Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За щуката.
Модератор: sapuna
За щуката.
Здравейте колеги !Не знам дали темата е за точно този раздел ,но ще си направя трудът да попитам нещо.Мога да зарибя място ,около 9 декара с бавно течаща вода ,с най голяма дълбочина около 2-метра , с щука.Мястото е на около 10-14м надморска височина ,намира се в североизточна българия.Притеснява ме фактът ,че не е много дълбоко и при здрава зима рибата може да измре.Може ли на такава площ щуката да се развъди ,повече от половината от нея е обрасла има и множество дървета във водата .Трябва ли да напускам слънчевки и какракуда допълнително ,защото към момента няма никаква риба .Държа да поясня ,че водата е чиста.Благодаря!
Re: За щуката.
Мисля, че в някои случаи теоретично, а и на практика, има проблем за недостиг на кислород, а и задържане на газове, получени при гниене на растения, при продължително замръзване на цялата повърхност, но предполагам, че и 2 метра не е малка дълбочина, все пак. Зависи колко би продължило такова замръзване и дали има много растения и риба във водоема. виж тук (в "Предизвестена екокатастрофа"): http://www.pernikmedia.net/bg/articles/article3351.htmlКльонка написа:..........................Мога да зарибя място ,около 9 декара с бавно течаща вода ,с най голяма дълбочина около 2-метра , с щука.................Притеснява ме фактът ,че не е много дълбоко и при здрава зима рибата може да измре...................Трябва ли да напускам слънчевки и какракуда допълнително ,защото към момента няма никаква риба ................

E тук водата е бавнотечаща ,няма торф и местото не е заблатено .Смятам първо да напускам около 40кг малки таранчици и около 15 кг слънчевка , да презимуват и догодина да пусна щуки.Както и 10-15 кг големи таранки.Има риск но пак ще мисля.
-
- разбира нещата
Няма да имаш проблем пускай, гаранция ти давам.
+ 1. На прав път си, колега, действай, както си описал по-горе, и не се притеснявай изобщо. Ако зимата водоемът замръзне дебело, просто изрязвай периодично някоя друга дупка в леда - но дори и това ще е повече за твое успокоениеmetoo написа:Няма да имаш проблем пускай, гаранция ти давам.

-
- вече хвърля и на тежко
Набухай здраво каракудки и не се занимавай с с тая гадост слънчаците! Те рано или късно сами ще довтасат, не прецаквай водоема от самото начало с тях! Ако държиш да има и друга дребна риба, избор бол - бабушки, червеноперки, уклейки, линчета... 

- ydobrev75
- разбира нещата
ПУСКАЙ СМЕЛО ОТ ВСИЧКО,ЩУКАТА Е САНИТАРЯ НА ВОДОЕМИТЕ
успех в начинанието 

- hiper tunkvan
- новобранец
НЕПУСКАЙ СЛЪНЧЕВА ТЯ СЕ ХРАНИ С ХАЙВЕРА НА ДРУГИТЕ РИБИ!!!Кльонка написа:E тук водата е бавнотечаща ,няма торф и местото не е заблатено .Смятам първо да напускам около 40кг малки таранчици и около 15 кг слънчевка , да презимуват и догодина да пусна щуки.Както и 10-15 кг големи таранки.Има риск но пак ще мисля.
Иначе като малък бях канален Щукар, хващал съм на базик на канал педя и половина дълбок щука, виждал съм как скача за врабче под надвиснала джанка. Това са корави животни студа не ги плаши. Според мен каракуда и щука е най добрата комбинация която може да съществува в един водоем.