Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Воблери

Мнение от brandon76 »

freeman.bg написа: Някой знае ли в България дали ги има тези зверове? При руснаците са на първите 2 места в топ 10 и сигурно са серийни убийци тези Jackall-и, но в нашите онлайн магазини не ги намирам.
Те тука има Squad Minnow http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... =61&page=8
Лови си доволно щучки,стига да ги има де :wink: Tiny Magallon не съм виждал да се продава в БГ!
Поздрави :smt023
Аватар
ivanpopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivanpopov »

http://www.favorshop.com.ua/images/174_colorchart.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
този модел го имат Kosadaka ем е по- ефтин ем лови.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

По принцип единствените преимущества на имитациите от Косадака , Страйк Про , Ривър Ту Сии , тва такива в еднакъв ценови клас , щот примерно Киши Про са още по-евтини и т.н. , пред оригиналите на Джакал/Кейсън/Тимон/Илекс , Басдей , ЗипБайтс , Евъргрийн , Тиемко , Ивилайн и пр. , и пр. , е само малко по-ниската цена . В техният ценови клас са оригиналите на Йо-Зури Ел миноу , които посочените в началото три фирми също имитират за лев разлика , ама с доста по-кофти ефективност :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Павел Иванов написа:По принцип единствените преимущества на имитациите от Косадака , Страйк Про , Ривър Ту Сии , тва такива в еднакъв ценови клас , щот примерно Киши Про са още по-евтини и т.н. , пред оригиналите на Джакал/Кейсън/Тимон/Илекс , Басдей , ЗипБайтс , Евъргрийн , Тиемко , Ивилайн и пр. , и пр. , е само малко по-ниската цена . В техният ценови клас са оригиналите на Йо-Зури Ел миноу , които посочените в началото три фирми също имитират за лев разлика , ама с доста по-кофти ефективност :lol:
Е не, Човекът = Енциклопедия колеги, в областта на дребните фофлери!! :prayer: Не знам друг такъв познавач - наистина :smt023 Искам те в манш с Братушките,Ингилизите, Франсетата и Жабарите. ако не просто да си треньор на младоци като мен !!
Трябва някой ден да помятаме просто.....от мен евтиното уиски :lol:
Ако имаш време и тези воблери, Павел Иванов, би ли пощракал :smt024 като цяло за воблерите на Косадака и като цяло ако имаш впечатления от дребните, като есте имитацията на Риджи - ION XS 32 мм, ония сплесканите и тия малко по-големите дето стават за туич на Костур и Щука !
:smt023
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Чак пък енциклопедия :roll: Просто когато иде реч за воблери съм голям фен на Мечо Пух и скоропоговорката му "Колкото повече , толкова повече!" :D Съвсем нормално повлиян от хвалебствията на рашън мужиците и наш Сандо на местно ниво , относно перспективите които се очертават пред човек благодарение на Косадака , бе да си напазарувам и от тях . Най-големи очаквания се възлагаха точно на имитациите на Зипбайтс Риджи 35 и Джакалл Чъби . Реалността обаче беше категорична че сравнение с оригиналните модели , то те са пълна греда за съжаление . Друг е въпроса че оригинално Риджи 35 спокойно си се намира на 14.50 долара , а Джакалл Чъби на 12 от същите пари , а при една нормална поръчка от педесетина воблери шипинга е незначителен спрямо бройката .

Павел Иванов
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

JettroniX написа:Не знам друг такъв познавач - наистина :smt023
Не съм и срещал в БГ мрежата, човек с толкова богат опит относно дребните воблери, затова си позовлих това изречение, което според мен отговаря на 100 % от реалността :idea: Кефя се на такива хора !!! Без да пестя думи ;) Ако подхванеш една тема с твои риболовни излети, в която да модваш чрез пренасочване на спама в друга тема и покажеш нещата как стоят - ще те позлатят спинингистите в УЛ, Л и МЛ вариантите :D Това есте най-вече зависи от това какви хора вече обитават тоя запустял и прашасал Форум ;) Щот е нещастно да показваш и да се трудиш, без някой да оценява всичките ти усилия и ангажирано време...
Сестрата нещо се изгуби с неговите мнения относно по-едрите примамки, но се надявам след края на Лятото да се върне :)
Благодаря за споделеното мнение относно гредата, но все пак Inborn и Ion чак толкова ли не стават за наще риби :shock: Все пак машината ми за пари не е заработила на пълна пара още :lol: Като реплики, все пак никакво качество на изработка и игра ли нямат Косадаките ?
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не съм казал че не стават , напротив , ловят си , но сравнени с оригиналите не са това което очаквах на база написаното за тях от братушките преди време . По принцип почти няма воблер който напълно да не става . Даже и Рапала си ловят ако човек реши да им даде достатъчно шанс .

Павел Иванов
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ясно :smt023
Изображение
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

:shock: Рапалите доста добре си ловят,да знаеш! Който твърди обратното,значи нещо бърка с тях... :D
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
ivanpopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivanpopov »

Ловя предимно с Kosadaka и мога да кажа само че са доста уловисти както и кранковете така и минолите. Не всеки може да си позволи 25-35лв. за воблер.
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

То по Тунджа и jacko-то си лови, ма по нашия край мъка. :( Имам няколко модела на Kosadaka,
и основно ловя с тях. Но когато не върви, :( Джакалл-ите спасяват капото. :wink:
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

добре с 55 мм вариянт на ION или дори оригиналния Риджи , къде и за какво го ползвате , смисъл за кефал голям ли е ? и предимно туич воблер ли е или става и са други условия ? !
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

56 мм на Риджи не е голяма за кефал, въпреки че при мен малкото е по-уловисто. Има си много добра собствена игра и си лови на равномерна проводка, но има едно неустоимо трепване при късо рязко придърпване, та е престъпление от време на време да не го туичнеш :D Особено уловист за кефал е в студените месеци при много бавна проводка.
Последно промяна от stancom на Чет Юли 11, 2013 8:14 am, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Лично на мен оригиналните 45 и 55 на Риджи не ми връзват особено . Нищо общо с 35цата . Това е съвсем естествена причина да пропусна еквивалентите им от Косадака . Инак както е споменал Станко , изобщо не е голямо за кефал .

Павел Иванов
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

мерси , една братушка ще ми прати един от тези римейкове http://vs-lures.com/catalog/renegade-frame-55sp пък ще видим как ще се представи :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”