Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Язовир Дяково
Модератор: Paublo_Eskobar
- hristo2201
- новобранец
Язовир Дяково
Днес от сутринта до обяд откъм Дяково - 1 костурче и един слънчак и мноооого вятър 
Чудя се въобще има ли риба в този язовир. Някой ако има повече инфо нека сподели

Чудя се въобще има ли риба в този язовир. Някой ако има повече инфо нека сподели

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Язовир Дяково
Колега ,а на какво лови ,на рибка или нещо друго ? Поздрави
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Костура там есенно време се събира и на микроклатушки се лови доволно.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Това означава ли ,че сега през този период не върви на рибка?Д.Граховски написа:Костура там есенно време се събира и на микроклатушки се лови доволно.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Не,там рибата е трудна и странна.Днеска ги чупиш после 2 седмици нищо може да не хванеш.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- hristo2201
- новобранец
Опитвах на спининг от брега /блесни и кастмастер/, и на плувка с телемача, а приятелката ми с директния. За стръв използвахме бял, торен и царевица.
Значи есента му е майката на този язовир.
Значи есента му е майката на този язовир.
- Батко Емо
- разбира нещата
С пластмаса по ръкавите е трудна работа
Ако ти е харесал гийола и ще ходиш пак питай на лични.

Здравейте колеги. За периода 12-14.07.2013 год. бях на язовира на Кременишкият ръкав. Резултата беше три каракуди среден размер-0.500 гр., микроскопичен костур, от среден към приличен уклей и три рака перфектно закачени на куката. Като риболов много зле.
Лових основно на дъно, с една кука на косъм. Храних с варени и ароматизирани царевица и жито и топчето собствено пройзводство. Сигурно е излишно да казвам, че експериментирах доста с дължината на повода, размера и модела на куките, дължината на косъма и броя на зърната и топчетата, но резултата е гореописаният.
Каракудите ги хванах в рамките на 30 минути на 13.07.2013 год. късният след обяд.
С интерес и притеснение наблюдавах "колегите" който пристигаха с гръм и трясък, с много суетня и викане на брега, хвърляха всевъзможни монтажи с всевъзможни подобия на въдици /далеч съм от мисълта да ги обиждам/.След като 3-4 часа не хващаха това което им се искаше се тръгваха тихо със заключението "еб-х я и у дупката, тука нема риба".
Малко след мен пристигнаха две групи "рибари".Едната група разпъна една шатра, а другата срещу тях прекара двата дни директно под ясното небе и ката се почна, не е за разправяне. След съвместното ни пребиваване на язовира вече мразя сръбската музика, но пък речника ми се обогати с няколко диалектни думи които поставени в добре подбрана псувня казваха толкова много, че превода е направо невъзможен.
Не знам дали е редно тук да разкажа как един "младеж" около 50-55 годишен дойде около 06.30 ч. и с такава завидна скорост извади от багажника на колата си три телескопични въдици с червен връх и колчета за тях, че направо онемях. Със същата завидна скорост разгъна въдиците, които бяха със завързани пружини, натъпка захранка на пружините и докато го гледах почти смаян от бързината с която се развиваше всичко това на около 15 метра от мен и трите пружини почти едновременно отлетяха във водата. След тази шеметна операция "младежа" извади едно столче и седна. Скоростта вече доби нормални размери и аз почти се успокойх. След като около 30-40 минути нищо не случи,"младежа" проведе мобилен разговор с някой, като от разговора подразбрах, че и този някой е за риба но на друг "гьол". След като приключи разговора "младежа" реши да извади въдиците, да ги презареди и презаметне. Речено сторено,въдиците вече са на брега и "младежа" седи и ги гледа, след малко зачна тихо да псува и нарежда, но нали е тихо чувам го и аз. Можете ли да си представите, в бързината "младежа" забравил да навърже куките над хранилката. Тихомълком събра всичко и си тръгна.
Това е от мен. Успех на всички и МОЛЯ ВИ ПОЧИСТВАЙТЕ СЛЕД КАТО СИ ТРЪГВАТЕ, в язовира може и да няма много риба но природата е прекрасна.
Лових основно на дъно, с една кука на косъм. Храних с варени и ароматизирани царевица и жито и топчето собствено пройзводство. Сигурно е излишно да казвам, че експериментирах доста с дължината на повода, размера и модела на куките, дължината на косъма и броя на зърната и топчетата, но резултата е гореописаният.
Каракудите ги хванах в рамките на 30 минути на 13.07.2013 год. късният след обяд.
С интерес и притеснение наблюдавах "колегите" който пристигаха с гръм и трясък, с много суетня и викане на брега, хвърляха всевъзможни монтажи с всевъзможни подобия на въдици /далеч съм от мисълта да ги обиждам/.След като 3-4 часа не хващаха това което им се искаше се тръгваха тихо със заключението "еб-х я и у дупката, тука нема риба".
Малко след мен пристигнаха две групи "рибари".Едната група разпъна една шатра, а другата срещу тях прекара двата дни директно под ясното небе и ката се почна, не е за разправяне. След съвместното ни пребиваване на язовира вече мразя сръбската музика, но пък речника ми се обогати с няколко диалектни думи които поставени в добре подбрана псувня казваха толкова много, че превода е направо невъзможен.
Не знам дали е редно тук да разкажа как един "младеж" около 50-55 годишен дойде около 06.30 ч. и с такава завидна скорост извади от багажника на колата си три телескопични въдици с червен връх и колчета за тях, че направо онемях. Със същата завидна скорост разгъна въдиците, които бяха със завързани пружини, натъпка захранка на пружините и докато го гледах почти смаян от бързината с която се развиваше всичко това на около 15 метра от мен и трите пружини почти едновременно отлетяха във водата. След тази шеметна операция "младежа" извади едно столче и седна. Скоростта вече доби нормални размери и аз почти се успокойх. След като около 30-40 минути нищо не случи,"младежа" проведе мобилен разговор с някой, като от разговора подразбрах, че и този някой е за риба но на друг "гьол". След като приключи разговора "младежа" реши да извади въдиците, да ги презареди и презаметне. Речено сторено,въдиците вече са на брега и "младежа" седи и ги гледа, след малко зачна тихо да псува и нарежда, но нали е тихо чувам го и аз. Можете ли да си представите, в бързината "младежа" забравил да навърже куките над хранилката. Тихомълком събра всичко и си тръгна.
Това е от мен. Успех на всички и МОЛЯ ВИ ПОЧИСТВАЙТЕ СЛЕД КАТО СИ ТРЪГВАТЕ, в язовира може и да няма много риба но природата е прекрасна.
- Батко Емо
- разбира нещата
Евала за инфото!Не пробва ли уклея?
Ако говориш за кулинарно пробване-не само че го пробвах, а така ми се услади, че го полях и с литър и половина изстудено бяло домашно вино. Ефекта върху мен беше поразителен-килограм и половина пържен уклей с царевично брашно, осолен малко над нормалното, полят леко с пресно изцеден лимонов сок и леко посипан с лют червен пипер и както по-горе споменах преглъщан с изстудено бяло домашно вино-букет. От момента на сядането на масата до ставането бях дълбоко убеден, че живота си заслужава да се живее. На другият ден малко ми беше мътно до обяд, но си заслужаваше напълно.
Историята с "младежа" е много забавна. Той се едно е отишъл да воюва, а не да си почива.
-
- научил се да хвърля
Някой с инфо от тия дни на язовира?
- daanndo
- фен клуб-скобар
В събота и аз мисля да отскоча до там,пък квото дойде
- hristo2201
- новобранец
Айде наслука и да кажеш как е положението