Видимост на морската вода , температура , течения ...

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
stoikov
новобранец
новобранец

Re: Видимост на морската вода , температура , течения ...

Мнение от stoikov »

Вчера бях на Шабла (паметнка), водата беше супер - бистра, топла, без вълни, но за три часа не видях нито една рибка . . . Вече започнах да се отчайвам. . . Какво става тука !?!
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Днес в Каварна от4 до 5 пред Чиракмана много силин вятър от запд Водата топла и мътна
В началото мина един пасаж, средни платерини но го пропуснах.После минах от подветрената страна.Там на два пъти видах самотни големи платерини на средна дълбочина.Веднъж стрелях в опашката и пропуснах.Интересно ми е ако някои е бил на Болата как е било там. Може би това,че водата е топла и рибата да е по навътре.Още не съм влизал над вечер този сезон. Утре на Дружба пристига едине аскер от Пловдив и мисля да направим едно две гмуркания в района. Едно две надвечер и едно рано сутрин.Ще пиша дали сме я открили.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Днес на Ной рибки минаваха доволно. Видимостта беше слаба течението силно а водата топла.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Здравейте! Търся плавници, за един приятел професионален войник от Пловдив, който е на почивка в КК Дружба до четвъртък. Носи обувки №43 цена 80-100лв. Ако има колеги от Варна готови да се разделят за тази сума със старите си плавници до четвъртък тел. ми е 0888280022 Боян.
Благодаря предварително!
Извинявам се че не е по темата!
Вчера на Болата много мътно по от 13-16 риба слабо.Водата топла на пластове на дъното малко по-бистро. Много силен вятър от Изток. 16.20-1730 на Зеленка същата работа. В дълбокото имаше и мрежа ако някой ходи да внимава.
DRagOm
новобранец
новобранец

Мнение от DRagOm »

m_07072013434.jpg
m_07072013434.jpg (55.91 KiB) Преглеждано 1371 пъти
Вчера на Зеленка видимост 2-3м. на дълбоко по дъното малко повече.Рибата беше в плиткото,нанизах две иларии с един истрел :D Това ми се случва за пръв път!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес на Ной, горе видимостта добре , долу в дълбокото около 1,50, риба чат-пат, ама дребна. По рано бях и на Траката видимостта беше същата, ама разликата беше че риба няма.Утре пак.
Пашата обича смелите.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поздравления за слуката. Щом са две значи си бил тих. Там където си бил често съм ги срещал и на брега на 30 см вода по обяд. Направо си за другата тема , че нещо много празно този сезон.Да не се притесняват хората ми да показват и разказват. Явно кризата е и в морето. Или по малко се показва тук. Хайде да се отпуши вече. Барета хайде идват лавраците този сезон ти пожелавам слрещи с големите риби и да се похналиш. Ша звинявате ма тел. Дре
Бен пък пръстите дебели.
en4oSZ
новобранец
новобранец

Мнение от en4oSZ »

Остров Света Анастасия видимост 10м вода на повърхността 24 гр на дъното 19
DRagOm
новобранец
новобранец

Мнение от DRagOm »

Благодаря,Бояне!Пожелавам ти слука и много приятни мигове в морето!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес проверка на две места. На първото под Почивка плажа. Влязох доста навътре и дълбочина до към 8 метра, доста гмуркания и видях само веднъж риба, но не можах да я взема. Видимостта беше около три метра. На второто място беше адски мътно, около метър, обачеееееееееее рибата беше мнооооогооооооо. Не ме беше нападала толкова риба. Бях с дългия харпун и къде ли и как ли не го въртях и стрелях не можах да взема риба. Оттам излизам и отивам до колата, а тя е на около 500 метра. Вземам пневматика и се връщам. Пак започвам да стрелям , въртя харпуна навсякъде и накрая рибата изчезна. Краен резултат една задна половинка на една 400 грамова пачурка, щото пневматика я разцепи на две и не можах да намеря предната половина. На излизане я хвърлих за мезе на раците.
Пашата обича смелите.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поне си я намерил.Утре съм намислил да стана рано да преключа със задачите и рано след обяд да съм в морето за 2-3 часо;
ruslani4
новобранец
новобранец

Мнение от ruslani4 »

Златко, братле.
Ако без да искаш си застрелял попа ( дядо Кирил ), признай си. :) :) :)
vesko1234
новобранец
новобранец

Мнение от vesko1234 »

Има ли наистина на Траката такова студено течение, че попа да е получил хипотермия като влезе в него. Схващало се цялото тяло и не можеш нито да дишаш, нито да мърдаш. За първи път чувам такива работи. И аз съм се гмуркал и за миди и за попчета и на дъното може да е към 12гр. водата, ама не съм се давил. А и горния слой е топъл. ?
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Дядо поп е бил за миди,вероятно е имал сечиво за да кърти мидите,но голяма глупост е да си далеч от хорски очи.Ако не раследват подробно тоя случай тогава си правете изводите.Хипотермията е когато тялото истине критично,но тогава човек няма да чака,термичен шок при болно сърце е друга бира.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Предния ден гмурках там, а след това се видяхме с Руслан на Ной. Водата беше топла, така че е глупости че е имало студено течение и т.н. На същия ден както казах, гмурках на Почивка, което е на 500 метра от буната на Траката. Бях влязъл на поне 350-400 метра от брега и пак водата си беше топла и нямаше термоклин. Дядо ти поп най-вероятно е влязъл да отрезнява в 7 часа сутринта и го е отрязала водата. Роска добре че не ходих да гмуркам него ден там, имаше да ме дърпат насам натам.
Пашата обича смелите.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”