Горна Малина - караконджули, патки,басейн и градушка

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Горна Малина - караконджули, патки,басейн и градушка

Мнение от pacho69 »

Привет, да зема и аз да отбележа Неделния ден. Вчера пазаруваме с жената в ХиТ маркет и преди да тръгнем, някой ни бутна брошурка на Хидропарк Мелниците - Горна Малина. Прибрахме се в къщи, разгледахме сайта и си викаме "Абе що да не идем да направим 3 в 1? Риболов, плаж и почивка". Жената не беше откривала още та рекох аре да и уйдисам на акъла. Накупих малко бял + захранка от фризера, две кенчета царевица, един 7-мак Фокус Компетишън и един телемач. Сутринта ставане към 6.30 - душ, кафе, доза цигари и към 7.20 тръгваме към Г.Малина. Пристигаме, едно хубаво време, хора тук-там, стоварихме багажа на едно кейче, настройки на линия, дълбочина и се почна - ама без захранка, като наискачаха едни малки караконджули - хвърляш вадиш. Изображение. Тук там излезна и някое по-едро уклейче, но основно такива маненки караконджулчета Изображение. Та динамиката перфектна и по едно време взе да ни омръзва, ами то няма никва тръпка? Хвърляш, вадиш....По едно време се появи ято патки Изображение. Снимахме патките, събрахме въдиците и се пльоснахме на едни жезлонги(по-скоро един, а аз на земята).Докато се кефихме на риболова, комплекса се беше напълнил с народ. Та пържене, през 30 мин в басейна, после хапка пийка и към 16.30 , като се намръщи времето, едни облаци от към кремиковци, че като заваля, ама дъжд Ви казвам + градушка.
Сега малко за комплекса - много хубаво направен, ама голяма скъпотия. Каменица на 2.80, кюфте на 1.60, картофи 3,40, шкембе 3,40 и най-голямата тъпотия 100мл. мента на цената на бутилка 700 гр (5,80). Да не говорим, обслужването под всякаква критика, първото нещо което ги интересува са парите и после никакво обслужване. Бях се заканил на платено да не ходя, ама вече няма да ми стъпи крака на такова място - ако и да е направено много добре.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
vladobe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Горна Малина - караконджули, патки,басейн и градушка

Мнение от vladobe »

Платено само в магазина колега ;-) Иначе тези тарикати където си зарибяват водоемчетата благодарение на бракониери НЕ МЕРСИ, че на всичкото отгоре и да им плащам! Зарекъл съм се ще взема си взема една пушка и видя ли бракониер на място пък после да ходят да го търсят !
"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
ИзображениеИзображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

vladobe написа:Платено само в магазина колега ;-) Иначе тези тарикати където си зарибяват водоемчетата благодарение на бракониери НЕ МЕРСИ, че на всичкото отгоре и да им плащам! Зарекъл съм се ще взема си взема една пушка и видя ли бракониер на място пък после да ходят да го търсят !
Няма да ти стигнат патроните,колега!
За съжаление!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

не повече на платено НЕ :drinkers: :drinkers: :drinkers: Може само "цаца" да дърпам, ма на платено НЯМА ДА СТЪПЯ...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Екстра си е комплексчето! А относно риболова там, само пелети и сладка царевица. Последния път четири 5-ци, един 7 и един 12
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Аз също съм много доволен , просто трябва да си наясно какво искаш . Ако е риболов ставаш рано и 7ч да си на линия . Захранка просто не ти трябва / захранват с чували от водно колело на три - четри места /, царевица , пелети и нещо не съвсем необичайно за този водоем : пилешки дробчета за яки шарани /може и сом да те споходи/ .Разбира се не забравяй воблерите и блесните и така до обяд а ако търсиш плаж и кръчма то не гледай цените , и на морето бирата е с пари а евтината цаца в кварталното заведение. Ако нещо съм те засегнал Сори :D
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

Малко със закъснение се включвам в темата, но...! На този водоем съм ходил 4-5 пъти, като последния не беше свързан с риболов а с организинатне на детско парти за голяма фармацефтична фирма (жена ми ме замъкна на въпросното), но нито едно от ходенията ми не е било съпроводене със лошо обслужване. Това което ме дразнеше силно в смисъл на ръболов, беше че в около 10.30 минават двама папури с водно колело (както е споменал и колега по нагоре) изсипват сЕкакви "манджи" за да хранят рибата, но го правят в средата на гьола, след което кълването спира. Единствено първия път когато бяхме там, едно момче от охраната дойде и ни даде една кофа (около 15 килограма) пелети и каза "- Ето момчета заповЕдайте, да си захраните, само ще ви помоля да изхвърлите всичките пелети във водата." Тогава ми направи много добро впечатление (беше преди 2 години мисля) и реших, че когато се случи да ходя с "риболовци" приятели, на които е нужно аз да направя монтажа и да слагам червеи на куката, там ще е. Но след случката с захранката в средата в 10.30 ... цъ. Като цяло за обслужването съм много учуден, защото собственика е един гьон сурат, кого съм виждал как се отнася с персонала когато нещо не е наред.... може точно в този ден да не е бил наоколо и хорицата работещи там да са си правели каквото искат. А иначе, съм сългаЦен съФсем за ходенето по платежки.
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

ТОтова им е целта да нахранят рибата та после да не кълве.
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Благодаря за споделеното - ценна информация...относно цените, ми те като в Гърция направо...що не ходим да си дърпаме лавраци там?
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

На Мелниците ходя вече десетина пъти - в друг форум един беше писал, че е "кенеф" и не ми отговори защо. Та викам я да отидем със съпругата и детето. После попитах на лични колегата bubsa, за информация и отдиох втори път през началото на април и оттогава осем пъти.
През това време извадих няколко шарана
Изображение

Изображение

и огромно количество каракуди - последният път с колега от форума 12 килограма каракуди средно по двеста грама всяка.

Изображение

Там изпробвах петте си различни нови въдици и макари.

Изображение

Последният път един симпатичен човек ни заведе лично до най-дълбокото място на преливника - дойде от ресторанта с нас и поръча да захранят мястото с въпросното водно колело. Репортажи от платен водоем не бих пускал, но съм писал за Мелниците в други теми, че пред мен извадиха две щуки по над две кила на въртящи се блесни. Мой приятел извади на въртяща се блесна сом над кило и половина. Могат да се упражняват повечето видове риболов. Скъпо или евтино е според наличните - обективно в границите да се оставят около 60 лв. с пътя и обяда там.

Малко съвети: Шараните кълват от отварянето в 7 сутринта докъм 8.30 - 9 часа сутрин най-късно. Кълват смело на близка дистанция и фиксирана плувка. Сладка царевица и бял червей най-често. След това колеги-китайци ги хващаха на фидер със странен монтаж. Каракудата кълве нонстоп през целия ден и спира само когато във водата се завърти хищник и я погне.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”