МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от Бат Стан »

misho_tsakov написа:Ферхунде, на теб жената ти свива перките в къщи, та тук се отваряш, а? :)
Не е бре, разхайтил се е напоследък.
Asen Ra4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Asen Ra4ev »

Бат Стан написа:
starlight написа:К

Бат Димо, толкова бях превъзбуден, че обърках малко цифрите :)
По-скоро трябваше да пиша 32/35+- :mrgreen:
Нищо бре, 5-6 санта от теб горница! Ела да те заведа да метнеш в устата на Фуражомелката - 60 санта гигант!
Другарю, кажи къде е да отида, да се пробвам...
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Аз викам да земете да се спрете с тия сантиметри, педи и други мерни единици. Не ми цапайте темата, така да се каже.
Това очевидно съм го пропуснал в началото в правилата. Току що го добавих:

9. Всеки има правото да съобщава каквито си иска размери. Останалите имат правото да му вярват или не, БЕЗ да коментират!

Лично аз винаги вярвам на хората. И често послъгвам – с благородната надежда някой да ми повярва на мен.

Пускайте репортажи, не си ги мерете.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Здравейте,доживях и аз най-после да пусна едно репортажче тук.
Действието се разви днес сутринта,ето малко снимки на района:Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Както някой тук из форума беше казвал-моска 2 е №1,та така и аз/в кръга на шегата/,но тя се оказа късметлийската в случая при мен.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е от мен,много накратко,но и излетчето беше сравнително набързо,следващия път ако имам късмет,ще бъде по-подробно.
Поздрави и наслука на всички!
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Браво Колега, наистина много Хубави Риби и Реката си Я бива. Пожелавам Ти много хубави подобни Риболовни Излети. Ама не споменаваш какво стана с Рибите, да не си ги изял Вече :roll: . Шега убеден Съм че си ги пуснал и си плуват на воля! :lol:
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Колега, попаднал си на прекрасно място!

За съжаление обаче САМО две от снимките с рибкити (тези които са във водата) покриват правилата на темата, които явно не си си направил труда да прочетеш... Пазете РИБИТЕ!!!

Прочети внимателно темата от самото и начало, заедно с критиките.
Предполагам, че след това, сам ще разбереш къде си ти грешките!
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

starlight,взимам си забележка.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Поредната порция красота, която радва душите :-)
Мариян (starlight) е прав наистина, трябва да сме изключително внимателни с тези хубавици, за да сме сигурни, че и след нас те ще са в прекрасна форма и ще продължават да ни радват :-)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Здравейте, Колеги!
И така, вчера – 10.07, след уговорка за Риболовен Излет с един Приятел в 05.00 часа, бях на уговорената среща. Да, ама след 30 минути разбрах, че малко се е пооспал и след многократните Ми опити да го събудя реших да отида сам на избраната Река. Метнах се пак на вярната си кола / а казвам вярната си кола, защото съм имал много коли и хубави и не толкова, но Тази при подобна експлоатация не ме е оставяла никъде, а вече си е на километри и малко старичка, така че да проява уважение към предаността й/ и отпраших надявайки се, че съм избрал правилната посока и правилната Река. Благополучно в 8.00 бях на Реката, набързо си допих кафето от ОМВ /както казват в Сърбия/, облякох се набързо /ползвам неопрен, защото ми писна всеки път да Ми се пълнят ботушите и да Ми се протъркват баджаците/ и потеглих нагоре срещу течението. Спуснах се по един стръмен склон, ама нали бързам да не изпусна нещо и по - скоро се свлекох набързо. В първия момент, макар че бях в друг участък на въпросната Река и то нагоре по течението й, не можах да я позная. Леко мътна, буйна, влачеща някакви клони. Меко казано Ми се развали малко настроението. Както и да е, реших да започна с „Panther Martin” жълта, после мед и така изредувах доста блесни, резултат нямах. Това продължи до към 12.00 часа, когато неочаквано чух шляпане и малко ругатни над мен по реката. Оказа се един Мухар от Русе - Вальо/ точно си беше напълнил ботушите в един вир/, ясно каква беше причината за неуспеха Ми/, не че иначе съм много голям специалист, ама при толкова учители около мен Маранцика, Кърцата и някой друг, все си мислех, че съм гепил малко чалъм/. Запознахме се, разменихме няколко приказки, даже бях почерпен кафе и продължих на горе, а Мухара мърморейки, че е каръшки ден се отправи надолу тръгвайки си за Русе. Помислих си, че май денят е наистина такъв, ама нали съм си заклет оптимист.... Минах двадесетина метра и стигнах един вир / бих казал огромен в сравнение с реката/ , бях с „Panther Martin” сребърна с червени точки/ спомних си ученията и напътствията на гореупоменатите специалисти - а те наистина са такива/ и заметнах около един камък, при прибиране на блесната към Мен най-сетне видях първата Риба да гони блесната/ в интерес на истината Реката си беше пак толкова буйна но вече не толкова мътна/, позабавих и движението, но Пъстървата се отказа/ беше добра, мерна, поне така ми се стори/. Направи ми впечатление, че на няколко пъти имах подгонване и накрая отказ. Почнах да редувам различни блесни , докато не стигнах до една бяла Моска 3 и риболовът започна. Дори малко се поглезих, щото не облавях всичките зони на Реката, а си търсех само вировете/ тук Кърцата би Ме критикувал, ама нали бях сам...../ Така лека полека се придвижвах нагоре с Риба след Риба, а времето неусетно летеше. Имах в актива си около 30 мерни Балканки, трофеи нямах, единствено две от Рибите бяха малко по - големи. Доста и изпуснах, за което бяха виновни пилените контри, ама това са си Правилата, които си ги спазвам! Каква е файдата да върнеш Рибите обратно, при положение, че са наранени? Всички Риби съответно върнати в добро състояние, без наранявания, е със сигурност малко стресирани, надявайки се другият път пак да са си там! Може някой да Ми се изсмее, но съм убеден че когато връщаш Рибите обратно, Всевишният Ти помага на следващите излети да не си К А П О !
10072013040.jpg
10072013040.jpg (59.57 KiB) Преглеждано 796 пъти
10072013039.jpg
10072013039.jpg (64.46 KiB) Преглеждано 796 пъти
10072013038.jpg
10072013038.jpg (52.76 KiB) Преглеждано 797 пъти
Връщането на Рибите обратно Аз лично не го правя заради това, нищо че го споменавам като факт, имам си други причини, тема на дълъг разговор. Как то и да е....! От друг Колега знам за подвеждането и реших, че е време за връщане, пътят към колата навръщане се оказа доста, ама нали за това бях дошъл – разходка, риболов, липса на телефони, спокойствие и още много подобни дребни нещица на пръв поглед, които обаче ако можеш да ги почувстваш разбираш, че наистина си жив! Междувременно водата Ми беше свършила, та се наложи да опра до услугите на едно поточе с две малки бутилки „Горна баня“/ които бях смачкал след като съдържанието им бе свършило още сутринта/.
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

На връщане се отбих на един от притоците на основната Река, където останах изумен. Въпросният приток, по - скоро поток, си беше построил, изваял или конструирал /,ако мога така да се изразя / два големи вира един след друг, направо Колеги Бях смаян, гледах кристално чистите и спокойни води и не можех да се начудя на Величието на Природата.
10072013035.jpg
10072013035.jpg (116.92 KiB) Преглеждано 796 пъти
10072013036.jpg
10072013036.jpg (150.61 KiB) Преглеждано 796 пъти
10072013037.jpg
10072013037.jpg (145.2 KiB) Преглеждано 796 пъти

А във въпросните вирове/ това е Река на която тея двамата Герои упоменати по-горе впоследствие ще Ви разкажат, за да няма съмнение за преувеличаване от Моя страна/ плуваха необезпокоявано по 5-6 Балкански Пъстърви различна големина. Едната беше не по-малко от 35-38см, а за това поточе това си беше рекорд. В другия вир същото. Мина Ми през акъла пак да сглобя Сейнт Кроа-то, но без да се правя на скромен, двата вира ги оставих на Моите Приятели и Колеги / двамата/, да се накефят. По - близкия вир съм го кръстил „МАРАНЦИКА“, а следващия по-горен КЪРЦАТА! Навръщане до колата посъбрах малко битов отпадък, който изхвърлих в близкото село, по-скоро на дървосекачите, а не на Колегите Рибари / без да се правя на интересен, който ме познава знае, че съм го направил/ и така за София, но определено за момента това е Реката в Топ 3 за Мен!

Член на Риболовен Клуб „Балканка“
„Да върнем Живота в Реките“
Аз Практикувам CATCH-PHOTO-RELEASE
А ВИЕ?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ей как ме дразниш...Та кога викаш ще ме водиш да си придобия вирчето и пред нотариус вече...
Много се кефя на всички излети на колеги по планините.Това е друг вид риболов и който не е ходил там ГОРЕ никога няма да ни разбере защо е нужно това което си причиняваме с такива излети.
Евала Боби за излетите и за всичко което правиш за балканките в реките.Дано все повече хора като тебе срещам по реките ни за да върнат вярата ми в БГ риболовеца. :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

maranzika написа:Ей как ме дразниш...Та кога викаш ще ме водиш да си придобия вирчето и пред нотариус вече...
Много се кефя на всички излети на колеги по планините.Това е друг вид риболов и който не е ходил там ГОРЕ никога няма да ни разбере защо е нужно това което си причиняваме с такива излети.
Евала Боби за излетите и за всичко което правиш за балканките в реките.Дано все повече хора като тебе срещам по реките ни за да върнат вярата ми в БГ риболовеца. :smt023 :smt023 :smt023

Чакам Ти отпуската и отиваме! :D И като Теб!
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Здравейте колеги.

Тази седмица бях решил, че няма да се ходи за риба, НО..
Съботата я прекарах вкъщи пред телевизора и нещо се сринах прихически и физически.
Решението дойде бързо и без много чудене: "Утре отивам за риба!"

И така денят е Неделя. Събудих се сам в 06:00. Не тръгвам рано за риба, особено когато съм сам, но така или иначе не можех да заспя... Станах, грабнах въдицата и хоп в колата.
Дестинацията беше с цел проучване. Бях си набелязал няколко рекички за проверка.
Умирам си от кеф, когато ходя на река за първи път...
Когато незнаш дали има риби, а се окаже, че има, кефа е много по-голям, поне за мен :)

Първата красавица за деня:

Изображение

След нея последва и една малко по-голяма:

Изображение

А ето и къде се беше скрила гадината:

Изображение

Много обичат да се навират в тези дървета.. Мисля, че тук е мястото да кажа на колегите, че
подобни дръвца не трябва да се махат от реката! Те пазят рибите от лошите колеги :)

Не след дълго хванах една прекрасна риба!
За мен това е мисля най-красивата рибка, която съм хващал тази година, да не кажа и "някога".
Ето я и нея:

Изображение

Все едно гледам снимка на жив воблер :mrgreen:
Успях да заснема и добро клипче с пускането.

Във втората река пък хванах сестра и! Незнам защо са ги разделили :)

Изображение

Ето и още малко снимки за цвят:

Изображение

Изображение

Изображение

Накрая след обиколката на три реки и няколко притока, денят приключи.
Бях повече от доволен! Скапан и с мускулна треска... :)
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Колеги страхотни репортажи сте напускали :) Особено се накефих на клипа на Мариански с пускането на най-красивата риба :) Как стоеше само и след това се изстреля като мълния.

Боби също страхотно се е представил, като е посетил страхотни места.

Поздравления и за репортажа на колегата VDO с известни забележки, които Мариан (starlight) е подчертал. Без грешки не може и така имено се учим как да опазваме красивата ни природа.

Който ходи хваща рибки :)

Поздрави и наслука :)
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Павка твой ред е, с едно извинение за днешният Ми излет. Довечера ще кача малко снимки. Марянски е прав за едно, когато отидеш на нова Река и не знаеш каква ще е слуката, а ако и имаш такава..... :lol: Ама ако отидеш и няма такава, поне Ти остава хубавата разходка. :roll: И това е нещо, макар че.....! До довечера....... Не желая да съм нескромен :oops: , ама имах доста добри учители, а пък Аз се оказах доста ученолюбив..... : :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”