Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как ловите шарани по Дунава
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Как ловите шарани по Дунава
imitev72 написа:нещо не отива на добре темата, Сапуна ще Ви разясни как се правят капани с толкова куки

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
е аз сам правил комбайн и със 2 куки така есента лових мрени по дунава 

Колеги за риболов на Дунав желателно ли е тежестите да имат отвор за да се задържат по добре по дъното?
Не винаги съм прав но никога не греша
моите нямат и нямам проблеми ако ги носи течението слагам по тежки и така..
- asenfisherman
- ще става разбирач
Определено е по-добрият вариант,освен това отвора спомага за по-бързото потъване на тежестта с цел минимално отнасяне от течението.vagler написа:Колеги за риболов на Дунав желателно ли е тежестите да имат отвор за да се задържат по добре по дъното?
това е кюспе между което се слага качамак и в качамака се забиват кукитеlovo-бай СТОЯН написа:botka кво е тва комбайн,би ли ми обяснил как се прави щото има тук едни шарани и се немога да ги фана.botkata написа:наи добрия вариант е комбаин на кюспе и качамак
-
- и господ не е толокова добър
Придържайте се към темите.Мони,има хора които правят забилежки и трият бракониерски монтажи и снимки на риби в бани,дворове и др.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
здравеите аз сам от скоро тук но не видях никои да пише за реки и по точно Дунава освен за капана и царевицата даите и някои друг метод
Колеги понеже не съм специалист на Дунава, но другия месец планирам един преход за 2-3 дни, монтажа който ще ползвам за дунавските шарани добър ли е
Плоска тежест 100-150 гр, инлайн пружина (малка), повод с кука N6, с царевица на косъм, на пружината качамак... ?
(основно 0,40,повода плетеняк)

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
това е кюспе между което се слага качамак и в качамака се забиват куките[/kbotkata написа:lovo-бай СТОЯН написа:botka кво е тва комбайн,би ли ми обяснил как се прави щото има тук едни шарани и се немога да ги фана.botkata написа:наи добрия вариант е комбаин на кюспе и качамак
комбаин ние му викаме чист капан

220 грама олово , 1 кука , жилка 0,40-0,50 , 2 зърна царевица ето го и резултата 17кг див шаран на Дунав http://www.album.bg/ajr/images/25081808/
-
- новобранец
Здравейте и от мен.Да ви попитам кой,как внася царевицата във водата и на колко горе/долу дълбочина трябва да е?Под кой как внася имам предвид ако се влезе във водата няма ли да подплашим рибата?
-
- новобранец
Колеги,някой да помогне?
-
- новобранец
с лодка е най добре,а ако нямаш може и с ракета ама бая замятане ще падне
-
- новобранец
не мисля че се плашиkristiqn90 написа:Здравейте и от мен.Да ви попитам кой,как внася царевицата във водата и на колко горе/долу дълбочина трябва да е?Под кой как внася имам предвид ако се влезе във водата няма ли да подплашим рибата?