Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- brandon76
- ще става разбирач
Re: Воблери
Те тука има Squad Minnow http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... =61&page=8freeman.bg написа: Някой знае ли в България дали ги има тези зверове? При руснаците са на първите 2 места в топ 10 и сигурно са серийни убийци тези Jackall-и, но в нашите онлайн магазини не ги намирам.
Лови си доволно щучки,стига да ги има де

Поздрави

http://www.favorshop.com.ua/images/174_colorchart.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
този модел го имат Kosadaka ем е по- ефтин ем лови.
този модел го имат Kosadaka ем е по- ефтин ем лови.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип единствените преимущества на имитациите от Косадака , Страйк Про , Ривър Ту Сии , тва такива в еднакъв ценови клас , щот примерно Киши Про са още по-евтини и т.н. , пред оригиналите на Джакал/Кейсън/Тимон/Илекс , Басдей , ЗипБайтс , Евъргрийн , Тиемко , Ивилайн и пр. , и пр. , е само малко по-ниската цена . В техният ценови клас са оригиналите на Йо-Зури Ел миноу , които посочените в началото три фирми също имитират за лев разлика , ама с доста по-кофти ефективност 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Е не, Човекът = Енциклопедия колеги, в областта на дребните фофлери!!Павел Иванов написа:По принцип единствените преимущества на имитациите от Косадака , Страйк Про , Ривър Ту Сии , тва такива в еднакъв ценови клас , щот примерно Киши Про са още по-евтини и т.н. , пред оригиналите на Джакал/Кейсън/Тимон/Илекс , Басдей , ЗипБайтс , Евъргрийн , Тиемко , Ивилайн и пр. , и пр. , е само малко по-ниската цена . В техният ценови клас са оригиналите на Йо-Зури Ел миноу , които посочените в началото три фирми също имитират за лев разлика , ама с доста по-кофти ефективност

Трябва някой ден да помятаме просто.....от мен евтиното уиски

Ако имаш време и тези воблери, Павел Иванов, би ли пощракал

- Павел Иванов
Чак пък енциклопедия
Просто когато иде реч за воблери съм голям фен на Мечо Пух и скоропоговорката му "Колкото повече , толкова повече!"
Съвсем нормално повлиян от хвалебствията на рашън мужиците и наш Сандо на местно ниво , относно перспективите които се очертават пред човек благодарение на Косадака , бе да си напазарувам и от тях . Най-големи очаквания се възлагаха точно на имитациите на Зипбайтс Риджи 35 и Джакалл Чъби . Реалността обаче беше категорична че сравнение с оригиналните модели , то те са пълна греда за съжаление . Друг е въпроса че оригинално Риджи 35 спокойно си се намира на 14.50 долара , а Джакалл Чъби на 12 от същите пари , а при една нормална поръчка от педесетина воблери шипинга е незначителен спрямо бройката .

Павел Иванов
Павел Иванов
Не съм и срещал в БГ мрежата, човек с толкова богат опит относно дребните воблери, затова си позовлих това изречение, което според мен отговаря на 100 % от реалносттаJettroniX написа:Не знам друг такъв познавач - наистина

Сестрата нещо се изгуби с неговите мнения относно по-едрите примамки, но се надявам след края на Лятото да се върне

Благодаря за споделеното мнение относно гредата, но все пак Inborn и Ion чак толкова ли не стават за наще риби

- Павел Иванов
Не съм казал че не стават , напротив , ловят си , но сравнени с оригиналите не са това което очаквах на база написаното за тях от братушките преди време . По принцип почти няма воблер който напълно да не става . Даже и Рапала си ловят ако човек реши да им даде достатъчно шанс .
Павел Иванов
Павел Иванов

В тоз гьол,риба няма!
Ловя предимно с Kosadaka и мога да кажа само че са доста уловисти както и кранковете така и минолите. Не всеки може да си позволи 25-35лв. за воблер.
-
- вече хвърля и на тежко
То по Тунджа и jacko-то си лови, ма по нашия край мъка.
Имам няколко модела на Kosadaka,
и основно ловя с тях. Но когато не върви,
Джакалл-ите спасяват капото. 

и основно ловя с тях. Но когато не върви,

- monzata
- вече хвърля и на тежко
добре с 55 мм вариянт на ION или дори оригиналния Риджи , къде и за какво го ползвате , смисъл за кефал голям ли е ? и предимно туич воблер ли е или става и са други условия ? !
- stancom
- ще става разбирач
56 мм на Риджи не е голяма за кефал, въпреки че при мен малкото е по-уловисто. Има си много добра собствена игра и си лови на равномерна проводка, но има едно неустоимо трепване при късо рязко придърпване, та е престъпление от време на време да не го туичнеш
Особено уловист за кефал е в студените месеци при много бавна проводка.

Последно промяна от stancom на Чет Юли 11, 2013 8:14 am, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
Лично на мен оригиналните 45 и 55 на Риджи не ми връзват особено . Нищо общо с 35цата . Това е съвсем естествена причина да пропусна еквивалентите им от Косадака . Инак както е споменал Станко , изобщо не е голямо за кефал .
Павел Иванов
Павел Иванов
- monzata
- вече хвърля и на тежко
мерси , една братушка ще ми прати един от тези римейкове http://vs-lures.com/catalog/renegade-frame-55sp пък ще видим как ще се представи