Риболов на мънисто

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

5p1Ri7
новобранец
новобранец

Риболов на мънисто

Мнение от 5p1Ri7 »

Колеги бихте ли ми обясни малко по подробно за този вид риболов.Знам че се лови на река аз мисля да ловя по Дунав.Гледах 1 филмче за този вид риболов и се запалих доста,май че ловяха на Дунав, искам да Ви попитам мънистото става ли да се залепи с някакво секундно лепило за рамото за да заприлича на мормишка,свага ли се червейче и какви риби се ловят най често, във филмчето ловяха едри платики.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Здравей колега.
Метода за риболов с мънисто е доста популярен при речният риболов на "изтичане" зимният сезон.
За платика незнам, но най-често се използва при риболов на скобар, морунаж.
По риболовните магазини продават едни кутийки с най-различни маниста. Манистото се нанизва предварителни на повода като се внимава размера на топчето да не е скрива много жилото на куката и оттам да се появят проблеми при засичането.
Разбира се, че се комбинира с червеи. Може да се варира от жълъдов, пинки, бял, вердевас, тънък торов.Няма смисъл да се лепи. Мънистото си стои на куката и без лепило.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов на мънисто

Мнение от ivan_yo »

5p1Ri7 написа:Колеги бихте ли ми обясни малко по подробно за този вид риболов.Знам че се лови на река аз мисля да ловя по Дунав.Гледах 1 филмче за този вид риболов и се запалих доста,май че ловяха на Дунав, искам да Ви попитам мънистото става ли да се залепи с някакво секундно лепило за рамото за да заприлича на мормишка,свага ли се червейче и какви риби се ловят най често, във филмчето ловяха едри платики.
и най-успешните са в жълтозлатиста та украска :wink:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
5p1Ri7
новобранец
новобранец

Мнение от 5p1Ri7 »

А захранването задължително ли е ??
malkata marancika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от malkata marancika »

Колега ако искаш да разбереш нещо повече за този вид риболов снимах филм за този вид риболов и щего дават другата събота по Хоби ТВ към 8 вечерта. Надявам се с този филм да съм помогнал на много колеги
malkata marancika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от malkata marancika »

За предпочитане е да подхранваш с бял червей
5p1Ri7
новобранец
новобранец

Мнение от 5p1Ri7 »

За съжаление на съм абонат на Bulsatcom :cry:
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Разбира се, че е добре да захранваш!
Мойта зимна рецепта е 1кг Filstar Река, 2кг пръс от картичина(пресята). В топките за първоначално подхранване запечатвам бял червей. На река, на изтичане подхранвай няколко метра над теб(в зависимост от силата на течението).
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

КрасиПловдив написа:Разбира се, че е добре да захранваш!
Мойта зимна рецепта е 1кг Filstar Река, 2кг пръс от картичина(пресята). В топките за първоначално подхранване запечатвам бял червей. На река, на изтичане подхранвай няколко метра над теб(в зависимост от силата на течението).
и в зависимост от това как ловиш ,аз захранвам пред мен даже и по течението,понеже ловя с близалка и начина е по-различен от нормалния.Слагай бяло мънисто в комбинация.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
5p1Ri7
новобранец
новобранец

Мнение от 5p1Ri7 »

За Дунав какъв цвят мънисто е ний подходящ какъв номер кука какъв цвят да е куката и 3на ли да бъде или 1нична :roll: :?:
Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Na_Sluka »

КрасиПловдив написа:Здравей колега.
Метода за риболов с мънисто е доста популярен при речният риболов на "изтичане" зимният сезон.
За платика незнам, но най-често се използва при риболов на скобар, морунаж.
По риболовните магазини продават едни кутийки с най-различни маниста. Манистото се нанизва предварителни на повода като се внимава размера на топчето да не е скрива много жилото на куката и оттам да се появят проблеми при засичането.
Разбира се, че се комбинира с червеи. Може да се варира от жълъдов, пинки, бял, вердевас, тънък торов.Няма смисъл да се лепи. Мънистото си стои на куката и без лепило.
Колега мерси за разяснението още в събота ще пробвам
на манисто и дано да има полза :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”