Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Мач макара за фидер
Модератор: sapuna
Мач макара за фидер
Имам Shimano exage 3000, мачовия бързо оборотен вариант с плитка шпула, мога ли да я използвам за риболов на фидер и какво трябва да направя ако може ?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Мач макара за фидер
....да си купиш по-голямата -4000.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако сменя шпулата с по дълбока или използвам плитката с колкото влакно събере ще стане ли ?
-
- разбира нещата
Абе ще стане ама не е много препоръчително. Макарата е бързооборотна и съответно тежките кошнички може да я раздрънкат. За няколко риболова я ползвай да спасиш положението, ама за постоянно ще се скапе според мен.

ако извадя примерно 100 риби по 1кг за няколко риболова трябва пак да се скапе по твойта логика.kRaikkonen написа:Абе ще стане ама не е много препоръчително. Макарата е бързооборотна и съответно тежките кошнички може да я раздрънкат. За няколко риболова я ползвай да спасиш положението, ама за постоянно ще се скапе според мен.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Тя макарата сама ще покаже колко може,риск има но има и други макари
Благодаря, за сега ще ползвам стара макара за фидера и ще си държа мачовата където и е мястото 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Малък барабан , по тънковлакно ,високо предавателно число ,по голяма тежест при вадене ,по голяма дистанция ... все си мисля ,че всичко това предопределя само едно - усукване!
За това според мен и Ицо ти препоръча 4000!
За това според мен и Ицо ти препоръча 4000!
-
- разбира нещата
Риба 1кг няма как да я извадиш без "помпане" с тази макара. От там идва разликата дали просто ще обираш влакното и ще вадиш рибата с пръчката и дали ще извадиш на ден 100 кошници по 50-60гр.shekira написа:ако извадя примерно 100 риби по 1кг за няколко риболова трябва пак да се скапе по твойта логика.kRaikkonen написа:Абе ще стане ама не е много препоръчително. Макарата е бързооборотна и съответно тежките кошнички може да я раздрънкат. За няколко риболова я ползвай да спасиш положението, ама за постоянно ще се скапе според мен.
Не искам да влизам в спорове, аз за мен съм си направил изводите.