Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ВЪПРОС ???
Модератор: dantho.mihov
ВЪПРОС ???
Здравейте колеги имам такъв въпрос към вас,според вас бракониерство ли е,когато ловиш с цапало или рачило
??? Уточнявам когато става въпрос за ловене на стръв за хищни риби,а не както съм виждал някои
които пълнят кофите с уклей или дребна риба.Успех на всички
.

- Николай Неделков
- учете се от него
за мене не е
а ти ми кажи ако случайно из между рибките за стръв попадне костур над 0.500 или 1-2 клена пак толко големи или някоя и друга черна мряна отново толко голяма и заедно с 30-40 рибки за стръв си тръгнеш и с 3-4 риби с общо тегло 2-3кг , това бракониерство ли е... защото на мене ми се е случвало 3-4 пъти
П.С. говоря за риболов с рачило... цапалото си е бракониерство, поне за мен

П.С. говоря за риболов с рачило... цапалото си е бракониерство, поне за мен
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Николай Неделков
- учете се от него
chapara написа: големите са си хванати по бракониерски начин и следва да се пуснат
значи за тия 3-4 случея съм бракониер, така ли ?

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Snegk,а тези които купуваш в аквариум ли се въдят? Ако говорим за бракониерство,доста е писано във форума,моето мнение е не е бракониерство.Виждам че си морски човек и имам въпрос.Хващам малка барбуна и я пускам веднага.До сега всички са умирали щом излязат на сухо.Това също ли ще го сложиш към бракониерството?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Значи все пак да не смесваме нещата.Понякога се достига в крайности за определението Бракониер.Човека му трябват 1-2 кг рибки за жива стръв / може би греша в грамажа,не съм по сладководния риболов /,не е тръгнал да трали цялото язовирче,или там каквото е.Прочети малко и в раздела за бракониерите,виж някой друг клип и тогава да даваме определения за колегите,дали са бракониери.
Излизаш 1 месец за риба и си капо,следващия излет ти дава 4кг риба,ще я върнеш ли? Не става въпрос за маломерната,тя трябва да се връща,но другата ще си я вземеш нали.Но си я хванал по честен начин,с въдица и майсторлък.А не с бомби,тралове и тем подобни.
За мен там е разликата между мен и бракониера.
Излизаш 1 месец за риба и си капо,следващия излет ти дава 4кг риба,ще я върнеш ли? Не става въпрос за маломерната,тя трябва да се връща,но другата ще си я вземеш нали.Но си я хванал по честен начин,с въдица и майсторлък.А не с бомби,тралове и тем подобни.
За мен там е разликата между мен и бракониера.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ползвам рачило,цапало-не,макар че имаше време когато и него съм ползвал.По принцип рядко ми се е случвало в рачилото да попада по- едра риба,която не ми е била цел и общо взето съм ги пускал.ВИнаги когато след излета останат дребосъци от стръвта си заминават по живо по здраво.За мен не е бракониерство,стига да не се ползва за друго освен за стръв,толкова колкото ти е нужна.Апък и да не забравяме ,че в рачилата попадат преидмно виолетки,лешки,по-рядко кубинки,щипоци,слънчевки и костурчета.Стръвта за щука винаги си я диря с директния.Това е.

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Едва ли някой колега ловейки по тези начини рибки за стръв ще прехвърли нужното му количество,поне аз мисля така,а и местната стръв си е най-добрата.Лично си ловя дребни слънчоци,костурчета,гамбузи и едва ли тези видове са застрашени от изчезване.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....