Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Как ловите шарани по Дунава
Модератор: sapuna
- 
				lovo-бай СТОЯН
- сериозен играч 
Re: Как ловите шарани по Дунава
imitev72 написа:нещо не отива на добре темата, Сапуна ще Ви разясни как се правят капани с толкова куки

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!

е аз сам правил комбайн и със 2 куки така есента лових мрени по дунава 

Колеги за риболов на Дунав желателно ли е тежестите да имат отвор за да се задържат по добре по дъното?

Не винаги съм прав но никога не греша

моите нямат и нямам проблеми ако ги носи течението слагам по тежки и така..

- asenfisherman
- ще става разбирач 
Определено е по-добрият вариант,освен това отвора спомага за по-бързото потъване на тежестта с цел минимално отнасяне от течението.vagler написа:Колеги за риболов на Дунав желателно ли е тежестите да имат отвор за да се задържат по добре по дъното?
това е кюспе между което се слага качамак и в качамака се забиват кукитеlovo-бай СТОЯН написа:botka кво е тва комбайн,би ли ми обяснил как се прави щото има тук едни шарани и се немога да ги фана.botkata написа:наи добрия вариант е комбаин на кюспе и качамак
- 
				snegk
- и господ не е толокова добър 
Придържайте се към темите.Мони,има хора които правят забилежки и трият бракониерски монтажи и снимки на риби в бани,дворове и др.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

здравеите аз сам от скоро тук но не видях никои да пише за реки и по точно Дунава освен за капана и царевицата даите и някои друг метод

Колеги понеже не съм специалист на Дунава, но другия месец планирам един преход за 2-3 дни, монтажа който ще ползвам за дунавските шарани добър ли е   Плоска тежест 100-150 гр, инлайн пружина (малка), повод с кука N6, с царевица на косъм, на пружината качамак... ?
  Плоска тежест 100-150 гр, инлайн пружина (малка), повод с кука N6, с царевица на косъм, на пружината качамак... ?   (основно 0,40,повода плетеняк)
 (основно 0,40,повода плетеняк)

Плоска тежест 100-150 гр, инлайн пружина (малка), повод с кука N6, с царевица на косъм, на пружината качамак... ?
  Плоска тежест 100-150 гр, инлайн пружина (малка), повод с кука N6, с царевица на косъм, на пружината качамак... ?   (основно 0,40,повода плетеняк)
 (основно 0,40,повода плетеняк)''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !

С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
това е кюспе между което се слага качамак и в качамака се забиват куките[/kbotkata написа:lovo-бай СТОЯН написа:botka кво е тва комбайн,би ли ми обяснил как се прави щото има тук едни шарани и се немога да ги фана.botkata написа:наи добрия вариант е комбаин на кюспе и качамак
комбаин ние му викаме чист капан

220 грама олово , 1 кука , жилка 0,40-0,50 , 2 зърна царевица ето го и резултата 17кг див шаран на Дунав http://www.album.bg/ajr/images/25081808/

- 
				kristiqn90
- новобранец 
Здравейте и от мен.Да ви попитам кой,как внася царевицата във водата и на колко горе/долу дълбочина трябва да е?Под кой как внася имам предвид ако се влезе във водата няма ли да подплашим рибата?

- 
				kristiqn90
- новобранец 
Колеги,някой да помогне?

- 
				radisechkov
- новобранец 
с лодка е най добре,а ако нямаш може и с ракета ама бая замятане ще падне

- 
				radisechkov
- новобранец 
не мисля че се плашиkristiqn90 написа:Здравейте и от мен.Да ви попитам кой,как внася царевицата във водата и на колко горе/долу дълбочина трябва да е?Под кой как внася имам предвид ако се влезе във водата няма ли да подплашим рибата?