около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: около Бургас ????

Мнение от Аматьора Бс »

Колега би ли обяснил по-подробно къде е това място че утре след работа смятам да си сефтосам билета.Даже тоя Борун нищо не ми говори. :?:
Аватар
kuins
новобранец
новобранец
Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".

Мнение от kuins »

Аматьора Бс написа:Колега би ли обяснил по-подробно къде е това място че утре след работа смятам да си сефтосам билета.Даже тоя Борун нищо не ми говори. :?:
:D Колегата по-горе го нарича Борун лале, аз, който мисля, че съм доаен в сайта, го помня като "Лале баир".Намира се след като излезеш от преливника на яз.Мандра, посока Твърдица има табела с надпис "Батака", сочеща надясно. Следвате указаната посока,асфалтовият път свършва, пресичате едно малко поточе и минавате покрай едно разцепено от гръм дърво.Продължавате още 200-300 м. и стигате до една порутена постройка, навремето беше хижа на т.нар. "Държавен риболов".Там навремето съм хващал кърми сулка по 5-6 кг.на живо попче с монтаж на дъно и месина, навита на шише.Всичко беше криминално , разбира се, но РИБОЛОВНИТЕ бяха САМО :D двама за целия Бургаски район - Бозвелията и куция Танкото, който ми беше комшия в кв.Акациите. Риба - бол навсякъде и циганите не бяха толкова гладни, половината работеха в Държавен риболов, другата половина - в Родопа. Крадяха от държавата и бяха сити.
Същото възвишение се нарича още "Магаре-вълк", едно време вълците стигаха и до покрайнините на Бургас.
Аз май много се увлякох и навярно ставам досаден, но спомените са като птици в клетка, искат да излязат навънка на свобода, затова се наричат спомени.Предполагам, че съм бил полезен.
Бъдете здрави и наслука! :drinkers:
Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Мерси колега Батака го знам все пак съм меденруднишки нерез :mrgreen: .Ако е проходимо за нормална кола утре ще пиша за резултата.А иначе между водораслите на мостовете преди Димчево вчера след обед доволно таранки.Че и беседки ни спретнали.
Аватар
kuins
новобранец
новобранец

Мнение от kuins »

Едри ли са таранките и на какво ги хващат - царевица, торен, бял?
Днес бях на язовирчето м/у Маринка и Твърдица - свободен достъп, без такса, уловените шарани и амури се пущат обратно, само таранката се прибира и тя е колкото човешка длан.Пазача се казва Вальо.
Всичко това на царевица и на тапа.
Бъдете здрави и наслука!
Аватар
kuins
новобранец
новобранец

Мнение от kuins »

Това е разцепеното дърво, наблизо, казват има заровено имане :D
Изображение

Развалините на рибарската хижа, тук са таласъмите и душите на бившите партийни величия:evil:

[imghttp://prikachi.com/images/944/6294944C.jpg] [/img]

Поглед от Лале баир към Батака :idea:
Изображение

Бъдете здрави и наслука!
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Таранките ги боцнахме на бял със ситна кука не ме питай за номер.Просто си лочиш бирата на беседката и тя налапва и повлича.И дребни и йедри за взимане.
Аватар
kuins
новобранец
новобранец

Мнение от kuins »

Ето и неизлезлите снимки:
Изображение
Изображение
crezzer
новобранец
новобранец

Мнение от crezzer »

Събота и неделя следобедите прескочихме до яз.Ахелой, на плувка костур,таранки и едно кефалче. На дъно никакъв удар. В неделя беше много слабо явно времето оказа влияние на рибата. Бяхме на стената. Някой ако е ходил от другата страна където се влива реката да сподели от къде се минава?!
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

crezzer написа:Събота и неделя следобедите прескочихме до яз.Ахелой, на плувка костур,таранки и едно кефалче. На дъно никакъв удар. В неделя беше много слабо явно времето оказа влияние на рибата. Бяхме на стената. Някой ако е ходил от другата страна където се влива реката да сподели от къде се минава?!
значи може през самото село порой да минеш, може и да минеш по пътя над стената, да караш по него посока оризаре и да минеш по черния път който минава през нивите и след това върви успоредно на самия язовир и така до края му. само да не е валяло. От към селото порой е пясък и камъни, но от другата страна е чист чернозем :D
иначе аз си мислих че 30 % от язовира са арендосани и не може да се лови от стената до определено място ... но явно можело.. щом не са ви направили проблем :lol:
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

язовира отдавна не е под аренда но като на всички язовири има забрана за риболов на стената..мисля че забраната беше за 150м. около нея и даже са идвали да ни предупреждават за това..пътя през порой е за предпочитане а и преспокойно може да се премине през реката ако искаш да отидеш от към страната на оризаре..
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

@crezzer колега може да съм го объркал - ако на язовир бата казваш язовир ахелой.. пък аз по навик почнах да си говоря за язовир порой/оризаре... извинявам се

@ionko_terziev - благодаря за инфото
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
crezzer
новобранец
новобранец

Мнение от crezzer »

Да за този до Бата е, и аз го знам като Бата, но на картата е яз. Ахелой.
crezzer
новобранец
новобранец

Мнение от crezzer »

Като дете там имам спомен, че лових кефалчета на плувка и реших да пробваме.

Пробвах да стигна до брега от към Габарево, но явно не хванах правилния черен път, защото по едно време пътя беше непроходим, едвам се върнах, после се пробвах през с. Дъбник, но и от там не рискувах. Гледам че има черни пътища в google maps от страна на с. Бата, но дали са проходими с обикновен автомобил незнам и затова питах.
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

пътищата са проходими но стига да не е валяло дъжд..
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

Миналата седмица в петък и събота бях на Батския язовир , на червей бял и торен се закачаха дребни костури и слънца . Заложих на царевица една дънна и на плувка резултата беше таранки около педя и някой друг кефал. Надвечер метнах една жаба на дъно но до сутринта нямаше удар на сом . Местните цигани от Бата пукаха таранката на хляб аз упорито слагах царевица белким мине някой шарко ама нъцки :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”