Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Аз бих казал, че това е най-важнотоВуйчо-Ваньо написа:toshiro написа:И късмет малко трябва...fn1p написа:Не става с четене иска ходене.Бих казал даже доста късмет.

- te4osoma
- разбира нещата

арна риба

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Браво,много добри риби сте ударили 

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Рибата си е изцяло класна.Браво Пламене, продължавай все така!.Между другото завиждам ти на търпението.Може би е заради правенето на клипа, ама все пак не може да се отрече ,че за разлика от мен умееш да се владееш.Аз определено не бих се стърпял.Не знам какво ми става, удари ли ми нещо такова, адреналина моментално ми се вдига.Започвам да си мисля ,че ще водя битката на живота си и максимум за 5 мин трябва сома да е в краката ми.Затова и вече на 2 пъти губя добри риби(единия път се счупи тройката, а втория път се откачи пущината на 3 метра пред мене и си замина по живо, по здраво).Сега умишлено си набавих по-лайт такъм и ходя с него ,за да не го напъвам повече - целта е да не бързам толкова с ваденето, за да се поумори поне малко рибата преди да настъпи сублимния момент.Всичко хубаво, но пък тази година няма удари и не мога да проверя дали ще проработи тази тактика.Ако и тази тактика не проработи , нещата са ясни - ще се пазаря с някой да ми стане видеооператор , та дано тогава успея да забавя темпото
.

Риболовец,а не рибар съм аз!!
- koda33
- разбира нещата
Честито колега за рибата ))) да извадиш и по-големи .Щом хапвате риба що да не си я вземеш))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Не е заради клипа, предния ми хубав сом(17.5 кг) го извадих за няма и 5 минути (между другото на същото место), обаче бях от брега а не във водата, сега разбрах, че има голяма разлика като съм във водата течението не ми дава да го докопам с ръка(отнася го) и затова ми се наложи да ида на брега за да завърша борбата, като го вкарах в тихото където няма течение. Това с такъма добре си направил, не е нужен много тежък такъм, с тънко въже и воблерите влизат по-дълбокоkatri написа:Рибата си е изцяло класна.Браво Пламене, продължавай все така!.Между другото завиждам ти на търпението.Може би е заради правенето на клипа, ама все пак не може да се отрече ,че за разлика от мен умееш да се владееш.Аз определено не бих се стърпял.Не знам какво ми става, удари ли ми нещо такова, адреналина моментално ми се вдига.Започвам да си мисля ,че ще водя битката на живота си и максимум за 5 мин трябва сома да е в краката ми.Затова и вече на 2 пъти губя добри риби(единия път се счупи тройката, а втория път се откачи пущината на 3 метра пред мене и си замина по живо, по здраво).Сега умишлено си набавих по-лайт такъм и ходя с него ,за да не го напъвам повече - целта е да не бързам толкова с ваденето, за да се поумори поне малко рибата преди да настъпи сублимния момент.Всичко хубаво, но пък тази година няма удари и не мога да проверя дали ще проработи тази тактика.Ако и тази тактика не проработи , нещата са ясни - ще се пазаря с някой да ми стане видеооператор , та дано тогава успея да забавя темпото.

-
- научил се да хвърля
Браво за рибата ,наистина хубава риба...само с тия 20лб. дано не ти се налага да спираш някой по едричък батко да не отива до някой дънер или камък.щото на Марица съм чувал че има .
- enduro51
- ще става разбирач
ЕЕеее шшш напълни ми душата , заслужена риба с перфектен габарит накефил си са на макс
тея са бая борбени
браво батка !!!!

- hiper tunkvan
- новобранец
Браво майстора си е майстор!!! Аз незнам как бих реагирал ако закача първия си сом с такива размери,ако въобще стане де. За сега и спининга немога да си сефтосам за 7 излета.
-
- ще става разбирач
Д...ба-днеска на Марица валат!Бяхме уж за мряна.
Викам на пичовете хайде да се махаме ,че тука риба няма да хванем,не ни е ден.И хоп на Антона.Там вече направихме някоя друга риба за 2-3 часа надвечер и се прибрахме,ама ни връхлетя една яка буря ,майката си е.....!!!
Викам на пичовете хайде да се махаме ,че тука риба няма да хванем,не ни е ден.И хоп на Антона.Там вече направихме някоя друга риба за 2-3 часа надвечер и се прибрахме,ама ни връхлетя една яка буря ,майката си е.....!!!

Какво става с тая риба само аз и колегите тука по раиона на Симеоновград не мое хванем по една риба вече 3 дена,а колегите сомове по 10кг+ вадят 

Преди 2 дни на Марица, за 2 часа резултата беше 4 кефала, всичките един калибър-около 35см дължина и едно расперче около 25 см, което моментално върнах обратно. Кефалите ги взимах, че на моите приятели им се хапваше рибка за мача с биричка.. Обяснявах им, че не става за ядене, ама като не разбират я харесаха. Аз дори не ги опитах, целите са в арматура тия риби. Та както и да е, доволен съм това лято нямам празен излет. Еднакво добре вземат и на блесни, и на воблери. Странното е че не хващам кефали под нормата, не знам каква е причината. 90% от рибите ми удрят на чакълесто дъно, много по-рядко на пясък или тиня. Нещо обаче взе да ми доскучава лайт спининга и нищо чудно скоро да скоча на по-тежка версия
Крастата ми няма начесване...
Поздрави на всички колеги!
Ето две снимки за цвят(тая с найлона за фон далеч не е от най-красивите ми, ама не снимах другите риби тоя път... а и това си е тъжната реалност по нашите реки
)

Ето две снимки за цвят(тая с найлона за фон далеч не е от най-красивите ми, ама не снимах другите риби тоя път... а и това си е тъжната реалност по нашите реки

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- hiper tunkvan
- новобранец
Айде най накрая сефтосах спининга!!! Както казват Мастерите тук "ходене му е майката" Близо 3кг щука на Ugly Duckling RPRATT -J-BIS
Благодарности за съветите

Благодарности за съветите

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Много хубава рибка.Чудесно сефте си направил на спининга.
Наистина ходене му е майката!
Наистина ходене му е майката!

-
- ще става разбирач
Някой да се похвали със слука на шаран покрай Пловдив?