Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Нека ловът започне !!!!
Модератор: sapuna
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Нека ловът започне !!!!
Здравейте колеги толкова време не исках да пиша нищо.
А сега съм тук за да ми помогнете намерих няколко места които ми разбиха мнението за щуките по р.Дунав едното е на Симеоново другото катамараните 3 тото местенце е преди кораба на граничните.Тъй като расперите бухкат яко из водата и сложих блесна без повод номер 3 стиснах няколко съчми на около 30 см над блесната да ми помагат да гоня дистанцията. и при проводката на блесничките джигингспинарите и спинерите на спро от 14 грама супер леки примамки удрят само малки щуклета по 200 грама.тук там е някой малък костур малки распери.Кое не как трябва за да привлека големите распери.
Но се радвам,че щуклетата изубилстват откачвам ги леко със щипката и обртно след като искам популация но как да се изкефя на тези бухкащи распери.Дайте ми съвет да не се излагам нещо не е как трябва влакното е 0,20 пръта ми е 3,30м. влизам до кръста във водата и уцелвам мястото където те удрят но ударите са ми в краката от малките палавници на катамарана е дълбоко и те бият на близка дистанция там не влизам във водата.
А сега съм тук за да ми помогнете намерих няколко места които ми разбиха мнението за щуките по р.Дунав едното е на Симеоново другото катамараните 3 тото местенце е преди кораба на граничните.Тъй като расперите бухкат яко из водата и сложих блесна без повод номер 3 стиснах няколко съчми на около 30 см над блесната да ми помагат да гоня дистанцията. и при проводката на блесничките джигингспинарите и спинерите на спро от 14 грама супер леки примамки удрят само малки щуклета по 200 грама.тук там е някой малък костур малки распери.Кое не как трябва за да привлека големите распери.
Но се радвам,че щуклетата изубилстват откачвам ги леко със щипката и обртно след като искам популация но как да се изкефя на тези бухкащи распери.Дайте ми съвет да не се излагам нещо не е как трябва влакното е 0,20 пръта ми е 3,30м. влизам до кръста във водата и уцелвам мястото където те удрят но ударите са ми в краката от малките палавници на катамарана е дълбоко и те бият на близка дистанция там не влизам във водата.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Нека ловът започне !!!!
влизам до кръста във водата и уцелвам мястото където те удрят но ударите са ми в краката от малките палавници на катамарана е дълбоко и те бият на близка дистанция там не влизам във водата.[/quote]
Вие да разбрахте нещо?
Аз нищо.
Вие да разбрахте нещо?
Аз нищо.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- eroucma
- разбира нещата
Пробвай да не стойш във водата, а да се прикриваш малко защото големият распер е подозрителен. А за да постигаш дистанцията пробвай с това http://megafishing.bg/product/1433/mepp ... -cast.html или това http://megafishing.bg/product/1424/mepp ... heavy.html

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Това влакно 0.20 какво е- корда ли е, плетено ли е, ако е плетено какво е пак. Защото то ако е от онова имитацията Power POR и на него пише 0. 20 смятай че е 0.35 поне. А с такова и да се убиеш неможеш да постигнеш дистанция. Ами пърта какъв е- че е 3.30 е ясно ама с каква акция е, че нали ако е голяма и от това има значение при замятането на използваните от теб примамки.ESOXPIKE написа:Дайте ми съвет да не се излагам нещо не е как трябва влакното е 0,20 пръта ми е 3,30м.
Ами макарата- то и от нея може да има, я се окаже, че шпулата е тясна, я че не е запълнена хубаво.
А това дето те интересува най много - защо не ти вземат едрите распери - това си си отговорил сам. Заради тея 3 съчми дето си нанизал ще да е - развалят играта на примамката предполагам.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Пръта e поправка лескоп Cormoran Topfish Tele Forell 3.60m/10-30гр
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;
А влакното винаги си работя с тая марка аже мисля да прибегна на 0,18 мм.от тоя вид и да не слагам съчми и поводи и вирбели и карабинки и всякакви простотий може би те спъват повечето излети.
http://lagunabg.com/monofilno-vlakno-focus-spin-master" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;
А влакното винаги си работя с тая марка аже мисля да прибегна на 0,18 мм.от тоя вид и да не слагам съчми и поводи и вирбели и карабинки и всякакви простотий може би те спъват повечето излети.
http://lagunabg.com/monofilno-vlakno-focus-spin-master" onclick="window.open(this.href);return false;
- nikolaiiliew
- сериозен играч
На линка пише, че пръта е 3.60м, а ти по - горе си писъл, че е 3.30м.....кое е вярното 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Искам да кажа че върхът му се е счупил и го замених с някакъв от обикновен телескоп и падна на
3,30cm.За плетено влакно се съмнявам да издържат водачите на всички евтини въдици клас до 50лв. като цяло за спининги говорим ме съмняват водачите да издържат.На всяка пише SIC водачи на тези спининги ама като му погледнеш цената и почва да буди съмнение акцията дали отговаря дали водачите биха издържали.Едно време като бях малък нямаше такива простотии сега някой се сетил еди какво си да направи за повече пари да вземе.Другото а тази акция и върха колко е тънък принципно вече видях,че фабричния не издържа на закачка.
3,30cm.За плетено влакно се съмнявам да издържат водачите на всички евтини въдици клас до 50лв. като цяло за спининги говорим ме съмняват водачите да издържат.На всяка пише SIC водачи на тези спининги ама като му погледнеш цената и почва да буди съмнение акцията дали отговаря дали водачите биха издържали.Едно време като бях малък нямаше такива простотии сега някой се сетил еди какво си да направи за повече пари да вземе.Другото а тази акция и върха колко е тънък принципно вече видях,че фабричния не издържа на закачка.
- eroucma
- разбира нещата
Ми значи по пътя на логиката след като се е счупил върха и ти си сложил върховият водач на вече значително по дебела част от бланката.ESOXPIKE написа:върхът му се е счупил и го замених с някакъв от обикновен телескоп и падна на
3,30cm.Другото а тази акция и върха колко е тънък принципно вече видях,че фабричния не издържа на закачка.
Така че вече акцията няма да е 10-30 както на оригиналния, а отива на 20- и нагоре долна граница. А може и повече в зависимост от това колко е дебела наистина бланката. И от там вече си вадиш извода, че за да привечед пръчката в работен режим трябва да използваш примамки с тегло 20 и нагоре грама.
Иначе влакното е хубаво, това ми беше един от първите, когато събирах първият си комплект за спининг. То ми беше на резервната шпула, а на основната едно на Formax.
Обаче един съвет- при закачка не дърпай с пръчката, а си покрии дланта с ръкав или ръкавица и така навивайки на нея влакното се опитай да освободиш от закачката. Вече ако е много здраво влакното използвай пръчка или някакъв друг твърд и объл предмет около, който да навиеш влакното и да дърпаш. Но в никакъв случай не дърпай с пръта или макарата защото последствията са спъпоструващи ремонти

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- новобранец
Все съм се чудил, дали е грешно да откачам или късам, като хвана държача на бигела (или както там се казва това, дето се върти около барабана), за да не отпуска аванс и така лекичко дърпам, като пръчката е по посока на закачката, за да не се счупи, но винаги така го правя...
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Така да спомена че връхчето е късо но още по чувствително то е от камшик и е фибростъкло.
Даже не му вярвам дали би издържало агресивен удар.А за влакното фокус са ми любими.
Писнало ми е от тъпи закачки особено там м/у село Ботево и Симеоново Видинска област прага е почти до Румънския бряг там е много плитко онзи ден съм скъсал много блеснички и спинери там.и на края за капак нацелих един корен и и тряс и връхчето.
Даже не му вярвам дали би издържало агресивен удар.А за влакното фокус са ми любими.
Писнало ми е от тъпи закачки особено там м/у село Ботево и Симеоново Видинска област прага е почти до Румънския бряг там е много плитко онзи ден съм скъсал много блеснички и спинери там.и на края за капак нацелих един корен и и тряс и връхчето.
- Vid
- кандидат преподавател
ESOXPIKE написа:и на края за капак нацелих един корен и и тряс и връхчето.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега, не съм голям специалист по расперите, ама като идея - защо не пробваш с бомбарда да увеличиш дистанцията на хвърляне. Щом играят отгоре, може с плаваща бомбарда или бавно-потъваща да експериментираш (пък така ще намалиш и закачките по дъното)
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Ами държейки пръта по нагоре с ръце във въздуха елиминирах проблема то е толкоз плитко на места,че не виждам друга алтернатива.Тези месеци винаги спада тъй водата добре,че не е почнало да влачи от някъде туфи водорасли които да обковават бреговата ивица точно за това съм измислил един подход на мой приятел отпред на джипа има една макара с метално въже мислим с нея да изчистим малко терена като баща му ще завари и направи от стомана кука 4 ка. ще почистим терена.
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, с тези прийоми ще влезеш в световните медии....ESOXPIKE написа:Тези месеци винаги спада тъй водата добре,че не е почнало да влачи от някъде туфи водорасли ............ за това съм измислил един подход на мой приятел отпред на джипа има една макара с метално въже мислим с нея да изчистим малко терена като баща му ще завари и направи от стомана кука 4 ка. ще почистим терена.
Чудя се, как за година насам не взе да прочетеш темата- спининг риболов, а продължаваш да си пишеш абсурдните мнения и да прибираш маломерки....
Те хората са го казали- простотията не ходи по гората, а ходи по хората.... Така, че вземи се вземи в ръки, докато или..., ако все още положението е поправимо? Ако, си неграмотен и не можеш да четеш, намери някой читав колега-спинингист и ходи с него по реката, да те светне как стават нещата....
п.п. Към модераторите- Моля, прочетете по горното му мнение и решете, дали този е луд или малоумен и ако е такъв? Защо всички трябва да четем мненията му във форума??? Вярно, че живеем в абсурдна държава, ама поне ако може докато четем или пишем тук да не полудяваме и ние....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Нищо уникално технологично скъпо няма в един пръстен от силициев карбид или алуминиев оксид. Въдици от 15 лева са с абразоустойчиви водачи!!!ESOXPIKE написа:...За плетено влакно се съмнявам да издържат водачите на всички евтини въдици клас до 50лв. като цяло за спининги говорим ме съмняват водачите да издържат.На всяка пише SIC водачи на тези спининги ама като му погледнеш цената и почва да буди съмнение акцията дали отговаря дали водачите биха издържали...