спининг ! Костури се пробваха да лапнат Мепсовете, но без резултат.
Нито една щука не ми удари, за което съм разочарован !!!
Ето снимки на някои от местата, къде помятах 2-та дена :

На спининга умряла работа, но интересното беше на жива стръв - малка рибка. Както споменах не бях сам

Брата извади доволно костури първия ден, но на втория доста по-слабо. Интересното беше, че замятах с лекия спининг точно
на 50см - 1м от плувката му и нямах удар, а той вадеше костур след костур !! Луда работа. Удари на костури имах само на другите места, но не и там където той мяташе. Не искат да подгонят примамките и това си е !!
Костурите бяха тоя калибър :

Той хващаше, а аз само правех празни замятания на същото място. Нямам обяснение как костури от тоя калибър
нямат намерение да атакуват изкуствените примамки.
Един колега спинингист, с който се запознах на водоема, ми разказа, че костурите и щуките се били изучили и не взимали вече на изкуствени примамки.

До някъде му повярвах след като видях, че наистина костурите и 2-та дена, в случая взимаха на жива стръв, а не на блесни, воблери и джигове !!!

-
- сериозен играч
Браво!!!
Страхотен излет и репортаж!!! 

Да, красоти колкото искаш. Само рибата дето се оказа трудна
На 4-ти Май сутринта, с КалинПетров и fn1p минахме да вземем разни неща за пиене и ядене през Хипермаркета и отпрашихме за язовира.
Целта не беше толкова да идем и да хванем рибки, а да помятаме за разтуха и да се запознаем с нови колеги и утвърдени риболовци !!!
Първо минахме да се видим, запознаем и полафим с гостоприемния стопанин на язовира и организатор на срещата - krokibg.
След като се запознах с него, минахме директно на рибарската вълна : ИАРА - Хасково, браковци, зарибявания и куп разни неща за сомове и прочие риби.
От бат Любо можеш много неща да научиш, не само за рибарлъка. Това е човек, който е врял и кипял доста в живота
След лаф-мухабета отидохме на устието да пробваме хищниците.
С първите замятания Пламен взе, че сефтоса

Монтажът му беше клатушка, отдолу утежнена подвижна плувка с кука #10 и стръв земен червей
Калин и той реши да го пробва този монтаж, но нямаше нужните такъми за съжаление

За съжаление и аз нямах нужните такъми
Да, но по-късно имах възможността да метна на "дъно", но пък нямах стръв

Беше си подпряна и забравена там до дървото.
Взех я и по-късно я оставих при пазача, щот някой ще си я потърси
Помятахме докъм 12 и 30 и след това, нямаше как да откажем поканата на бат Любо, седнахме на неговата маса където се запознах с доста колеги и преминахме към основния мухабет - ядене, пиене и доста шеговити рибарски истории и лафове !
Ей ги най-добрите рибари на сом, решиха по някоето време, че е време за сом и се натовариха на лодката да ходят да бухат !!! :

Готови за борба с някой мустакат гигант !!

Курс - пълен напред !!!

Е да, напред ама не баш пълен

Какво да се прави забавните моменти не спират !!!

Дънната, която претърпя бойно кръщение се върна при собственика си и сега вече спиране на кораба нямашееее :

Аз останах на брега, да си пийвам биричката в компанията на тоя лудак, който зорко наблюдаваше какво се случва наоколо

Надвечер към 18 часа успях да излъжа само 2 маломерни Бели рибки на спининга на 3-ти номер Мепсове.
Малки бяха, но много стръвни и явно гладни, щом лапаха тия блесни :

Тази дори не усетих кога е лапнала Лонг Каст 3-ката

Какво да се прави, дребосъци са, но все пак си беше някаква слука - по-добре от нищо
Тайничко се надявах, че ще викнат поне бабите и дядовците си, но уви.....
Майсторите на сома, за съжаление за 2 часа бухане нямаха сука.
Отпочинали и доволни от сбирката, към 19 часа си тръгнахме !
Поздрави и до нови срещи колеги !!!!

Oт 1-ви до 6-ти Май се проведе Националната среща на язовир Езерово.JettroniX написа:Седмицата по Великден се очертаваше да бъде рибарска !!
На 4-ти Май сутринта, с КалинПетров и fn1p минахме да вземем разни неща за пиене и ядене през Хипермаркета и отпрашихме за язовира.
Целта не беше толкова да идем и да хванем рибки, а да помятаме за разтуха и да се запознаем с нови колеги и утвърдени риболовци !!!
Първо минахме да се видим, запознаем и полафим с гостоприемния стопанин на язовира и организатор на срещата - krokibg.
След като се запознах с него, минахме директно на рибарската вълна : ИАРА - Хасково, браковци, зарибявания и куп разни неща за сомове и прочие риби.

След лаф-мухабета отидохме на устието да пробваме хищниците.
С първите замятания Пламен взе, че сефтоса

Монтажът му беше клатушка, отдолу утежнена подвижна плувка с кука #10 и стръв земен червей

Калин и той реши да го пробва този монтаж, но нямаше нужните такъми за съжаление

За съжаление и аз нямах нужните такъми

Да, но по-късно имах възможността да метна на "дъно", но пък нямах стръв

Беше си подпряна и забравена там до дървото.
Взех я и по-късно я оставих при пазача, щот някой ще си я потърси

Помятахме докъм 12 и 30 и след това, нямаше как да откажем поканата на бат Любо, седнахме на неговата маса където се запознах с доста колеги и преминахме към основния мухабет - ядене, пиене и доста шеговити рибарски истории и лафове !
Ей ги най-добрите рибари на сом, решиха по някоето време, че е време за сом и се натовариха на лодката да ходят да бухат !!! :

Готови за борба с някой мустакат гигант !!

Курс - пълен напред !!!

Е да, напред ама не баш пълен

Какво да се прави забавните моменти не спират !!!

Дънната, която претърпя бойно кръщение се върна при собственика си и сега вече спиране на кораба нямашееее :

Аз останах на брега, да си пийвам биричката в компанията на тоя лудак, който зорко наблюдаваше какво се случва наоколо

Надвечер към 18 часа успях да излъжа само 2 маломерни Бели рибки на спининга на 3-ти номер Мепсове.
Малки бяха, но много стръвни и явно гладни, щом лапаха тия блесни :

Тази дори не усетих кога е лапнала Лонг Каст 3-ката

Какво да се прави, дребосъци са, но все пак си беше някаква слука - по-добре от нищо

Тайничко се надявах, че ще викнат поне бабите и дядовците си, но уви.....
Майсторите на сома, за съжаление за 2 часа бухане нямаха сука.
Отпочинали и доволни от сбирката, към 19 часа си тръгнахме !
Поздрави и до нови срещи колеги !!!!

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Отово репортажа е на ниво!
Евала за постъпката да оставите забравената въдица на пазача 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!