Идея за мачов комплект до 150 лв. макс

Модератор: sapuna

Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Идея за мачов комплект до 150 лв. макс

Мнение от svil »

Както си личи от заглавието съм решил да си направя един Коледен подарък. До сега не съм практикувал този метод и той заедно със спининга ще бъдат с превилегии през новия сезон.
Моля за съвет колегите, които имат опит в този вид риболов да споделят за такъми които ще ми вършат работа. С мача ще ловя само на затворени водоени.
Благодаря предварително.
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Доста често поглеждам към темата с надежда колеги, които принципно имат морално право да дават съвети за мачов риболов, но виждам че никой не се е включил по темата.
Ще се опитам по някакъв помогна при избора, но той няма да е за някоя марка конкретно по простата причина, че не съм ловил с всички възможни.
Акциите на прътите се делят на три-лека, средна и тежка; в зависимост от това, каква дистанция ще искаш да постигаш по време а риболов се използват и различни ваглери(при близка дистанциа и ако дълбочината не надвишава дължината на пръта може да се използва обикновена стационарна плувка или метода на риболов с фиксиран ваглер).
Тук ми се струва като най-удачен вариант за теб прът със средна акция и дължина от 4,20м.
При макарите за мачов риболов има също доста голямо разнообразие. Отличават се по по-голямото предавателно число и плитката шпула.
Ако бъркам някъде моля да бъда поправен и автора на темата да ме извини!
Тръгни по магазините...разгледай прътите...разпитай за тях продавачите..след това и макарите..консултирай се. Когато започнеш да се ориентираш направи си комбинация от прът с макара...и виж как ти стои в ръката. Когато усетиш кефа в китката това значи, че си уцелил в избора!
Дано съм бил малко полезен! Успех и да се похвалиш после какво си си купил!
okokrak
новобранец
новобранец

Мнение от okokrak »

За прът идеи много - почти всички фирми имат хубави пръчки - колегата горе ти е обяснив какво горе-долу да търсиш. За макара мога да ти препоръчам EUROHOLD точният модел немога да ти го кажа сега, ако си заинтересуван пусни ЛС, мачов модел с 8 лагера и 6,1:1 цена около 60-70 лв. Ползвам я от 3 години и съм супер доволен. Препоръча ми я специалист в областта и според него може да се мери с ШИМАНО. Това е според него - аз ШИМАНО не съм ползвал щото се влюбих в тая. Имам също и един Шекспир на половината цена и от него нямам оплаквания въпреки че е доста по-нисък клас.
Мълчанието е злато, но ние не сме алчни
Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от svil »

Първо благодаря на колегите за напътствията. Сега и аз да кажа. Вчера обикалях доста из магазините и честно да кажа, поне тук в Русе няма голям избор от мачови пръчки. При Сунай имаше два модела и в още един магазин намерих друг.
Харесах си една на Манчо. Дължина има от 3.90, 4.20 и 4.50 м. Ще се спра на междинното 4.20м. Акция 10-30 гр, коркова дръжка, карбон, триколенна, мачови водачи. И не на последно място цената е доста приемлива.
Това за пръчката. При макарите има по-голямо разнообразие. Предлкагаха ми на Филстар мачов модел, 8 лагера, 3 шпули с резервна дръжка. Модела мисля че е FilStar Legend. Но ми се струва че е доста голям размер-40.
Сега видях, че пръчката и макарата ги има в каталога на Филстар за 2007.
Друго което гледах е Джаксон също мачов модел.
Ако някой има преки наблюдения моля да сподели.
Заслужава ли си инвестицията?
на самолетите!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Filstar-а е голям номер, а Jakson лично на мен нито една тяхна макара не ми е харесала досега. Намирам нещо грубо в тях.
Като вариант мога да ти препоръчам макарите на Browning(някои може да ми се изхилят сега).Аз съм с Black Magick и съм много доволен, тей като е хем мачова макара, хем е с по-малко предавателно число от традиционното - 5.2.
Един въпрос за това Манчо- щом средния модел е с акция 10-30, 4.50м с каква е?!? Или разликата е само в дължините. Ако е така, избери 4.50м!
Според мен 10-30гр. акция си е сериозна и при риболов на по-дребни риби се губи удоволствието. Но пък е по-мощен при едри риби и особено подходящ при работа с тежки ваглери за големи дистанции! Ако мислиш, че една дистанция от 15 до 20 метра те задоволява(това средно при повечето риболови) мисля,че мач с дължина от 4,20м и акция от около 5-15грама е универсален вариант!
Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от svil »

Разлика в акциите няма, а само в дължините. За Джаксана си много прав. Въртях такава вчера, но не ми пасва от раз. А за този Броулинг, мисля че го мернах в един магазин. Беше около 80-90 лв. Чисто черен, лъскъв, чисто мачов модел със плитка шпула.
Относно акциите-и аз искам по-малка от рода който си писал, но не можах да намеря. Всичко почва от 10 нагоре.
на самолетите!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Аз съм си взел един мач New UK Match Hermes на EUROSTAR и макара на Grauvell Lotus Xr 1500.От магазина на Diem Fishing в София.Има голям избор ( ако имаш възможност отиди ).Мача от 80лв. го взех за 60лв., а макарата за 50 лв. от 67лв.Има всякакви пръчки и продавачите са пичове ще ти дадът съвет
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Манчо мач си е един кол за брулене на орехи,макар,че имам доста познати които си ги купиха за да ловят толостолопи на Оризари с тях.От това си направи заключение,иначе цената за 4.50-то беше около 60лв.А за макарата на Филстар-Легенд за сега мога да кажа положителни неща,много чувствителен мек аванс,идеално навива корда,общо има 4бр шпули което си е голям плюс,това ми са първите наблюдения от нея,имам 3-4 риболова с нея.Ако беше от Пловдив щях да ти сглобя едно комплектче от мач на SARFIX и макара за 20-30 лв над писаната сума,но ще се радваш на качествени неща дълги години.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Колега ето нещо, от което ще останеш много, много доволен :

Аз имам този мач и мога да твърдя, че е перфектен за парите си и бие много от конкурентите в горния ценови клас с качеството си !!!

http://www.fishermanbg.com/articledetai ... ticleID=38

Ето и една перфектна макаричка към него :

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6401

Разбира се избираш мачовия модел.

Съвета ми е да вземеш мача на 4,20м. Вярно, идва с около 20 лв. повече от отделената сума, но няма смисъл за 20 лв. да направиш компромис и след това да съжаляваш ! :)

Поздрав :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”