Излет на яз. Лобуш - костури и един оклей

Модератори: bobopeli, sapuna

s7range
новобранец
новобранец

Излет на яз. Лобуш - костури и един оклей

Мнение от s7range »

Здравейте колеги,
Днес прекарах един много хубав излет на язовир Лобуш.
И така сутринта тръгнахме в 5:40 ч., Минахме по магистралата. По пътя спраяхме в един риболовен магазин за да купим малко захранка. Когато стигнахме до язовира най- хубавото място беше заето, но ние застанахме на една малка скала, където също беше хубаво. Понеже моята вудица беше оплетена, за да не губим време използвах една от въдиците на колегата, с който бях отишъл, тъй като той имаше три. И така настанихме се удобно и хвърлихме. В началото, докато още беше рано сутринта хванахме повечето от костурите. От 9:00 ч. , до 10:00 ч. , нямаше пипане. След това, колегата смени кукичката с по- малка и хвърли на бял червей, така хвана оклея. Известно време след това нямаше пипане, след като метнахме една дънна въдица, там рибите започнаха да кълват, но не успяхме да хванем. Когато стана 14:00 ч.
си тръгнахме.
И така крайният резултат от този хубав риболовен излет бяха около 10 костура и един оклей.

А ето и снимки на язовира:
Изображение
Изображение
Изображение
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Re: Излет на яз. Лобуш - костури и един оклей

Мнение от alankulu1987 »

Добре сте си прекарали ;) Имало е релакс :)
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

:wink: :drinkers:
Аватар
vladobe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladobe »

Малко снимки колега малко... надявам се Оклея да е бил хубав.
"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
ИзображениеИзображение
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Чудесен излет!
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

браво колега :prayer:
Изображение

The Best
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

За да не отварям нова тема, още повече че инфото ми е малко остаряло, но нямаше кога. Та се надвам колегата да не се сърди че използвам тук.
В неделя, същия ден и ние се класирахме на Лобуш ( само да спомена че беше пъро ходене там за нас). Първо се пробвахме от страната на Ковачевци при борчетата, ама нъцки, имаше палатки и хора от предния ден. Поради това газ напред, минахме стената и се класирахме на първи залив след нея.
Захранихме си петънце което ни се стори най-обещаващо и се заметнахме (захранката беше пакет Filstar - уклей и по килограм от два различни трапера) , настреляхме и доста жито и бял. Стръв най - вече бял, през деня пробвахме и жито и торен и мартеница торен+бял, но на белия беше най - добре.
Ето точно къде бяхме разпънали цирка.
Изображение
Зад гърбовете ни това беше гледката (това за ориентация)
Изображение
След разпъването, захранването и монтажите, беше вече към 7.00 може би. Аз вързах стационарна плувка ( да се е&а в гъ*а) и ми беше малко зор, че дълбочината си имаше 4-ри метра а ако искаш да полегнеш леко на дъното, още по зор, ма нали ми дълга гегата, 4.50 та некак се справИх. Бойко се представи по добре с идеята за леко ваглерче ( не че извади повече от мен Изображение ама му беше къде къде по лесно )
Към 7.30 се пообадиха каракудки около педя и малко по малки, имаше тук таме и уклей дребен, но след като се събраха на захранката риболова придоби префектно-занимателен характер. До обяд нащипахме доволно караконджули, повечето от които заминаха директно ПОКРАЙ живарника във водата ( мисля повече от половината които хванахме, аз на 5-хванати каракуди, уцелвах живарника с една, на първата снимка можета да прецените на какво разстояние е от нас, надоли и далеч, но така или иначе живарника е за да можем накрая да видим какво сме хванали).
Ето и как го финиширахме :)
Бойчо се бори да стигне до мрЯжата со РибИ :)
Изображение
Пребори се и показва ... мааалка част от улова :)
Изображение
Ииии аЕ чао, до следващия път :)
Изображение
иии чао още малко
Изображение
И като последно да спомен, че ми направи много добро впечатление, че около язовира намаше безброй боклуци. Да, не беше перфектно чисто, но не беше и тип бунище, дано да стане и по чисто.
Поздрави на всички и много успешни излети :)
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Супер сте изкарали,а и риби даже има,какво повече от това.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”