Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Re: около Бургас ????
Колега би ли обяснил по-подробно къде е това място че утре след работа смятам да си сефтосам билета.Даже тоя Борун нищо не ми говори. 

- kuins
- новобранец
- Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".
Аматьора Бс написа:Колега би ли обяснил по-подробно къде е това място че утре след работа смятам да си сефтосам билета.Даже тоя Борун нищо не ми говори.

Същото възвишение се нарича още "Магаре-вълк", едно време вълците стигаха и до покрайнините на Бургас.
Аз май много се увлякох и навярно ставам досаден, но спомените са като птици в клетка, искат да излязат навънка на свобода, затова се наричат спомени.Предполагам, че съм бил полезен.
Бъдете здрави и наслука!

Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Мерси колега Батака го знам все пак съм меденруднишки нерез
.Ако е проходимо за нормална кола утре ще пиша за резултата.А иначе между водораслите на мостовете преди Димчево вчера след обед доволно таранки.Че и беседки ни спретнали.

- kuins
- новобранец
Едри ли са таранките и на какво ги хващат - царевица, торен, бял?
Днес бях на язовирчето м/у Маринка и Твърдица - свободен достъп, без такса, уловените шарани и амури се пущат обратно, само таранката се прибира и тя е колкото човешка длан.Пазача се казва Вальо.
Всичко това на царевица и на тапа.
Бъдете здрави и наслука!
Днес бях на язовирчето м/у Маринка и Твърдица - свободен достъп, без такса, уловените шарани и амури се пущат обратно, само таранката се прибира и тя е колкото човешка длан.Пазача се казва Вальо.
Всичко това на царевица и на тапа.
Бъдете здрави и наслука!
- kuins
- новобранец
Това е разцепеното дърво, наблизо, казват има заровено имане

Развалините на рибарската хижа, тук са таласъмите и душите на бившите партийни величия:evil:
[imghttp://prikachi.com/images/944/6294944C.jpg] [/img]
Поглед от Лале баир към Батака

Бъдете здрави и наслука!

Развалините на рибарската хижа, тук са таласъмите и душите на бившите партийни величия:evil:
[imghttp://prikachi.com/images/944/6294944C.jpg] [/img]
Поглед от Лале баир към Батака

Бъдете здрави и наслука!
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Таранките ги боцнахме на бял със ситна кука не ме питай за номер.Просто си лочиш бирата на беседката и тя налапва и повлича.И дребни и йедри за взимане.
- kuins
- новобранец
Ето и неизлезлите снимки:

Събота и неделя следобедите прескочихме до яз.Ахелой, на плувка костур,таранки и едно кефалче. На дъно никакъв удар. В неделя беше много слабо явно времето оказа влияние на рибата. Бяхме на стената. Някой ако е ходил от другата страна където се влива реката да сподели от къде се минава?!
-
- научил се да хвърля
значи може през самото село порой да минеш, може и да минеш по пътя над стената, да караш по него посока оризаре и да минеш по черния път който минава през нивите и след това върви успоредно на самия язовир и така до края му. само да не е валяло. От към селото порой е пясък и камъни, но от другата страна е чист черноземcrezzer написа:Събота и неделя следобедите прескочихме до яз.Ахелой, на плувка костур,таранки и едно кефалче. На дъно никакъв удар. В неделя беше много слабо явно времето оказа влияние на рибата. Бяхме на стената. Някой ако е ходил от другата страна където се влива реката да сподели от къде се минава?!

иначе аз си мислих че 30 % от язовира са арендосани и не може да се лови от стената до определено място ... но явно можело.. щом не са ви направили проблем

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
-
- разбира нещата
язовира отдавна не е под аренда но като на всички язовири има забрана за риболов на стената..мисля че забраната беше за 150м. около нея и даже са идвали да ни предупреждават за това..пътя през порой е за предпочитане а и преспокойно може да се премине през реката ако искаш да отидеш от към страната на оризаре..
-
- научил се да хвърля
@crezzer колега може да съм го объркал - ако на язовир бата казваш язовир ахелой.. пък аз по навик почнах да си говоря за язовир порой/оризаре... извинявам се
@ionko_terziev - благодаря за инфото
@ionko_terziev - благодаря за инфото
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Да за този до Бата е, и аз го знам като Бата, но на картата е яз. Ахелой.
Като дете там имам спомен, че лових кефалчета на плувка и реших да пробваме.
Пробвах да стигна до брега от към Габарево, но явно не хванах правилния черен път, защото по едно време пътя беше непроходим, едвам се върнах, после се пробвах през с. Дъбник, но и от там не рискувах. Гледам че има черни пътища в google maps от страна на с. Бата, но дали са проходими с обикновен автомобил незнам и затова питах.
Пробвах да стигна до брега от към Габарево, но явно не хванах правилния черен път, защото по едно време пътя беше непроходим, едвам се върнах, после се пробвах през с. Дъбник, но и от там не рискувах. Гледам че има черни пътища в google maps от страна на с. Бата, но дали са проходими с обикновен автомобил незнам и затова питах.
-
- разбира нещата
пътищата са проходими но стига да не е валяло дъжд..
-
- научил се да хвърля
Миналата седмица в петък и събота бях на Батския язовир , на червей бял и торен се закачаха дребни костури и слънца . Заложих на царевица една дънна и на плувка резултата беше таранки около педя и някой друг кефал. Надвечер метнах една жаба на дъно но до сутринта нямаше удар на сом . Местните цигани от Бата пукаха таранката на хляб аз упорито слагах царевица белким мине някой шарко ама нъцки