Въпрос за първа лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Re: Въпрос за първа лодка

Мнение от stil92 »

Колеги, намерих едно Сузики 6 к.ц. 4 -тактов обаче е дълъг ботуш и човека ми казва че тоя мотор можел да се развият там някакви неща по средата нещо се правило и ставало на къс ботуш. Я кажете има ли такива схеми или не ? И да питам ако е дълъг ботуш на моята лодка ще е проблем нали ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Зарежи,влизаш в голяма схема.
Има различни чалъми да се пригоди мотора към лодката,
не виждам при теб смисъла на този етап.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

В какъв смисъл влизам в големи схеми, със смяната от дълъг на къс ботуш ли ? Като е дълъг ботуша лодката ще стои с носа на горе нали , или греша ?
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Повдигни транеца, отколкото да сменяш ботуша.
.
Заглавие: повдигане на транец
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=106&t=68588" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Аватар
Анатоли Стоименов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Анатоли Стоименов »

stil92 написа:Колеги, намерих едно Сузики 6 к.ц. 4 -тактов обаче е дълъг ботуш и човека ми казва че тоя мотор можел да се развият там някакви неща по средата нещо се правило и ставало на къс ботуш. Я кажете има ли такива схеми или не ? И да питам ако е дълъг ботуш на моята лодка ще е проблем нали ?
Този мотор е слаб за лодката ти....... :!:
И слушай,след като си попитал а не на принципа "решил съм ама все пак да ви попитам" :!:
Сполай и наслука :drinkers:
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

gunter написа:
stil92 написа:Колеги, намерих едно Сузики 6 к.ц. 4 -тактов обаче е дълъг ботуш и човека ми казва че тоя мотор можел да се развият там някакви неща по средата нещо се правило и ставало на къс ботуш. Я кажете има ли такива схеми или не ? И да питам ако е дълъг ботуш на моята лодка ще е проблем нали ?
Този мотор е слаб за лодката ти....... :!:
И слушай,след като си попитал а не на принципа "решил съм ама все пак да ви попитам" :!:
Сполай и наслука :drinkers:
Стига така де , колко по голям да търся, мисля че 6 коня ще ми е супер.. тя лодката ми тежи 60 кила и аз като се кача на нея(100 кг.) и двигателя и ставаме 180 кила, при положение, че влязох с 2,3 коня и се движихме, смятам че с този ще ми е кеф даже :D
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

stil92, на транеца има една табелка, на нея ясно си пише с колко коня трябва да се кара този размер лодка. Мойта е точно като твоята и я движа с 14 коня, щот вятъра си е гадна работа, дано на никой не му се налага да се бори с него. Много колеги карат с 5-6 коня, ама не знам кои прогнози гледат?
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

Пламен Николов написа:stil92, на транеца има една табелка, на нея ясно си пише с колко коня трябва да се кара този размер лодка. Мойта е точно като твоята и я движа с 14 коня, щот вятъра си е гадна работа, дано на никой не му се налага да се бори с него. Много колеги карат с 5-6 коня, ама не знам кои прогнози гледат?

Е пише си 14 коня но това е максималния вариант, ще видим какво ще изберем за този сезон, а пък за догодина може да се мисли за нещо по-сериозно.
Аватар
mtiholov
новобранец
новобранец

Мнение от mtiholov »

мой колега имаше лодка 3.20м. и я буташе с меркюри 6к.с. с дълъг ботуш не беше доволен ,беше слагал няква перка над витлото ама нещо пак не се получаваше добре изкара един сезон и го продаде ,до колкото се сещам човека които го купи пак беше с гумена лодка ,така че .... ти си решаваш ..ти ще си в тази лодка ...
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

Потвърждавам,че лодка 3,20 с 6 кс мотор е много лошо решение.За язовир може и да става-не знам,но за море не става,освен,ако не стоиш близо до брега,защото при един шквал или щорм-няма излизане.Мой близък има точно такъв фасон лодка и двигател-движи се изключително мудно,сложи за проба 25 кс-направо глисира като RIB.Важно е като влезеш непременно да излезеш,иначе лошо.Не бързай,събери си парички и си вземи сериозен двигател.Риболовната краста не е най-добрият съветник.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Не претоварвайте транеца с по-големи двигатели от написаните на табелката.
Получават се интересни неща,и след това ще ме търсите.
Изображение

Изображение

Не сядайте по балоните,ако не сте си сложили задната седялка,
особенно важи за горещите дни.

Относно повдигането на транеца,не е много сложно.
Изображение

Изображение

Или ако при мен се прави,към 100лв.
Затова ти казвам че влизаш допълнително във филм.
Направо си търси двигател за твоя транец.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Това дето "нещо се развивало" и ставало от L на S са приказки за лека нощ... Такава промяна с оригинални части /а втора употреба не виждам откъде ще намериш/ струва колкото целият мотор втора употреба...
6кс е добър вариант за не-дебели хора, които ходят сами за риба. Ако сте с аеродинамична форма или двама /еле пък двама аеродинамични/, вариантът 6кс не е добър. Минавате на 9.9кс с уговорката:
Ако искате бързина и удобство, няма да стане с лодка 300-330см, ако ще и 40кс да сложите...
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

Колеги, сдобих се с хонда 5к.с. 4-тактов на 3 години двигател с къс ботуш точно какъвто ми трябва. Искам да ви благодаря за помощта и насоките които ми дадохте !
Утре може би ще ходим на палатка на Арапя за два, три дни и след това ще ви напиша как е минало .

Поздрави и наслука !
zillius
новобранец
новобранец

Мнение от zillius »

Колега,пусни снимка на мотора и честито,да го ползваш със здраве и много риба да надърпаш с него.Аз си търся такъв мотор 5-6 коня за моята гуменетка,какви пари ти излезе,ако не е тайна разбира се!Поздрави! :D
AlexHD
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от AlexHD »

Здравейте, да не отварям нова тема, но имам един въпрос - колко килограма двигател е възможно да обслужва сам човек? Става дума за пренасяне и закачане на транеца. Идеята е лодката да е на тавана на колата, а мотора в багажника. От това зависи колко коня мотор ще взема и дали 2Т или 4Т. Клоня повече към 2Т, защото имат по-добър показател мощност/тегло.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”