Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Толкова ли са вкусни маломерните щуки ?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Толкова ли са вкусни маломерните щуки ?
Защо трябва да се изтребват риби които не стават буквално за нищо,обрьщам се кьм тези лумпени които се хвалят по риболовните магазини 4е ходели за щуки и ловели по 10...15 бр. да ама не. При проверка на вьпросния гьол ги виждам измекярите как ловят щуки на тапи и стрьвта му е кубинка и естествено щуките са по15... 20 сантиметра а те прибират ли прибират еи големи риболовци сте да знаете .А имам и още едно послание за вас ама......ще ми изтрият мнението (вие си знаете)
за да станеш хищник трябва и опонента ти да е хищник...
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
-
- кандидат преподавател
Днес мои колеги в работат ми се хвалят че хванали 5кг. щука:
-Викам и дай да я видя
а те ми показват найлонов плик вътре с десетина писалки по 30см.
-Е това ли ви е щуката
гледат ме учудено като че съм и изял закуската на келешите,нито имат билети нито и няква култура,а такива дето само тервата му е в главата ходи му обяснявай какво е риболовна култура.
-Викам и дай да я видя

а те ми показват найлонов плик вътре с десетина писалки по 30см.
-Е това ли ви е щуката

гледат ме учудено като че съм и изял закуската на келешите,нито имат билети нито и няква култура,а такива дето само тервата му е в главата ходи му обяснявай какво е риболовна култура.

-
- кандидат преподавател
- dimitar_
- сериозен играч
Да ви кажа първата ми щука която хванах беше около 1.600 кг. , и като че ли от тогава някакси ми е станала като "летва" , под нея гледам да не слизам . Виждал съм всякакви колеги , едни дето твърдят , че от "писалките" ставало "чудна супа" , и други дето минават и събират "писалките " за да ги пуснат на някое "блато" из региона , дето да са по - далеч от "супаджийте" !
Всичко е въпрос на съвест , дано разумът надделява , все пак , "не може да жънеш , ако не си сял"... !!!
Всичко е въпрос на съвест , дано разумът надделява , все пак , "не може да жънеш , ако не си сял"... !!!
- petro_op
- ще става разбирач
Re: Толкова ли са вкусни маломерните щуки ?
ЕЕии Руменчо изгуби се беrumeikoo написа:Защо трябва да се изтребват риби които не стават буквално за нищо,обрьщам се кьм тези лумпени които се хвалят по риболовните магазини 4е ходели за щуки и ловели по 10...15 бр. да ама не. При проверка на вьпросния гьол ги виждам измекярите как ловят щуки на тапи и стрьвта му е кубинка и естествено щуките са по15... 20 сантиметра а те прибират ли прибират еи големи риболовци сте да знаете .А имам и още едно послание за вас ама......ще ми изтрият мнението (вие си знаете)

За маломерките са писани хиляди теми но спасение НЯМА !!! И всички го знаем. Преди време изсипах във водата кофата на един парашутист - вътре имаше поне 20 щуки по 100 гр. Предвид големия ми ръст само ми каза " Знаеш ли препържени колко са вкусни ! Утре пак ще дойда! " Е ходи се разправяй ....
-
- новобранец
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Истинските съвестни риболовци са 1/10 от риболовците.Сами го виждаме по морето,реките,езерата и язовирите,за голямо всеобщо съжаление. Хиляди пъти сме казвали,че заради такива хора няма качествени риби в нашите води.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- indalo
- фен клуб-скобар
Не само прничанците взимат писалките-болеста е навсякъде. Аз бих ги взел от платеното, но за да ги пусна на някое друго местенце, не, че там няма да ги сполети същата съдба. Такива сме Българите. С годините дано ни доиде акъл, ама и ИАРА да си върши повече работата , а и добросъвесните да помагат. Докато гледаме парашутисти, троикаджий и секви нарушители и си ловим спокойно до тях така ще е.
за жалост