нощен риболов

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

joro1973 написа:Знам ги аз тези язовири - нали съм от тоя край... Там съм закърмен с риболов! 8) 8)
От къде си Жоре.
Питам не от любопитство, ами защото ние в моето семейство действително сме влюбени в Родопа.Както казва жена ми поне три пъти в годината трябва да идем независимо в коя част на планината е за да се заредим с енергия за през годината.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

joro1973 написа:Знам ги аз тези язовири - нали съм от тоя край... Там съм закърмен с риболов! 8) 8)
От къде си Жоре.
Питам не от любопитство, ами защото ние в моето семейство действително сме влюбени в Родопа.Както казва жена ми поне три пъти в годината трябва да идем независимо в коя част на планината е за да се заредим с енергия за през годината.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

От няколко години съм "преоткрил" морският риболов - вярно, няма огромни риби в Черно море, но пък всички са хищници! Миналото лято ходих два пъти за по 15 дни - юни и септември и направих страхотен риболов! :D
колкото повече вали, толкова повече вали
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

chirusa_bg написа:Благодаря ви , ще си взема едно от цветните влакна -май най-добре ще стане със спинингово -те са по-ярки цветове
а за фаровете, отпада най-често само аз съм буден и трезвен :lol:
Никакви фарове не ти трябват.Да не си на нощно рали.Требе да се действа като стара видра.
От опит казвам, че най удачно се оказа фенерчето за глава.Има ги във всички рибарски магазини.То това фенерче има двуяко приложение:
1. Да си светнеш когато ти удари и можеш да виждаш к,во става а пък са ти свободни ръцете.
2. Да си светиш на скарата когато печеш пражолаците.
Много е удобно
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Pencho Penchev
новобранец
новобранец

Мнение от Pencho Penchev »

kolega ne sam profesionalist ne se pritesnqvai preglasqsh takumite i otivash,puk kot stane vajnoto e da si na rekata s priqtelite da se zabavlqvash vsichko druga idva ot samosebe si:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

нощен риболов

Мнение от lz1igr »

Бреее.Много работи сте изпонаписали.Аз повдигнах въпроса за нощния риболов.Не съм се обаждал,защото първо нощно време може да се снима само със светкавица,и второ аз нямах фотоапарат,ама ме предизвиквате да отговоря как е минало.Значи,говорим за платен водоем,с таласъм риба-само тя си знае,кога да вземе.Бях сам,с две дънни въдици и после,като видях,че е светло-луната се беше блеснала,пуснах и още една сголяма тапа-щукарка.До към 24ч,най-интересното беше тишината и лекото полъхване на вятъра от запад.Първия шаран удари към 1ч-малък.Около1,2кг.До 3ч сутринта,когато беше голямото щоу,на една от дънните.Борбата трая някъде около час,но го извадих щаркото,само че,се оказа не с мойта въдица е хванат.Значи,звяра-беше около 4кг,се хванал на кука от една пружина.След това е скъсал влакното и ровейк по дъното попада на мойта въдица.Там,въртейки се около нея,закачва куката за пружината и така си го измъкнах сиромаха,закачен на две въдици.Бая време обаче си играх,докато го освободя от куката на пружината.Е,такъв мъченик си заслужава да живее.Колко ли време е влачил проклетата пружина?Други удари нямяше,с изключение на десетина каракуд,по около 500гр.Наслука.
kiilsp
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kiilsp »

колеги даите преложения смятам да ходя някъде за 2,3 дни окуло софия или пернишко може и другаде но по близко благодаря ви предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”