ForMax Visage 8m споделете опита си с такъв директен!
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
ForMax Visage 8m споделете опита си с такъв директен!
Същината на въпроса ми дали някои друг от форума има такъв директен и може ли да даде някакво мнение за него,аз от както съм го купил имама 2-3 риболова с него и то все на дребна бабушка.На оригиналният връх съм монтирал едно жило (тънко плътно връхче) с което си вадя добре дребните рибки и съм останал с доста добри впечатления от телескопа,мисля скоро да му направя и един връх с ластик.Идеята ми е всеки които има такъв директен да сподели какви са му впечатлениятя ако има вече сложен ластик и до колко ластик може да понесе този директен (аз мисля да слагам 1мм) и какви риби е вадил като килограми с такъв от колеги имащи въпросният директен.
. Ето и всички параметри на директният за тези които не знаят за какво става въпрос :ForMax Visage 8m 310гр 5-15гр 

Vajno e da tursish,a ne da namirash.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Един сезон лових с Pleaasure pole 8m, като грамаж беше някъде около 320г , много твърда и изпъната пръчка. Не бих и сложил ластик.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Да аз също мисля и за Visage,че е доста изпъната пръчка,те с plasure pole нямат почити никакви разлики аз когато купувах моят директен ги сравних и се спрях на Visage защото има по добър баланс според мене.Принципно до сега не съм слагал ластик на другата ми пръчка lineaeffe Unica 6m ,винаги до сега съм бил с жилце,за мене няма по хубав риболов от това да усещаш рибата как дърпа и се съпротивлява.Но напоследък се замислих защото ходя и на едно водоемче на което има и шарковци по 0.500-1.500 кг и ми се е случвало когато ми клъвне и засека ако нямам достатъчно аванс от влакно за да дигна пръчката да започне да работи жилото,да тръгне рибата преди да дигна достатъчно пръчката и резултата е късането на повода ми 0.10мм.
Презумцията за слагането на ластика които мисля да е 1мм е да избегна,именно този проблем
(то малко се губи смисъла на риболова така,защото рибата има доста по малки шансове да се измъкне но....) Благодаря за отговорите предварително!!!

-
- разбира нещата
Колега точно за твоя модел не мога да кажа нищо защото дори и не съм го виждал но мога да ти кажа че аз на моята 8ца и монтирах ластик 1мм и съм много доволен.Спокойно можеш да си работиш с по тънки поводи без да се питесняваш че ще ти скъса някоя по едра риба.Трябва само да не бързаш да я кепчосваш ,ластика я мори много и не след дълго рибата просто сама си идва към теб.Със практиката сам ще се обедиш в предимството на ластика .Най добре е да го монтираш на 3то или 4то коляно и задължително конусна а не плоска стълбичка или незнам точно как се казваше това на което се навива ластика ,защото плоската пука много лесно колятото в което влиза .И другото коеко е че губиш около 35см от дължината но за 8ца няма да е голям проблем просто ще трябва да си навиеш нови сувалки със 35см по къси от тези който ползваш на жилото .Мага да ти кажа че с ластик 1мм и повод 0.10 спокой но можеш да си вадиш шарковци окола 2кг стига водоема да е чист без шавари и коренища кадето би се навряла рибата .Този красавец на аватара ми съм го извадил със 8цата ластик 1мм.Моя савет е да си ползваш жилото където ще ловиш по дребна риба а там кадето мислиш че може да има изненади и водоема позволява слагай ластика .Дано съм ти бил полезен !!Ако има още нещо питай .Аз лично си оставам 8цата монтирана с ластик а сега си взех една 9ка и ще я ползвам само с жило.
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Благодаря за изчерпателният отговор.Точно това исках да видя някои да ми отговори точно и ясно предимствата и недостатъците на ластика.Това за плоските бънгчета които цепят лесно секцията в която влизат си го мислех и аз и заради това съм се запасил с кръгъл бънг на Preston Innovacions (това не е с цел реклама) които върви с едно приспособление за вадене на бънга без конци влакна и други,представлява една дълга телена кука която захваща бънга и го вади без да наранява секцията.
То маи всичко което ми трябва за слагането на ластика ми е от същата фирма де,както и ластика
(очаквам утре да ме покани някои представител на фирмата за рекламно лице)
А за шарана мога само да те поздравя отличен е,предполагам че удоволствието от това да вадиш риба с такава големина на директният е несравнима.Моята наи-голяма риба извадена с директният е 1кг каракуда.Имах и няколко по-яки удара след нея,но неможах даже да видя какво беше,защото докато реагирам да вдигна пръчката от стоиката (захранвах) и вече ми беше скъсало
Ето защо се реших на слагане на ластика. А на тебе тая 9ка няма ли да ти доиде дълга аз бях взел една от приятел да направя някои друг излет и ми се стори тежичка,а всъщност телескопа беше чудесен лек и с много стегнат строи на Мaver (не помня точният модел) но законите на физиката си оказват голямо влиание на тази дължина. 

Абе честно да ти кажа и на мене ми се върти тая налудничава идея от доста време,но първо трябва да разреша проблема с транспорта иначе до сега както ме "перат съчмите яко" да съм си взел и щека и платформа.
Но за сега на дневен ред седи и проблема с транспортирането им до водоема,затова за сега наблягам особено много на мачовете и малко по-малко на директните.Аз принципно съм много по-голям фен на финният мач риболов,но от 1 година все се оглеждам в щеките та не се знае какво ще излезе накрая-може да се роди още един щекар.

-
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
Цъ!
В никъв случай-не го ща такъв тръбопровод.Губи се автономността и динамиката-става само за култивирани брегове,където като се насадиш като патка в топли лайна на столчето,да си завъдиш маясъл най-много.Вместо разтоварване,става натоварване и лоясване.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Учудвам се че са толкова крехки директните
Аз съм Уип на Миди, монтирал съм му ластик 1,85 пак на Миди,
за този сезон имам два шарана по 3 кг и 2 кефала по около 2 кг и си ги вадил не повече от по 1 минута и с кеп с не много дълга дръжка.
до сега го чупих 3 пъти но нито ведниж от риба
Имах и две риби(амури) около 7-8 кг(такива кълвяха в този язовир тогава) от които едната скъса (0,18) другата се откачи и пак ми издържа въдицата
Та мисълта ми беше , че риба няма как да счупи въдицата .

Аз съм Уип на Миди, монтирал съм му ластик 1,85 пак на Миди,
за този сезон имам два шарана по 3 кг и 2 кефала по около 2 кг и си ги вадил не повече от по 1 минута и с кеп с не много дълга дръжка.
до сега го чупих 3 пъти но нито ведниж от риба

Имах и две риби(амури) около 7-8 кг(такива кълвяха в този язовир тогава) от които едната скъса (0,18) другата се откачи и пак ми издържа въдицата

Та мисълта ми беше , че риба няма как да счупи въдицата .
Аз да ти кажа до сега не съм виждал пред мене на някои да му счупи риба пръчката.
Случвало ми се е да ловя шарани по 0.800-1.500 кг с мача с акция 5-15гр и да съм си забравил кепа.Да наистина,че този излет ми се видя приключение защото за всеобщата гадост това беше деня в които шараните бяха полудели 14 шарковци извадени БЕЗ КЕП
но като ги вадех внимателно не съм имал никакъв проблем с мача нито се е счупил нито ми е късало, бях с относително тънко влакно 0.14 основно без повод (заради скапаният кеп или по скоро заради глупавият ми акъл
) Aко се внимава с някоя пъчка и не се напъва под прекалено остър ъгъл едвали риба би могла да я счупи е освен,ако не си с прекалено дебело влакно (но тогва наи-вероятно ластика ще отиде пръв)