Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Видин
Модератор: sapuna
Re: Риболов около Видин
Привет колеги, родом съм от Видин но от години не съм си ходил, едно време ловяхме скобари в градската пред банята, излизат ли още там на мамка или дъно и как е риболова по великата река в града. Нивото гледам е паднало вече. В понеделник пътувам, зарадвайте ме с някакво инфо моля ви. Благодаря
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Амиииии.....ъъъ....achocom написа:Привет колеги, НЕ МЕ КАСАЕ С КАКВО СТЕ СЕ ХРАНИЛИ, КАКВО СТЕ ПИЛИ, КАКВА СТРЪВ И КАКВА ЗАХРАНКА СТЕ ИЗПОЛЗВАЛИ. В понеделник пътувам, зарадвайте ме с някакво инфо моля ви. Благодаря

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Колеги да питам,че обмислям нещо по екстремно.Някой ходил ли е,знае, или е чувал,как стои въпроса с островите-Близнаците при Симеоново,Арчарския и Добридолския?
Питането ми е,заслужава ли си да се пренася багажа с лодка до споменатите острови,има ли на някой от тях място 3х3 за бивак(за Близнаците на Гуглето в западния край се вижда свободен бряг ама кой знае на какво ниво е сниман),и по важното има ли смисъл от такова изпълнение,като отчитам и проблема с комарите?Отделно някой от островите да е забранен,в смисъл резерват или нещо подобно?Ще съм благодарен на местните колеги и не само на тях за каквото и да е мнение.
Благодаря предварително.
Питането ми е,заслужава ли си да се пренася багажа с лодка до споменатите острови,има ли на някой от тях място 3х3 за бивак(за Близнаците на Гуглето в западния край се вижда свободен бряг ама кой знае на какво ниво е сниман),и по важното има ли смисъл от такова изпълнение,като отчитам и проблема с комарите?Отделно някой от островите да е забранен,в смисъл резерват или нещо подобно?Ще съм благодарен на местните колеги и не само на тях за каквото и да е мнение.
Благодаря предварително.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
GODzillata написа:Амиииии.....ъъъ....achocom написа:Привет колеги, НЕ МЕ КАСАЕ С КАКВО СТЕ СЕ ХРАНИЛИ, КАКВО СТЕ ПИЛИ, КАКВА СТРЪВ И КАКВА ЗАХРАНКА СТЕ ИЗПОЛЗВАЛИ. В понеделник пътувам, зарадвайте ме с някакво инфо моля ви. Благодаря...кво да ти кажеме....природата ни тук-там е чиста, ама ако те интересува къде е останало нещо за допочистване след мисията невъзможна под наслов "Да изчистим България за един ден" - то откъдето и да почнеш, все няма да сбъркаш...ако правилно съм разбрал компилацията от взаимно изключващите се неща от подписа ти и просбата ти.
Благодаря Годзила - заради такива отговори във форума все по рядко се виждат читави излети или мнения, Евала.

Добър вечер.Искам да попитам за някое местенце за риболов на Дунава около Видин,и ако може да е с каменист бряг или отсечен(в никакъв случай в градската градина).На 16 години съм и не търся големи риби а се задоволявам с уклейчета,таранки и бабушки.Утре ще ходя под моста да се пробвам да хвана нещо и после може да се преместя на канала м/у Антимово и Кутово.
Въпреки че никой не помогна с инфо, направих екстра риболов.
Пристигнах във Видин в понеделник на обед даже багажа не бях разопаковал и беж на Дунава - все пак ми е на 50м от нас. Отивам и приятна гледка - Боби - стар майстор на риболова на скобар на мамка ги цъка един след друг както едно време - викам си охооо, нищо не се е променило. Вторник го отдадох на подготовка, подготвих мамката, сапуна и стария хляб, вечерта лека тренировка на мамката на Боби докато си чисти рибата и в сряда на линия. Отидох в 11ч, пуснах мамката за жалост мрежата ми беше широка и хляба ми издържа само 4-5ч но доволен резултат - 33 скобарчета от 250 до 600 гр и три шаранчета бебета които много ме зарадваха. Към 16.30 спряха кълванетата, извадих мамката - празна. Шарковците и повечето скобари си плуват на воля. Няколко скобарчета взех за дегустация.
Монтаж - основно - 0.18, плувка 4гр издължено буре, оливетка за утежнение, вирбел, повод 0.12 с един дропер на 10см от куката, куката 12 номер камасан - стръв 4 бели. Място на камъните в градската между телеграфа и банята - сега басейна. В мамката три стари хляба няколко камъка и буца сапун. Дано съм бил полезен.
Специални благодарности на Боби и Иво.
Пристигнах във Видин в понеделник на обед даже багажа не бях разопаковал и беж на Дунава - все пак ми е на 50м от нас. Отивам и приятна гледка - Боби - стар майстор на риболова на скобар на мамка ги цъка един след друг както едно време - викам си охооо, нищо не се е променило. Вторник го отдадох на подготовка, подготвих мамката, сапуна и стария хляб, вечерта лека тренировка на мамката на Боби докато си чисти рибата и в сряда на линия. Отидох в 11ч, пуснах мамката за жалост мрежата ми беше широка и хляба ми издържа само 4-5ч но доволен резултат - 33 скобарчета от 250 до 600 гр и три шаранчета бебета които много ме зарадваха. Към 16.30 спряха кълванетата, извадих мамката - празна. Шарковците и повечето скобари си плуват на воля. Няколко скобарчета взех за дегустация.
Монтаж - основно - 0.18, плувка 4гр издължено буре, оливетка за утежнение, вирбел, повод 0.12 с един дропер на 10см от куката, куката 12 номер камасан - стръв 4 бели. Място на камъните в градската между телеграфа и банята - сега басейна. В мамката три стари хляба няколко камъка и буца сапун. Дано съм бил полезен.
Специални благодарности на Боби и Иво.

- TRAP
- ще става разбирач
На кое място излиза?
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- научил се да хвърля
Кажи повече за сапуна, какъв, цял ли е в мамката? Какво се цели с неговото поставяне?
ВАЛЬО написа:Колеги да питам,че обмислям нещо по екстремно.Някой ходил ли е,знае, или е чувал,как стои въпроса с островите-Близнаците при Симеоново,Арчарския и Добридолския?
Благодаря предварително.
Колеги,никой нищо ли не знае

Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
- GODzillata
ВАЛЬО написа:
Колеги,никой нищо ли не знае
Не ти трябва, има мрежи, винтери и бият с ток.

То това се прави по цялата река ,и нашите и румънците,да спрем да ходим по Дунав ли,а и като съм там едва ли ще е толкова нагло.GODzillata написа:
Не ти трябва, има мрежи, винтери и бият с ток.
- TRAP
- ще става разбирач
След една седмица съм отпуска и ще преслушам реката надявам се за някое шарко да е докарала високата вода.
- GODzillata
Е, ако си с бърза лодка с лека картечница на носа, силно и далекобойно осветление, огряващо бочката ти и линията на захранка, може и да не минат близко до теб.ВАЛЬО написа:...а и като съм там едва ли ще е толкова нагло...
Преди няколко години бяхме бивак около 10 човека с две лодки, но това не попречи на наглеци да отекат посред нощ с мрежи покрай бочката ни, точно където бяхме захранили.

- TRAP
- ще става разбирач
А ИАРА като се стъмни се прибират.Граничните излизат на патрул нощта,но не знам дали вършат нещо.
Вярно е и на мен се е случвало много пъти,ама какво да правиш ген.GODzillata написа: Е, ако си с бърза лодка с лека картечница на носа, силно и далекобойно осветление, огряващо бочката ти и линията на захранка, може и да не минат близко до теб.
Преди няколко години бяхме бивак около 10 човека с две лодки, но това не попречи на наглеци да отекат посред нощ с мрежи покрай бочката ни, точно където бяхме захранили.
Колкото до ИАРА са пълни смешници,по скоро граничните и 112.