Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Реката спада, но въпреки това е леко мътна. Всички видове риболов в долното течение е тегав. Водата от горното течение до с.Гиген е много бърза и трудно се намират подходящи места за риболов.
ще почакаме още 1-2 седмици, може да се успокои 

-
- новобранец
М да надява се ,че мисля другата седмица да направя един двудневен там:)
Колеги, понеже събота и неделя ще съм в района на Мездра и може да ми остане време за риболов, а реката въобще не я познавам - можете ли да ми препоръчате някое местенце между Мездра и Роман? Мисля да си нося фидерче и болонеза. Предварително благодаря и в понеделник ще споделя.
- yaata
- фен клуб-скобар
Абе то има некъв риболов там- ама много дребосък. Лошото е, че много от хората прибират супер маломерните шаранчета и сомчета.ribar4eto_76 написа:М да надява се ,че мисля другата седмица да направя един двудневен там:)
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
-
- научил се да хвърля
Колеги има ли някакво инфо за Роман или Кунино?Колеги предложете някое местенце за почивка около реката,нещо някоя вила.Мерси предварително
Гледам за 2 дни са ти отговорили "десетки " колеги, които със сигурност са по добре запознати с реката, та да кажа и аз това което знам. Само с уточнението че там съм ходил последно преди 10 - тина години. От Роман като хванеш нагоре ( в смисъл от "смесите " на двата Искъра) та хващаш нагоре срещу течението на големия Искър, има поне 10тина и повече вирове които стават перфе за боло и фидер. Според мен и остарялата ми информация и знания най - добър вариант ти е в края на Роман да потърсиш вирчетата.miro253 написа:Колеги, понеже събота и неделя ще съм в района на Мездра и може да ми остане време за риболов, а реката въобще не я познавам - можете ли да ми препоръчате някое местенце между Мездра и Роман? Мисля да си нося фидерче и болонеза. Предварително благодаря и в понеделник ще споделя.
И те така, дано да съм ти бил полезен

КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Както обещах да дам информация. Вчера бях точно под радовенската чешма. Понеже за първи път посещавам реката /каня се от три години и все нещо ме спира/ и най-накрая ми се отвори парашута, макар и за половин ден. Намерих мястото лесно благодарение на Гугъл. Бях там в 6,00часа. Носех си фидер и болонезата. Захранка Мило барбо, 300 грама бял и кутия царевица. Вира гъмжи от пръскач и уклей и захранката с червея просто беше неприложима. До към 10 часа ми беше втръснало да ловя дребсъци. Даже малко се обезверих. Заредих на фидера царевица. Понеже съм слаб в риболова на фидер и монтажите ми куцат - както си седях и си пушех, захвърлил всичкия такъм апатично и мислейки си "Тази река не я познаваш и нищо няма да направиш" фидера се сгъна на шест
. Скокочих като ужилен, хванах пръта и борба за 10 секунди. Рибата си отиде заедно с хранилки и всичко останало, което подредих по "линията" и от там живнах духом
. Отказах се от фидера и реших да му вържа блесна колкото и извращенско да ви звучи. Първо хвърляне - първи кефал дълъг около 30 сантиметра. Продължих с блесната още около 30 минути, но нищо повече и си казах "Хайде стига с експериментите и си взимай болото". Зарязах белия червей и понеже имах забъркана захранка сипах и царевицата в нея. Започнах да изтичам с 2 грама плувка. Резултат никакъв, но веднъж реших да пусна плувката до където я виждам и видах, че на около 20 метра дълбочината намалява. Започнах да пускам плувката до този ръб. На вторто изтичане там на ръба - кефалче около педя. Рибата беше се събрала чак там поради зле забърканата ми захранка, но разбрах къде е. Хванах около 30 кефалчета, които бяха около нормата и под нея. Пусках всичко обратно. По едно време кефала изчезна. Реших, че това беше края, защото беше станало около 12,30 часа и както си го мислех - кълване и нещо започна да ме резхожда из вира като пръскачка из лозе. Борбата продължи около минута и изведнъж линията олекна. Пак скъса. Повода ми беше 0,12. Оправих линията и пак там отново кълване - извадих 30 сантиметрова бяла мряна. И точно в този момент се налагаше да си тръгна
. Еми другия път. Занесох в къщи доста уклей и пръскач. Кефалите и мряната си плуват обратно. Направи ми впечатление, че повечето пръскачи и уклеи имат хайвер. Та това е от мен.

-
- новобранец
Тази седмица,над Гиген в събота вечер,около 15 сомчета до към 1,5 кг,два едри морунажа,кленче ,и таранка.Взех си само 3 сомчета по едрите.Всичко друго плува .Беша като малък панайр,на реката и всеки викаше няма риба
:)).Всичко на пиявица,и дебел земен

Евалата Миро...имало е екшънmiro253 написа:Както обещах да дам информация. Вчера бях точно под радовенската чешма. Понеже за първи път посещавам реката /каня се от три години и все нещо ме спира/ и най-накрая ми се отвори парашута, макар и за половин ден. Намерих мястото лесно благодарение на Гугъл. Бях там в 6,00часа. Носех си фидер и болонезата. Захранка Мило барбо, 300 грама бял и кутия царевица. Вира гъмжи от пръскач и уклей и захранката с червея просто беше неприложима. До към 10 часа ми беше втръснало да ловя дребсъци. Даже малко се обезверих. Заредих на фидера царевица. Понеже съм слаб в риболова на фидер и монтажите ми куцат - както си седях и си пушех, захвърлил всичкия такъм апатично и мислейки си "Тази река не я познаваш и нищо няма да направиш" фидера се сгъна на шест. Скокочих като ужилен, хванах пръта и борба за 10 секунди. Рибата си отиде заедно с хранилки и всичко останало, което подредих по "линията" и от там живнах духом
. Отказах се от фидера и реших да му вържа блесна колкото и извращенско да ви звучи. Първо хвърляне - първи кефал дълъг около 30 сантиметра. Продължих с блесната още около 30 минути, но нищо повече и си казах "Хайде стига с експериментите и си взимай болото". Зарязах белия червей и понеже имах забъркана захранка сипах и царевицата в нея. Започнах да изтичам с 2 грама плувка. Резултат никакъв, но веднъж реших да пусна плувката до където я виждам и видах, че на около 20 метра дълбочината намалява. Започнах да пускам плувката до този ръб. На вторто изтичане там на ръба - кефалче около педя. Рибата беше се събрала чак там поради зле забърканата ми захранка, но разбрах къде е. Хванах около 30 кефалчета, които бяха около нормата и под нея. Пусках всичко обратно. По едно време кефала изчезна. Реших, че това беше края, защото беше станало около 12,30 часа и както си го мислех - кълване и нещо започна да ме резхожда из вира като пръскачка из лозе. Борбата продължи около минута и изведнъж линията олекна. Пак скъса. Повода ми беше 0,12. Оправих линията и пак там отново кълване - извадих 30 сантиметрова бяла мряна. И точно в този момент се налагаше да си тръгна
. Еми другия път. Занесох в къщи доста уклей и пръскач. Кефалите и мряната си плуват обратно. Направи ми впечатление, че повечето пръскачи и уклеи имат хайвер. Та това е от мен.

-
- новобранец
Колега, аз ходя по р. Искър в региона с.Писарово - с.Староселци. Положението там според мен е плачевно.. ;( . Доста често практикувам риболов на фидер, но нямам голяма успеваемост, страшно много уклей има и не мога да се добера до по-едри риби над 300 гр....... дори и да ги има ;д
Пробвай на царевица колега,мен това ме спаси последните два излета излизат хубави каракуди /таранки/ 250-300гр.
или защо не пробваш на пелети, с тях ще изолираш дребосъка
-
- новобранец
някой да има скорошно инфо за реката по долното течение в участъка койнаре,староселци
-
- новобранец
Тази вечер отивам на Гиген,дано има резултат.