Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от G.Petkov »

Да попитам Диканаров -
- Как е с гъбите в района ?

Защото ходих по Стара планина, на високото и нищо !
Ако реши - на ЛС :D !
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Що на лични,бая байр ще обиколите,но си има.Бат Вес ще ти го потвърди,аз щом съм се наредил с шишето,значи има.Ти лани ги бра на стената отгоре,ма при него е ходене. :D
Риба къща няма.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Дано се напълни до горе, другата седмица може и на пирамидата да става за ловене. В събота под Могурицата доволно платики, нищо интересно от към едра риба.
Кристиян Стефанов
новобранец
новобранец

Мнение от Кристиян Стефанов »

Имам инфо за изваден сом(8кг) миналата седмица,някъде след гребната база от към Голяма Желязна :X
Кеф цена няма!!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Привет Данчо! Обещал си ми отдавна ! Чакам ви с Митко и други колеги, които ще са с вас на северния бряг да ми опитате маринованите гъби! Сега една гъба ми кълве и едни охлюви, не ти е работа! Голями вкусотии!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Аз мога и сам да дойда,но ще чакам Митко да дойде,и сбирката ще е набрега,от теб гъбите,другото е мое задължение,към началото на август ще е :D Дърпай ги като кълват,в събота ще ти звънна ако се кача с лодката към плиткажа,има ли ги,караконжулите там.
Риба къща няма.
Аватар
to6encet0
новобранец
новобранец

Мнение от to6encet0 »

Привет колеги :) някой може ли да даде актуална информация за язовира,как е нивото на водата,има ли много лагеруващи,рибите активни ли са приемам всякаква информация.Благодаря предварително :)
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Данчо, каракундели има, ама педарки платички не им дават да припарят. Прието за маринованите гъби, само уточни в каква разфасовка да са! Буре, бидон, буркан! Водата колеги вече се вдига бавно, и реката и потоците се избистриха. Тази седмица мисля, че покачването ще се преустанови, а може и да почнат да го точат отново по-активно! През седмицата е приятно, но петък, събота и неделя е палатки връз палатки, джетове и т.н. екстри. Аз избягвам язовирните околности през тези дни! Най-добре е вторник , сряда и четвъртък за риболов. Другото време е по за скара и напиване!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Можете ли д ами кажете дали водата е стигнала до върбите и дали може да се лови от към брега на пирамидата(вишката) или не е успяла да се завири чак до там, че в събота мисля да съм в този регион? Благодаря предварително!
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

здравейте колеги имам един въпрос ако някои може да ми отговори:вярно ли е че вече не проверяват за маломерни платики и може да си ловиш от тях колкото искаш?
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Наистина вече не проверяват за размера на платиките, но за килограмите не съм сигурен. В интерес на истината от както разрешиха платиките да се ловят през тази година не са ме проверявали, при все че имам към 10-тина излета вече, но и не съм правил повече от 3 кг, че да се притеснявам. Но друга риба трудно може да се дореди от тези платики, станали са голям гмеж и мисля, че правилно ги разрешиха.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Така е,за килограмите си го пише в закона,винаги може да те хванат ,ако искат :wink:
Как е положението като цяло,водата сигурно намаля притока,нещо интересно от към големите риби :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

Кристиян Стефанов написа:Имам инфо за изваден сом(8кг) миналата седмица,някъде след гребната база от към Голяма Желязна :X
Мой приятели са извадили там (на залива под "Турското бранище" )амур 15 килограма, за сом не съм чувал.
Иначе инфо от миналата седмица - 05.07-06.07 :
"Риболова беше четвъртък и петък. Като четвъртък го бяхме планували като "тренировъчен" а петък да е съществената част. Е не се получи така, едно заради прогнозата за петък и второ защото мааалко се поуспахме в петък но...по нататък в разказа ще се разбере и защо се успахме!
Четвъртък в 5.30 тръгнахме от Голяма Желязна и се свалихме до язовира, който не е ходил скоро да има пред вид, че пътя който се отклонява в ляво към заливите, преди да се стигне гребната база вече е асфалтиран :D :D :D :shock: :shock: :shock: , и то асфалта е поне 2 километра ако не и повече. Има един мост железен който преди 4-5 години беше отнесен от вода, та е асфлата е до малко след моста. За което адмирации на кметО. Та финиширахме на набелязнаното място, разбира се палатки бол. Комшиите в ляво (две палатки) още докато оглеждахме взеха да викат... мисля че бяха указания от рода "- Те там след онааа шамандура да не метате че е заааранено, а по налевО метайте ваглеро, там мое...!" :shock: . Няма дужда да споменавам че едно от момчетата още беше с концетрация на кръв в алкохола - ниско. Разпънахме мачовете, забъркахме захранка (половин килограм мляна царевица и жито, половин пакет някаква изостанал ягода с коноп и два килограма платишка захранка на която не запомних марка и модел, защото колегата ги беше пазарувал ... ааа и три пакета бисквити). Малко сгрешихме че я преувлажнихме, но след съответната намеса с още сухичка, стана перфе. За начало, класика, 6-7 портокала точно пред нас (ловихме 2-ма), ваглерозамятане, дълбочиномерене, бироотваряне и рибочакане :). И това 20-тина минути след първото захранване. И вечееее нещатааа тааааман да започнат и ........ момченцето от дясно с повечето алкохол реши че "е сега е точното време да се цамбурнем в стил тюлен ентусиаст" във водата..... :x . След 20-ет минутен рейд из целия залив (включително до шамандурата за която искаше да ме предупреди) излезе, отново с звуци нормално издавани от тюлените и някак решихме че цирка е свършил, та дохраниме с няколко "орехчета". И пак тааааааман да се започнат нещата по наша преценка.....пак в ляво, но този път не във водата а на брега, шоу без завеса. Гюрулия яка, викане, псуване и караница стабилна, поглеждам - тюлена като нагънал един от съпалатниците си и раздава правосъдие, като защитава доводите си чрез шамари. Съпалатника върху който беше раздадено правосъдието, паднал на земята и се защитава чрез всякакви методи, останалите съпалатници, също в отбрана Изображение . В крайна сметка се поуталожиха нещата, та започнахме и ние да ловим. Започна се с 2-3 уклейчета малко над педя (обратно във водата). После една червеноперка, малко по малка от уклея. След което започнаха ритмични платики, на който така и се надявахме. Кълването започна към 8.30 и не спря докато не решихме че е време да си тръгнем, което беше към 13.00. Рибите се влиаеха от захранката (поради което темата ми е "без изненади") така както е нормално да се влияе платиката, цялата храна която забъркахме отиде вътре. Финиширахме с може би около 4-5 килограма платичка, тук таме уклей и тук таме червенонаташка.
Вечерта дойде и останалата част от компанията (пътуващи от Варна) и тук идва и причината да се поуспим за петък.
За петък нещата не се бяха променили, на язовира бяхме в 9.00, рецептата на храната същата, тактиката неизменна, резултата също. Разликата - в 12.30 заваля зверски, добре че го видяхме дъжда как идва от Старо село, та събрахме за 4 минути и газ нагоре по коловозите, че на това място разкаля ли, няма излизане поне седмица :).
Е те това от мен, снимки след сряда, защото основната група е още там а апаратчето със снимките остана при тях."
Това от мен, макар и със закъснение.
Уточнение само да направя, излетите бяха съвсем в началото на залива "ПАТАРНИКА" ( не патичарника ;) )
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

Кристиян Стефанов написа:Имам инфо за изваден сом(8кг) миналата седмица,някъде след гребната база от към Голяма Желязна :X
Мой приятели са извадили там (на залива под "Турското бранище" )амур 15 килограма, за сом не съм чувал.
Иначе инфо от миналата седмица - 05.07-06.07 :
"Риболова беше четвъртък и петък. Като четвъртък го бяхме планували като "тренировъчен" а петък да е съществената част. Е не се получи така, едно заради прогнозата за петък и второ защото мааалко се поуспахме в петък но...по нататък в разказа ще се разбере и защо се успахме!
Четвъртък в 5.30 тръгнахме от Голяма Желязна и се свалихме до язовира, който не е ходил скоро да има пред вид, че пътя който се отклонява в ляво към заливите, преди да се стигне гребната база вече е асфалтиран :D :D :D :shock: :shock: :shock: , и то асфалта е поне 2 километра ако не и повече. Има един мост железен който преди 4-5 години беше отнесен от вода, та е асфлата е до малко след моста. За което адмирации на кметО. Та финиширахме на набелязнаното място, разбира се палатки бол. Комшиите в ляво (две палатки) още докато оглеждахме взеха да викат... мисля че бяха указания от рода "- Те там след онааа шамандура да не метате че е заааранено, а по налевО метайте ваглеро, там мое...!" :shock: . Няма дужда да споменавам че едно от момчетата още беше с концетрация на кръв в алкохола - ниско. Разпънахме мачовете, забъркахме захранка (половин килограм мляна царевица и жито, половин пакет някаква изостанал ягода с коноп и два килограма платишка захранка на която не запомних марка и модел, защото колегата ги беше пазарувал ... ааа и три пакета бисквити). Малко сгрешихме че я преувлажнихме, но след съответната намеса с още сухичка, стана перфе. За начало, класика, 6-7 портокала точно пред нас (ловихме 2-ма), ваглерозамятане, дълбочиномерене, бироотваряне и рибочакане :). И това 20-тина минути след първото захранване. И вечееее нещатааа тааааман да започнат и ........ момченцето от дясно с повечето алкохол реши че "е сега е точното време да се цамбурнем в стил тюлен ентусиаст" във водата..... :x . След 20-ет минутен рейд из целия залив (включително до шамандурата за която искаше да ме предупреди) излезе, отново с звуци нормално издавани от тюлените и някак решихме че цирка е свършил, та дохраниме с няколко "орехчета". И пак тааааааман да се започнат нещата по наша преценка.....пак в ляво, но този път не във водата а на брега, шоу без завеса. Гюрулия яка, викане, псуване и караница стабилна, поглеждам - тюлена като нагънал един от съпалатниците си и раздава правосъдие, като защитава доводите си чрез шамари. Съпалатника върху който беше раздадено правосъдието, паднал на земята и се защитава чрез всякакви методи, останалите съпалатници, също в отбрана Изображение . В крайна сметка се поуталожиха нещата, та започнахме и ние да ловим. Започна се с 2-3 уклейчета малко над педя (обратно във водата). После една червеноперка, малко по малка от уклея. След което започнаха ритмични платики, на който така и се надявахме. Кълването започна към 8.30 и не спря докато не решихме че е време да си тръгнем, което беше към 13.00. Рибите се влиаеха от захранката (поради което темата ми е "без изненади") така както е нормално да се влияе платиката, цялата храна която забъркахме отиде вътре. Финиширахме с може би около 4-5 килограма платичка, тук таме уклей и тук таме червенонаташка.
Вечерта дойде и останалата част от компанията (пътуващи от Варна) и тук идва и причината да се поуспим за петък.
За петък нещата не се бяха променили, на язовира бяхме в 9.00, рецептата на храната същата, тактиката неизменна, резултата също. Разликата - в 12.30 заваля зверски, добре че го видяхме дъжда как идва от Старо село, та събрахме за 4 минути и газ нагоре по коловозите, че на това място разкаля ли, няма излизане поне седмица :).
Е те това от мен, снимки след сряда, защото основната група е още там а апаратчето със снимките остана при тях."
Това от мен, макар и със закъснение.
Уточнение само да направя, излетите бяха съвсем в началото на залива "ПАТАРНИКА" ( не патичарника ;) )
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Е след доста работа и аз тръгнах,към големия гьол.Пристигане към 10,30ч.И ,о ужаст всичко с главата нагоре. :lol: :lol: :lol:

Изображение
Кулата друга. 8) :lol: :lol:

Изображение
брега друг,тук ще мятам до 27.07.Поздрави и наслука на всички :drinkers:
Риба къща няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”