Риболов на мънисто
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Риболов на мънисто
Колеги бихте ли ми обясни малко по подробно за този вид риболов.Знам че се лови на река аз мисля да ловя по Дунав.Гледах 1 филмче за този вид риболов и се запалих доста,май че ловяха на Дунав, искам да Ви попитам мънистото става ли да се залепи с някакво секундно лепило за рамото за да заприлича на мормишка,свага ли се червейче и какви риби се ловят най често, във филмчето ловяха едри платики.
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега.
Метода за риболов с мънисто е доста популярен при речният риболов на "изтичане" зимният сезон.
За платика незнам, но най-често се използва при риболов на скобар, морунаж.
По риболовните магазини продават едни кутийки с най-различни маниста. Манистото се нанизва предварителни на повода като се внимава размера на топчето да не е скрива много жилото на куката и оттам да се появят проблеми при засичането.
Разбира се, че се комбинира с червеи. Може да се варира от жълъдов, пинки, бял, вердевас, тънък торов.Няма смисъл да се лепи. Мънистото си стои на куката и без лепило.
Метода за риболов с мънисто е доста популярен при речният риболов на "изтичане" зимният сезон.
По риболовните магазини продават едни кутийки с най-различни маниста. Манистото се нанизва предварителни на повода като се внимава размера на топчето да не е скрива много жилото на куката и оттам да се появят проблеми при засичането.
Разбира се, че се комбинира с червеи. Може да се варира от жълъдов, пинки, бял, вердевас, тънък торов.Няма смисъл да се лепи. Мънистото си стои на куката и без лепило.
- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Риболов на мънисто
и най-успешните са в жълтозлатиста та украска5p1Ri7 написа:Колеги бихте ли ми обясни малко по подробно за този вид риболов.Знам че се лови на река аз мисля да ловя по Дунав.Гледах 1 филмче за този вид риболов и се запалих доста,май че ловяха на Дунав, искам да Ви попитам мънистото става ли да се залепи с някакво секундно лепило за рамото за да заприлича на мормишка,свага ли се червейче и какви риби се ловят най често, във филмчето ловяха едри платики.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
и в зависимост от това как ловиш ,аз захранвам пред мен даже и по течението,понеже ловя с близалка и начина е по-различен от нормалния.Слагай бяло мънисто в комбинация.КрасиПловдив написа:Разбира се, че е добре да захранваш!
Мойта зимна рецепта е 1кг Filstar Река, 2кг пръс от картичина(пресята). В топките за първоначално подхранване запечатвам бял червей. На река, на изтичане подхранвай няколко метра над теб(в зависимост от силата на течението).
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Колега мерси за разяснението още в събота ще пробвамКрасиПловдив написа:Здравей колега.
на манисто и дано да има полза